Ďáblova kolonie

Ďáblova kolonie https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136285/bmid_dablova-kolonie-136285.jpg 4 359 61

Sigma Force série

< 7. díl >

Autor napínavých bestsellerů James Rollins přichází s románem, který se odvažuje odpovědět na znepokojující otázku týkající se samotných kořenů Ameriky: Mohlo založení Spojených států stát na hluboké lži? Šokující pravda je ukrytá v troskách, ztracených v čase a odsouzených k zapomnění, na místě známém jako Ďáblova kolonie. Hluboko ve Skalistých horách přitáhne mezinárodní pozornost hrůzný nález stovek mumifikovaných těl. Přes pochybnosti o jejich původu se k pravěkým ostatkům přihlásí místní Úřad pro indiánské kulturní dědictví, stejně jako k podivným předmětům objeveným ve stejné jeskyni: zlatým talířům pokrytým nerozluštitelným písmem. Při výtržnostech na místě nálezu zahyne antropolog, který shoří na popel při ohnivé explozi před zraky televizních štábů. Důkazy směřují k radikální indiánské skupině, jejímž členem je i mladá teenagerka, která unikne se životně důležitým vodítkem k vraždě a zavolá jediné osobě, jež jí může pomoct: svému strýci Painteru Crowovi, řediteli Sigma Force. Painter zahájí válku mezi nejmocnějšími zpravodajskými agenturami v zemi, aby neteři pomohl, hrozí však ještě daleko větší nebezpečí, neboť události ve Skalistých horách uvedly do pohybu geologickou řetězovou reakci, která ohrožuje celou západní polovinu USA. Painter Crowe spojí síly s velitelem Grayem Piercem, aby pronikl do tajného spolku, který tahá za nitky amerických dějin od založení prvních třinácti kolonií. Stačí ale Painter odhalit pravdu – která má moc svrhnout vládu –, než zničí vše, co je mu drahé?... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Devil Colony , 2011


více info...

Přidat komentář

petulik330
16.04.2024 3 z 5

Předešlé díly byly o fous lepší než tento. V této knize jsme se podívali do doby vzniku USA a život tamějších indiánů. Kromě toho jsme také zjistili něco o Bratrstvu.
Jak je u tohoto autora zvykem děj se odehrával ve více liniích na více místech současně. Jelikož jsem již pár knih od tohoto autora četla nepřekvapilo mě to.
Děj byl opět pěkně propracovaný, to samé se dá říci o všech postavách. Ani tentokrát man tu nechyběl zrádce.

namornice
02.04.2024 audiokniha 3 z 5

Tento díl Sigmy Force ,mi přišel slabší než ostatní díly, akční scény už trochu moc a celkově jsem se nějak nedokázala začíst – zaposlouchat. Často mi myšlenky odlétaly jinam a v textu jsem se trochu ztrácela. Možná mi prostě jen tento díl a zápletka zrovna moc nesedla, protože jinak mě série baví a dobrodružství hochů ze Sigmy si vždycky užívám. Doufám, že příští díly už zase budou více záživné.


Timkim
19.03.2024 3 z 5

Tento díl nebyl rozhodně tak skvělý jako mnohé ostatní se Sigmou. Určité detaily mohly být více rozvedeny, jako například Fort Knox, nebo supervulkán v Yellowstone. To byla místa která mě opravdu zajímala. Kniha jako celek byla dobrá, nikoli výtečná, za půl roku ani nebudu tušit o čem to bylo. 70%

Rolada88
17.01.2024 3 z 5

Další dobrodružný dil sigmy. Opět historie na zamyšlení a počtem faktu ale zároveň i fikci . Je pravda ze mě sigma baví a kvůli ni se dozvím hodně zajímavých věci a skutečnostem a faktům . Ale jednání sigmy jako takové tak si myslím ze je to veliké scifi ale baví mě to čím dal víc

INCOGNITOREADER
23.10.2023 3 z 5

V tomto případě se vydáváme po stopách předků původních obyvatel severní Ameriky. Ze začátku to bylo opravdu napínavé, ale příběh se tak nějak rozmělní a nedokázal mě držet po celou dobu v napětí ani tak, abych knížku dokončil před dovolenou a nevadilo mi na dva týdny knihu odložit. To by se u opravdu napínavé knihy nestalo.

TeaPeter
28.09.2023 1 z 5

Sice to nebyla taková katastrofa jako Jidášův kmen, ale bylo to opravdu slabé. Možná mi to tak přijde i proto, že nedokážu rozpoznat a docenit jemné nuance kulturního vření pod slupkou americké společnosti. Ano, nezastírám, že mnoho z dálky viděných problémů mi přijde zástupných a malicherných. Je mi líto Graye - konce stáří nemusejí být pro nikoho snadné ani veselé - demence postihne mnohé...

m2056
02.09.2023 3 z 5

Kniha je jak dělaná na běžícím pasu šíta horkou jehlou už aby byla napsáno .

Kodetka
16.08.2023 5 z 5

Jedno z těch děl, které je opravdu povedené. Zajímavé téma, akce a napětí od začátku do konce a žádné nudné rozebírání vztahů. Bylo mi líto Grayovi matky, jinak se mi začíná líbit postava Kowalského, autor mu dal v této knize více prostoru. :-)

anibeni
16.07.2023 5 z 5

Další přečtený díl Sigmy, další příběhy a napětí, fikce postavená na pravdivých základech, to je Rollins a to se mi líbí..

Dudlík08
05.05.2022 5 z 5

Musím přiznat, že tento díl mě úplně nepohltil jako pár předchozích, ale hrdiny knihy prostě zbožňuju. Budu se opakovat, ale autor opravdu má krásně vše promyšlené a hrozně se mi líbí, jak zapojuje skutečné věci/místa/historii do románu :)

Kerberos
13.12.2021 4 z 5

Další konspirační teorie o možném konci světa a záchraně lidstva s pomocí Sigma Force . Poutavé dobrodružné čtení

saez
12.04.2021 4 z 5

Tohle míchání historie a fikce bylo hodně zajímavé. Hrdinové nezklamali a zachránili svět, je mi však líto ceny, kterou zaplatil Gray. Kowallski pořád zůstává mým oblíbencem.

Wikvetek
30.01.2021 2 z 5

Rolinse i příběhy o Sigmě mám moc ráda... Tahle knížka však podle mě patří k jeho průměrnějším...

Haduwig
12.01.2021 4 z 5

Tohle byla moje první rollinsovka a způsobila, že jsem si Sigmu zamilovala. Už jsem od Rollinse přečetla skoro všechno a teď jsem se k Ďáblově kolonii vrátila. A bohužel musím konstatovat, že i přes báječný vhled do života indiánů, obvyklé dávky humoru a dobrodružství, tomuhle příběhu chybí drive. Sice se tu, jako vždy, příběh skoro nezastaví, ale nějak je to celé zdlouhavé a moc to neutíká. Takže průměrem dvou čtení mi z toho vychází 4hvězdy.

Jessybelle
12.11.2020 5 z 5

Kniha se četla dobře, líbí se mi pokračování příběhu hlavních hrdinů... Zase jsem se něco dozvěděla nejen o americké historii... Jak je vidět i záporáci mají city... Na další díl se těším, ale až za nějaký čas...

dr.romca
14.06.2020 4 z 5

Další kniha o Sigma force. Tentokrát více z pohledu Paintera. Líbilo se mi , že jsem se dozvěděla více o indiánské historii

DarylDixon
04.06.2020 3 z 5

Nebylo to to pravé ořechové. Cítil jsem v tom trochu poklesu a málo napětí. Opět trochu US historie, ale jako celek to je snad nejslabší kniha v této sérii. Dám šanci ještě dalšímu příběhu, ale mám pocit, že malá delší pauza by neuškodila. Je třeba se porozhlídnout po něčem jiném.

HynekBee
10.02.2020 3 z 5

Dám si od série pauzu. Některé statě na mě moc dlouhé. Tenhle díl pro mě slabší.

CharlesWard
09.12.2019 3 z 5

Asi si od série zase dám na delší dobu pauzu.

EvaSupovic
07.10.2019 5 z 5

Opět a zase Sigma nezklamala a zachránila svět. Jen je mi strašně moc líto konce a jsem zvědavá s jakou vervou se do boje s Bratrstvem vrhne Gray.

Autorovy další knížky

James Rollins (p)
americká, 1961
2008  86%Amazonie
2013  81%Krvavé evangelium
2006  86%Mapa z kostí
2007  88%Černý řád
2008  88%Jidášův kmen

Kniha Ďáblova kolonie je v

Právě čtených2x
Přečtených627x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených22x
Knihotéce246x
Chystám se číst85x
Chci si koupit24x