Smrt - Nejlepší čas tvého života

Smrt - Nejlepší čas tvého života https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142481/smrt-nejlepsi-cas-tveho-zivota-142481.jpg 4 113 113

Smrt série

< 2. díl

Ze stránek Sandmana přichází Morfeova mladší sestra Smrt ve své druhé sólové knize. Legendární Neil Gaiman vypráví příběh o hudbě, smrtelnosti, přátelství a lásce. Postavy, které znáte ze Sandmana, se vracejí v laskavě děsivém a makabrózně optimistickém příběhu o tak zásadních věcech, jako jsou život, smrt a nezávislá hudební scéna.... celý text

Horory Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Death: The Time of Your Life , 1997


více info...

Přidat komentář

Hor89
27.08.2023 3 z 5

Druhý samostaný příběh Smrti - bohužel má tentokrát Smrt spíše vedlejší roli, hlavními postavami příběhu jsou Hazel a Foxglove z pátého dílu Sandmana (Hra o tebe). Příběh je docela dobrý, ale děj předchozího dílu se mi líbil o něco víc. Kresba je naopak o dost lepší než u jedničky. Bonusové kresby na konci knihy jsou výborné - jen je škoda že jich není víc.

Ticiana
30.10.2022

První dil se Smrti me bavil mnohem vic. Vadilo mi to přeskakování mezi dejmi. Ale patří to k Sandmanovi a ja jsem rada, ze to mam přečteny.


Norri
26.02.2022 4 z 5

Zajímavý krátký příběh, ve kterém pěkně graduje napětí. Rozuzlení je zvláštní, ale to až tak nevadí. Spíše mi vadil zbytečně natahovaný konec.

KubaHanzelin
14.08.2021 3 z 5

Podobný problém jako s první Smrtí, i když mi to přišlo o kapičku lepší s hodnocením zůstávám u průměru. Smrt budu mít i nadále rád, ale už teď se těším až se vrátím k Sandmanovi:)

Mooneylan
05.04.2021 5 z 5

Když chcete uzavřít příběh, který se jako tenká vedlejší linka vine celou sérii Sandmana, stáhněte po Smrti. Dá vám odpovědi na vaše otázky. A možná i rozhřešení pro vaše soukromé záležitosti.

malazluta
19.06.2019 5 z 5

Krátký příběh Sandmanovy sestry Smrti, který skvěle dokresluje celou ságu.

Diabel
08.09.2018 2 z 5

Tento díl bych hodnotil stejně jako ten první a možná bych to hodnocení ještě i snížil. Není to zase taková pecka, jaká by mohla být. Přiznám se, že tyhle příběhy mi sedly ještě míň než v prvním díle. Nehledě na to, že kniha je zbytečně předražená a krátká. Je mi jasný, že fanda Smrti bude určitě rád, že o ní vyšly alespoň nějaké střípky, ale za mě je to zbytečná kniha. Kresba mě taky úplně nenadchla a nejvíc se mi líbily pouze části uvedené v galerii... A tak hodnotím, jak hodnotím. Pokud by ale Gaiman k téhle sérii - myšleno i Sandmana - ještě něco vydal, tak si to přečtu a uvidím, třeba mě to bude bavit. Určitě na tuto sérii nezanevřu :-)

Moje hodnocení 3/10

Atlantis
04.05.2018 1 z 5

Nudná a ukecaná slátanina, která si myslí, že když bude mít téma smrti, tak je automaticky hrozně kchůl, gotik a macabre.

martinstefko
21.03.2017 4 z 5

Líbí se mi, že Gaiman nehrne Smrt zbytečně kupředu, ale nechává ji v pozadí. Ví, že nejsilnější je ten příběh lidský, a v tomhle případě mu to opět zafungovalo. I nové postavy, které se zde objevují, jsou velmi dobré a uvěřitelné. "Smrt: Nejlepší čas tvého života" mě bavilo číst. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/03/1397-smrt-nejlepsi-cas-tveho-zivota-70.html

memphisz
24.10.2015 4 z 5

Typický Gaiman a jeho Smrt. Příběh stejně civilní jako i v jeho dalších knihách o Smrti. Postavy sympatické a celkově milé čtení.

LordSnape
17.07.2015 3 z 5

První díl se mi líbil přeci jen více. Tady se hlavně řeší příběh zpěvačky Foxglove ze Hry o tebe, což není pro mě žádná velká bomba. Navíc mi přišla Smrt trochu jinak a hůře nakreslená...

trudoš
08.07.2015 4 z 5

Neil Gaiman je génius, jde-li o snovost a poetiku. Je překvapivě srozumitelný, dokáže pracovat s širokou škálou emocí, a přitom stále zůstává obyčejně lidský. Jeho nejsilnější stránkou je schopnost vystihnout dojmy, o kterých normálně ani neuvažujeme, dokud na ně on sám nepoukáže.
Na štíru už je však s dějovostí, kdy mě z nějakého neznámého důvodu zpravidla vždy nadchne až při druhém čtení. Možná proto, že už znám všechny souvislosti, nebo vím, jaká hra se bude hrát a víc se soustředím na detaily... jednoduše nevím. Ale v jeho případě se mi to stává pravidelně.
Každopádně komiksová série Smrt je v mnoha ohledech stejně kvalitní jako Sandman, jen jí chybí širší dějový rozsah. I toto album nabízí příjemný a nenáročný příběh s hlubokým podtextem, přesto při srovnáním s prvními Sandmanovkami drobně zaostává.

Belatris
26.02.2014 4 z 5

Miniaturka, ale výborná. Má to šmrnc, spád a zvláštní část rozmlouvání se Smrtí je i perfektně ztvárněná. Sice to nedosahuje takových výšin jako klasické Sandmanovky, je nepostradatelným doplňkem celé ságy.

HAL
17.12.2012 4 z 5

Kniha rozvíjí příběh postav z Hry o tebe, kterou jsem ze Sandmanovské ságy takřka jedinou nečetl, čímž působivost příběhu pro mne trochu utrpěla. Přesto, na tak kratičkou knihu skvělé.