Odvážná dáma

Odvážná dáma https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/39634/bmid_odvazna-dama-U9q-39634.jpg 4 179 20

Škola dědiček série

1. díl >

1818 Londýn, Anglie Lady Amélie Plumová má bezpočet obdivovatelů, ale většina z nich netouží ani tak po ní, jako spíše po jejím bohatství. Amélie přitom pranic nestojí o nudný život dámy z vysoké společnosti, její duše prahne po exotickém dobrodružství. Pomalu se už vzdává naděje, že na vznešených sešlostech potká muže, jenž by splňoval její naděje a sny, když do Londýna přijede major americké armády Lucas Winter. Je to muž s temnou minulostí a nebezpečným kouzlem osobnosti. Mnohým může připadat obhroublý, ale Amélie v něm spatřuje vítaný protiklad ke škrobeným aristokratům. Stačí několik Lucasových polibků, aby Améliino prvotní zaujetí přerostlo ve vášeň, ale zároveň se nedokáže zbavit pocitu, že Lucas cosi tají. A protože je velmi odvážná mladá dáma, rozhodne se jeho tajemství odhalit, ať to stojí cokoli.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Never Seduce a Scoundrel , 2006


více info...

Přidat komentář

Ála1968
28.03.2023 5 z 5

Myslím, že tato kniha byla hodně vtipná i erotická.Ale k takovýmto románům to rozhodně patří.Bavila jsem se.

Ewe291
09.08.2022 3 z 5

No ja neviem, citala som uz aj lepsie knihy ale na zahnanie nudy je to fajn. Amelia mi prisla prilis hrrr do vsetkeho a Lucas tiez taky nijaky, ani som si ich poriadne nevedela predstavit a mat k nim nejaky vztah takze aj to dost ubralo


mina_harker
12.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Na hlavním hrdinovi bylo zajímavé jeho trauma pramenící z krvavých jatek ve vězení, kdy nemohl nic dělat. Kdy mi byl ale strašně nesympatický - ve scénách, kdy se mu manželka musela naprosto podrobit...

MijamiMysel
18.02.2022

Kniha se mi velice líbila a rozhodně si přečtu i další knihy ze série. Byla zábavná a postavy mě bavily takže knihu vřele doporučují.

katkaq
20.04.2021 2 z 5

Existují mnohem lépe napsané knihy s podobným tématem. Mám rada pokud je hrdina voják, ale autorka to musí umět napsat. Erotické scény mi v nějakých chvílích přišli až zbytečné a hloupé. Přišlo mi, že vztah hlavních postav vůbec nebyl vybudován.

rampapa
14.04.2021 5 z 5

Na tuhle sérii jsem se hodně těšila a jsem nadšená že už si jí můžu přečíst dáma v knihovně. První příběh o Amelii se mi moc líbil. Lucase jsem si hnedka zamilovala a ta dobrodružství jak by smet. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl o Louise. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku a dobrodružství.

petraj30
01.01.2021 5 z 5

Mě se to moc líbilo, hodně jsem se u toho nasmála.
Amélie byla úžasná. Lucas byl podle mého suchar a právě v některých chvílích potřeboval popostrčit. Ta jejich společná dobrodružství neměla chybu, stejně tak i jejich konverzace. Jak už tu bylo psáno, ty dvojsmyslné narážky byly dokonalé.
Knihu jsem si moc užila a těším se na další.

Ana72154
24.12.2020 3 z 5

Do textu se mi podařilo začíst až ve druhé půlce knihy. Hlavní postavy mi přišly strašně nesympatické.

Val
01.11.2020 4 z 5

Rozhodla jsem se prokládat temné severské thrillery a ještě temnější knihy o holocaustu něčím takovým. Ono je potřeba občas vypnout, vrátit se o pár století zpět a užít si lehký erotický románek s kapkou dobrodružství. Tady to díky vtipné Amélii a úžasnému majoru Winterovi byla docela zábava .

Maruš.D
14.05.2020 5 z 5

Já prostě zbožňuju, jak S. Jeffries píše knihy. Ikdybych četla nákupní seznam, tak si to od ní budu užívat na 110%! :D
Ani tady jsem se nezklamala. Příběh byl zajímavý, romantický a trochu dobrodružný. Za mě tu nic moc nechybělo a vše co u tohoto žánru vyhledávám bylo s mírou. Postavy mi byly sympatické, což se většinou u obou nestává.

erculka
02.05.2020 5 z 5

Super kniha

Petra-1
04.02.2020 3 z 5

Nebylo to špatné, ale dle mého to nemělo tu pravou jiskru a hlavní postavy mi nebyly příliš sympatické. Takový průměr v daném žánru.

mikika
25.07.2019 4 z 5

už čtu historické romance nějak moc dlouho. že už jsem tohle četla, mi došlo až v poslední kapitole... Ale Sabrina je vtipná, takže to žádná oběť nebyla.

moudivlacek
13.03.2016 4 z 5

Tak tato série podle mne začala velmi svižně a skvěle. Plno humorných scének, dvojsmyslných narážek, děj má spád a rozhodně se tu nudit nebudete. Na jedné straně Američan, který se chce dobrat pravdy a dostat dvojici zlodějů, na druhé straně dívka toužící po dobrodružství a zachránit svou rodinu, i když vlastně neví před čím. Oba si říkají, jak se umí bránit erotickým snům o tom druhým, ale těla říkají něco jiného. A skvělý příběh je na světě.

zp87
14.09.2015 3 z 5

Poměrně klasický příběh v této kategorii literatury. Četla jsem jej na dovolené před dvěma měsíci a už teď nedokážu pořádně říct o čem byl. Vím jen, že čtení mě bavilo. Jen ty dvojsmyslné narážky o leštění mečů mi už při druhé a třetí a další a další zmínce vtipné nepřišly... Buď jsem už příliš otupělá anebo - a to spíš - toho už bylo moc...
Přesto jsem si ale čtení užila. Možná, že kdybych hodnotila ihned po dočtení, dala bych 4 hvězdičky, protože ve mně ale příběh nezanechal žádnou významější stopu - sama se divím, že si z něj nemůžu nic vybavit - dávám jen 3.

havrmoni
20.02.2015 5 z 5

Jedním slovem úžasná oddychovka,smála jsem se vtipným dvojsmyslům a vzdychala nad romantikou, o erotice ani nemluvím :-). Útěk od všedních dnů do světa romantiky,připomíná mi mou oblíbenou Kleypas. Takže hurá do dalších dílů.

miruska1
20.11.2013 5 z 5

Pekne. Pribeh sa mi pačil a aj som sa docela pobavila.

PomněnkaPrvní
03.05.2013

První komentář (za 5 bodů ;)) je svědectvím z doslechu :o), a ještě ke všemu nepodloženým. Jistě, jsme na poli románů pro ženy, takže se opět jedná o oddechovku, ale milou, romantickou. Vtipné dialogy vykouzlí úsměv na Vaší tváři, některé erotické scény zase ruměnec. Milovnicím romantiky doporučuji přečíst, nic tam nechybí.

gabca007
19.03.2013 5 z 5

Toto je moje první kniha od této autorky a musím říct, že vůbec nebyla špatná. Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit prvním komentářem, protože je mi záhadou jestli se vztahuje k této knize. Napsat , že je bez děje a každá kapitola jiný příběh je opravdu mimo mísu. Kniha má podle mne vše co má histor. romance mít. Trochu napětí, trochu romantiky, trochu erotiky a tady navíc velmi vtipné dialogy.

natynka00
30.03.2012

Tuto knihu četla moje mamka a řekla že je to kniha bez děje každáí kapitola je jiný příběh je v tom uplný bordel