Nečekaná láska

Nečekaná láska https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/14053/bmid_necekana-laska-lXf-14053.jpg 4 207 32

Swanleovy staré panny série

< 2. díl >

Helena Lavericková je s rozumem v koncích: tolik by chtěla zachránit svou mladší sestru Julii, ale vlastní síly jí na to nestačí. Nerozumná Julie uprchla z domova s mužem, který jí slibuje sňatek, avšak Helena tuší, že se její milovaná sestřička ocitla v obrovském nebezpečí. Naléhavost situace Helenu donutí, aby požádala o pomoc Daniela Brennana, muže s ponurou minulostí a miláčka žen, o jehož společnost by za jiných okolností vůbec nestála. Dáma z vyšších kruhů se přece nemůže stýkat s bývalým pašerákem - ale proč jí tedy šestý smysl napovídá, že v Danielově přítomnosti dává v sázku mnohem víc než svou dobrou pověst? Ani Daniel zpočátku není nadšen vidinou řádky dní strávených po boku chladné Heleny, která před časem povýšeně odmítla jeho dvoření. Jakmile ale společně vyrazí po stopách uprchlé Julie, začne za aristokratickou upjatostí spatřovat i dojemnou zranitelnost a doutnající smyslnost, které v něm probudí velmi odvážné myšlenky. Je však možné, aby příslušnice společenské smetánky chtěla spojit svůj život s člověkem, který má spolky s podsvětím?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

A Notorious Love , 2001


více info...

Přidat komentář

rampapa
13.05.2023 5 z 5

Moc krásně napsaná knížka. Moc se mi líbila. Daniela jsem si hned oblíbila a Helenu taky. Knížka se mi moc líbila a velmi jí doporučuji všem co mají rádi romantiku. Už se nemůžu dočkat až si přečtu další díl.

Ála1968
24.03.2023 5 z 5

Za mě nejlepší díl ze série.Bylo tam dobrodružství, láska i napětí.Mělo to spád.Přečetla jsem ji na jeden zátah.


MinaHawke
02.11.2022 5 z 5

Knihu jsem dostala a když jsem už byla v půlce knížky, tak jsem zjistila, že je to druhý díl ze série ;( ale nevadí a teď si půjdu přečíst první díl ;)
Příběh se mi moc líbil i hlavní postavy Heleny a Daniela.

AndulinaU
07.10.2022 3 z 5

Taková klasická romantická knížka

Kačka227
01.10.2022 5 z 5

Stačilo prvních pár stránek a bylo jasno. Zamilovala jsem si oba hlavní hrdiny. Daniela jsem měla ráda už v předchozí knížce, ale jak říkám, stačilo pár prvních stránek a byla to láska ;-) Líbilo se mi to celé a těším se, že se ještě dozvím o této dvojici něco sladkého v třetím díle o nejmladší ze sester.

lusitta05
16.02.2022 4 z 5

Veľmi vydarený romantický príbeh,Daniel sa mi veľmi páčil. A Helena sa k nemu nakoniec úplne hodila, skvelý pár.

katkaq
03.04.2021 4 z 5

Už v minulém díle jsem si oblíbila Daniela a tak jsem se na tuhle knížku docela těšila. Líbila se mi atmosféra, která vládla mezi Helenou a Danielem. Jejich neustálé váhání, zda jsou pro toho druhého opravdu dost dobří, odlišilo příběh od klasického páru, který ví, že si je “souzen”. Myslím, že z tématu pašeráků se dalo vydolovat víc. Každopádně kniha je čtivě napsaná, najdete v ní romantiku i erotiku a pár překvapivých situací. (Což splňuje to, co od červené knihovny očekávám)

tatjana1737
13.12.2020 4 z 5

(SPOILER) !!! POZOR MÍRNÝ SPOILER !!!

Tohle ale vůbec nebylo špatné! Díky Lise Kleypas jsem netrpěla předsudky kvůli obálce (Lisa je má taky dost příšerné) a dala na hodnocení a doporučení čtenářů. Příběh je takový hezky staromilsky psaný, žádné zbytečné vulgarismy, ona ta Anglie v 18. století romancím prostě fandí. Dámy jsou dámy a pánové gentlemani (až na výjimky ;-)), a tajná řeč náznaků, při níž se dá skrytě flirtovat, přímo nahrává slovním soubojům a jiskření mezi hrdiny. A když navíc ústřední dvojici rozděluje (nutno podotknout, že pouze zdánlivě) společenská propast, aby vynikly dva světy, z nichž pocházejí, je to ta správná kombinace k rozehrání dobrého příběhu.

Styl vyprávění Sabriny Jeffries, včetně používaných výrazů, mi hodně připomínal knihy Jude Deveraux, a proto mne dost překvapilo, když jsem zjistila, že kniha v originále vyšla v tomto století a ne v 80. nebo 90. letech toho minulého. U Deveraux jsem časem začala kritizovat absenci skutečných reálií a historického rámce. Jeffries napsala tak akorát, aby to bylo uvěřitelné, takže jsem jí to zbaštila, i když zápletka byla opravdu hodně romantická a nejen v tom milostném smyslu, ale i pro přítomnost motivu únosu či zlých pašeráků.

Jediné, co bych vytkla, bylo neustálé pochybování hlavních hrdinů o sobě samých, o tom druhém a o vzájemné lásce, které se opakovalo i poté, co už bylo jasné i slepému, že ti dva spolu skončí. K tomu obligátní motiv předmanželského sexu, což bylo v 18. století něco naprosto skandálního, ale v historizujících knihách je to snad pokaždé. (Musela jsem však zpětně po hlubokém zamyšlení uznat, že jsem docela trapná, protože když sním o komodoru Norringtonovi z Pirátů v Karibiku, i my se spustíme před svatbou!). Ovšem nejvíce mne iritovalo používání slova "nástroj", za které bych asi po dvacátém opakování vraždila.

Slovní půtky mezi hrdiny mne velmi bavilo a ocenila jsem i to, že Helena (neustále přirovnávána k labuti) nebyla typickou kráskou a měla svůj handicap. Moment, kdy do Londýna putují kresby padouchů s popisem, aniž by si kdokoli z aktérů uvědomil, CO je na druhé straně, mne velmi pobavil. První setkání s autorkou bylo pro mne příjemným a milým překvapením. Postupně jsem se utvrdila ve stále sílícím dojmu, že čtu od prostředka a nikoli od začátku, protože Nečekaná láska je až druhým dílem série (což ale nebylo na škodu, protože veškeré narážky a zmínky pomohou čtenáři se zorientovat). Přesto jsem po přečtení knihy dospěla k závěru, že si dám i první a třetí díl :-).

EDIT: Po přečtení komentáře od Alekis dodávám, že úryvky z písní vždy v úvodu kapitol se mi také moc líbily. Jednak vždy nastínily, o čem další text bude, ale také vzbudily moji zvědavost a ráda bych si písně přečetla / poslechla celé, anebo si je přečetla v nějakém beletristickém zpracování.

alekis
29.10.2020 5 z 5

Podle Průvodce etiketou se dobře vychovaná mladá dáma vyhýbá byť jen náznaku skandálního chování! Upjatá stará panna postupem své cesty v přítomnosti přitažlivého někdejšího pašeráka, dnes solidního podnikatele zjistí, že... už se žádnými zkostnatělými pravidly řídit nehodlá!
Po harcování na koňském hřbetě, kodrcání kočárem, trampotách nepohodlných noclehů, setkání s nebezpečnými pašeráky a navíc, v nepředstavitelně hustém ovzduší erotického dusna... je tu jako vždy happyend! A vo tom to je, milé (spolu)čtenářky! :-)
Pátou hvězdičku dávám za zahajování každé kapitoly úryvky ze starých irských a anglických balad, které přívětivě dokreslují atmosféru této romance.

Zomy
10.04.2020 5 z 5

Má všechno, co má správná romanťárna mít. Ona je silná a zároveň křehká hrdinka, on drsoň, hrubián a zločinec, ale vlastně ohromný gentleman. Jiskří to, vztah se pěkně vyvíjí, žádné zbytečné motanice. Super.

moudivlacek
29.03.2020 5 z 5

Romantické, kouzelné a vtipné! Mladá chromá dívka šlechtična Helena a její opačná strana mladý muž s pašeráckou minulostí Daniel. Helena, která chce najít uprchlou sestru Julii, než propukne společenský skandál, požádá o pomoc Daniela, přítele jejího švagra. Helena chladná královna, která díky Danielovy upřímnosti a otevřenosti k ní vykvete z uzavřeného poupátka v nádhernou růži, pochopí, co je v životě důležité a že nelze žít jen dle pravidel, a Gabriel pochopí díky Helen, že i když má hodně temnou minulost, je čestný, upřímný a najde v ní to, co jiní v ní neviděli - pravou lásku.
Moc pěkné.

petraj30
14.08.2019 5 z 5

Nádherný vydařený příběh, velmi napínavý a čtivý, nemohla jsem se odtrhnout, Daniel se mi velmi líbil už v prvním díle, Helena se chovala jako ledová královna, ale snad časem roztaje v Danielově náručí. Zajímavá zápletka

nani_nka
11.02.2019 3 z 5

Celkom vydarena romantika medzi byvalym paserakom Danielom a dcerou barona Helenou, ktora sa kvoli ochrnutej nohe miestami sprava ako ladova kralovna. Cely dej sa toci okolo cesty Daniela a Heleny za unesenou Heleninou sestrou, kde sa dozvedame nieco o paserackej minulosti Daniela a hlavne sme svedkom priblizovania sa hlavnych hrdinov. Napriek zaujimavemu deju, mi v knizke chybali povestne vtipne dialogy a vacsia chemia medzi dvoma zalubencami, ktore tak na historickych romanoch zboznujem.

Janka0702
16.10.2018 5 z 5

Nemám ráda, když se tam motají milenky hlavních hrdinů, na to jsem citlivá, kdo ví proč.
Každopádně drsňák Dany a chladná Helena. Samozřejmě, že ji prokoukne, ale nakonec se z každého průšvihu spolu vyhrabou.
Julie je pořád taková naivní ale prostě zamilovaná - nevypadá to, že ten její únosce bude nějak zlý, uvidíme :-)
No a Rosalinda s Griffem tam sice moc prostoru neměli ale vůbec mi to nevadilo, stačí mi, že jsem se o nich dočetla jen okrajově a vím jak pokračuji.
Příběh super a nakonec skvělý pár! D+H

Maruš.D
30.08.2018 4 z 5

Mně se příběh velmi líbil. Zaujala mne zápletka, Daniela jsem si zamilovala už v prvním díle a věděla jsem, že se bude pěkně číst. Byl to dobrodruh, se smutnou minulosti, který se ale dokázal proměnit v gentlemana. Helen nebyla špatná, ale ani nebyla extra výrazná. Soucítila jsem s ní kvůli její chorobě a dokážu si představit, jak to v dřívější době muselo byt těžké.
Líbil se mi námět pašeráků a trochu toho dobrodružství. Chvilku jsem se u čtení nudila, to když se vztah mezi nimi víceméně opakoval a nedělo se nic moc. Pak se to však zase rozjelo a já se zpět začetla.
A jestli chování děvčat odpovídá tomu, že jsou panny? Možná ne, zase kdo ví, jak by se zachovala 26-ti letá panna která je v opojení vášně a má své skryté choutky. Pro mne je příběh věrohodný a velmi jsem si četbu užila :-))

vcielka
27.08.2018 3 z 5

Neviem preco, nemam rada Helenu. Vobec som si ju neoblubila. Prva a druha kniha serie je proste cela o chlipnosti a o tom ako vlastne su zeny chlipne a akosi mi to celkom na panny nesedi. Pribeh sa ale dal. Postavy sa mi viac pacili z jednotky. A asi aj to prevedenie. Ako oboje knizky mi prisli az prilis miestami melodramaticke. Hlavne tie myslienky a dialogy. Niekedy absolutne neprirodzene, pripadne samo o sebe absurdne a miestami dost naivne. Uznavam casto mi pritiahnute umele rozhovory skazia dojem z celej knihy a mozno som potom az prilis kriticka. Ale tak precitat sa to v pohode dalo, dokonca aj uzit si pribeh

Majjina
05.05.2018 4 z 5

Velmi příjemné překvapení! Kniha měla nečekaně zajímavou zápletku, který bavila...Ráda se k ní někdy vrátím. ☺

DUNIKO
01.01.2018 5 z 5

Pěkné čtení.

ketvin
07.12.2017 5 z 5

Daniel je skvělá postava už v první díle série. V druhém se pak ukáže ještě zajímavější a člověk se do něj prostě zamiluje. Helena je také hezky napsaná a je vidět krásný vývoj této postavy. Oba dohromady pak tvoří krásný pár s zajímavým a napínavým příběhem. V části o "hanbatých dámách" jsem se zasmála :)

pherenike8574
30.08.2017 5 z 5

Tato kniha je jedná z mála ke které se vracím a přečtu si jí znovu. Je napsána hodně vyváženě, čtení se netáhne a pořád se něco děje. Napětí, romantika, trochu erotiky, humor.Hlavní hrdinové se mi strašně zalíbili, zvlášť ty jejich slovní šarvátky :D