Rozum a vášeň

Rozum a vášeň https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/135904/bmid_rozum-a-vasen-WMI-135904.jpg 4 131 18

Škola dědiček série

< 6. díl

Lze odčinit dávnou chybu? A lze odpustit hroznou křivdu? V osmnácti letech se Šarlota Pageová dopustila osudové chyby: nespravedlivě osočila z prostopášnosti Davida Masterse, za kterého se měla provdat. Jeho čekalo veřejné zostuzení, ona si zbrkle vzala kapitána Harrise. Manželství nebylo právě šťastné a jedinou útěchu Šarlotě po celou dobu skýtala Škola pro dědičky, kterou vybudovala a zdárně vedla. Jako majitelka vzdělávacího ústavu pro slečny z vyšší společnosti si vydobyla všeobecnou úctu. Málokdo ovšem tušil, že za jejím úspěchem se skrývá tajemný bratranec Michael, jenž jí byl po celá léta štědrým sponzorem a moudrým rádcem. Nyní však přestal odpovídat na její dopisy a Šarlota se obává o budoucnost školy. Sotva by ji napadlo, že bratranec Michael je ve skutečnosti David. Pro něj byla škola zpočátku jen nástrojem zničující pomsty, ale brzy začal Šarlotě pomáhat z čisté lásky. A když se nyní po letech setkají, někdejší city znovu vzplanou. Jenomže oni dva už nejsou stejní jako tenkrát… Dokáží si navzájem odpustit? Anebo je chyby z minulosti rozdělí podruhé?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Wed Him Before You Bed Him , 2009


více info...

Přidat komentář

Bell@
20.03.2024 3 z 5

Příjemná oddechovka :)

Červená33
07.10.2022 4 z 5

Oba byli pyšní, oba měli předsudky a oba měli rozum a cit. Hodně jsem chvílemi přímo slyšela Austenovou, ale knížka se mi docela zamlouvala. Mám ráda příběhy o dospělých hrdinech, kteří mají nějakou prožitou životní zkušenost a tady jsem takový příběh dostala.


katkaq
11.02.2022 4 z 5

V tomhle díle na mě hodně zapůsobila minulost, která mezi hrdiny byla. Kniha si zaslouží 4 hvězdičky, protože skvěle vyjadřovala to, jak se obě postavy v čase posunuly a jak dospěly. Prostě lidé i se svými chybami, za které museli zaplatit a se kterými museli žít.

rampapa
17.04.2021 5 z 5

Na poslední díl z téhle série jsem se hodně těšila a jsem nadšená.Za mě nejlepší příběh z celé série. Na příběh o Šarlotě jsem se hodně těšila. Davida jsem si hnedka zamilovala. Příběh se četl velmi krásně. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další knížku od této autorky.️️

Maruš.D
28.05.2020 3 z 5

Bohužel, také se přidám spíše k negativnímu hodnocení. Z celé série se mi tato kniha nejméně zamlouvala. Nějak jsem si neoblíbila Šarlotu. A to ani v předešlých dílech. Příběh nebyl špatný, kniha je dobře napsaná, přesně autorčiným stylem, ale mně osobně neokouzlila jako předešlé.

Terisek99
27.11.2018 1 z 5

Kniha mě moc nezaujala.

moudivlacek
04.06.2018 5 z 5

Krásné zakončení série, která celá se mi moc líbila, byla jsem zvědavá na příběh Šarloty a tajemného Michaela, a příběh rozhodně nezklamal. Moc jsem si jej užila.
Celou sérii pro milovníky romantiky mohu jen doporučit.

Lucka11
18.04.2017 4 z 5

Pre mna osobne bol tento príbeh dostojným zakončením celej série. A úprimne, dosť mi chýbali listy, ktoré si medzi sebou vymieňali Šarlota a David počas predchádzajúcich častí. A autorka naznačila ďalšiu zaujímavú sériu.........tak sa teším, keď si nájdem čas na jej prečítanie -:D

EvikU.
06.04.2017 4 z 5

Taková miloučká oddychovka. Četla jsem až tento díl, nevěděla jsem, že to navazuje a je už v pořadí 6. Ani mi to nevadilo.

PomněnkaPrvní
12.02.2017

Byla jsem vděčná za tento závěrečný díl série. Protože jejich dopisy mě v předchozích knihách dost otravovaly, konečně jsem je v tomto díle nemusela číst :) Kniha se číst dala, ale řadím ji k průměru, který aspoň mně v hlavě dlouho nezůstane.

ariel platto
13.08.2016 5 z 5

Pět hvězdiček dávám Davidovi, protože Šarlota byla "koza". Reputaci si u mě spravila na posledních třech stránkách...

TaLu
03.06.2016 4 z 5

Jako romantická kniha nezklame své čtenářky.
Já bych vítala tentokráte trochu více děje, přišlo mi, že hrdinka prožila jednu akci v mládí, pak se sice ví, že si plnila sen v podobě ředitelky dívčí školy, léta si dopisovala, ovšem teprve v poslední třetině knihy znovu žije. Dějově začne být tato kniha skutečně zajímavá, až s vyhrocením situace v závěru. A jedna poznámka pod čarou - tak trochu je pro mne neuvěřitelné, že oba hlavní hrdinové si po 18 letech uchovali svůj naprosto nedotčený vzhled, energii a sex-appeal. Nu - budiž jim to přáno.

havrmoni
09.08.2015 5 z 5

Líbila se mi celá série,až na hrdinku co chce být a nakonec je, jiná než typické ang.dámy, nezávislá a vzdělaná,ale přitom se tak chová. Upjatá,akurátní a podléhající pravidlům společnosti té doby. A to v podstatě celou sérii. Nijak sem jí nepřišla na chuť i když jsem chápala proč se tak chová, myslím ,že to moc ,,hrotila".

Barbora H
02.07.2015 2 z 5

Nějak mě neokouzlila...

jaja1989
18.04.2015 odpad!

Bože to byla hrůza, tak ona mu zničí život, ikdyž nerada a on jí miluje a tajně podporuje její sen.
Fakt postavený na hlavu myslim, že v realu by to asi nešlo.
Jinak jsem četla pravda o markýzi S. a kdybych četla nejdřív tuto knihu rozhodně bych se k této autorce už nevrátila!!!!!!!!!!!!!!!

miruska1
02.12.2013 5 z 5

Kniha sa mi pačila. Pre mňa bola najlepšia z celej serie.

smaille
26.06.2013 3 z 5

Takový obyčejný román pro ženy, který mě začal bavit až v poslední třetině, kde se začalo konečně něco dít

JToman
25.11.2012 4 z 5

Tak já za tuto jen za čtyři, a to i tak jsem ji trochu přidala, nevím bylo to nějak divně psáno (možná, že to mohlo být tím překladem), nějak mě nepovalila...předchozí díly dědiček byly lepší....