Polární stanice

Polární stanice https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25907/polarni-stanice-25907.jpg 4 141 25

Shane Schofield série

1. díl >

Tým amerických vědců na opuštěné polární stanici v Antarktidě učinil úžasný objev. Našel "něco", co bylo nejméně sto milionů let pohřbeno ve vrstvě ledu. "Něco" je vyrobeno z kovu. Na místo je zaslán tým námořníků Spojených států, vedený tajemným důstojníkem Shane Schofieldem, aby vzácný objev zabezpečil pro svoji zem. Jednotka je dobře vycvičená, silná a neohrožená. Všichni muži by byli ochotni následovat svého vůdce až do pekla. Možná budou muset................. celý text

Literatura světová Dobrodružné
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Ice Station , 1998


více info...

Přidat komentář

ydnac
předevčírem 5 z 5

NAPÍNAVÉ!
NEUVĚŘITELNÉ!
NABITÉ AKCÍ!

Pod povrchem polární stanice v Antarktidě něco je...
Kolem plavou vražedné kosatky.
Shane (Strašák) je velitelem americké jednotky, která se jako první dostala na toto místo po zachycení volání o pomoc.
Má za úkol bránit tajemný nález v hlubině...
Čeká ho však boj na život a na smrt!!!

Moje druhá kniha od tohoto autora a opět neskutečná jízda :-).
Akce střídá akci.
Zamilovala jsem si Wendy :-).
Druhý díl už čeká :-).

niki-chan
02.08.2022 4 z 5

Ze začátku jsem knize úplně nefandila, ale během čtení jsem se do příběhu dost vžila. Mrazivé téma v tomto počasí přišlo vhod, stejně jako akční scény. Celou dobu jsem držela palce hlavně Wendy a jsem moc ráda, že příběh dopadl (se všemi hrdiny) tak, jak dopadl.


Radous79
01.06.2022 5 z 5

Kniha u které není čas se nudit :-)

Meda77
20.01.2022 5 z 5

Velmi povedený akční thriller od oblíbeného autora. Jedna z jeho nejlepších knih. Přečtete jedním dechem.

Elmister
18.11.2021

Kniha byla plná akčních scén od začátku do konce.Krasne odreagování

hankapimi
14.06.2021 3 z 5

To byl takový fičák, že mi občas dělalo problém, na kterém patře polární stanice se nacházíme, kde jsou "naši" a kde nepřátelé. Chvílemi jsem si přála, aby "neprůstřelný Standa" zvolnil, abych mohla strávit všechny ty dějové kotrmelce, ale čtivé a napínavé to bylo, to zase ano...

jarin58
20.02.2021 3 z 5

Nesmrtelný Strašák,kříženec Jamese Bonda s Mac Gyverem.Jinak název kluzník jsem slyšel poprvé,co takhle vznášedlo?

Maki21
11.05.2020 5 z 5

Od knihy jsem neměla žádné očekávání, přesto mě hned od začátku velice zaujala. Poutavá kniha odehrávající se v pustině na Antarktidě. Pokud máte rádi dobrodružství a knihy "lehce ve stylu" Jamese Bonda. Je to přesně pro vás. Knihu doporučím všem kteří rádi čtou neuvěřitelné příběhy které se ale můžou stát skutečností pokud se nad nimi člověk zamyslí.

berry1009
11.05.2020 4 z 5

Kdyby takhle vypadaly všechny béčkové knihy, vůbec bych se nezlobil. Kniha má od začátku do konce spád a od čtení se jen těžko odtrhává. Plné hodnocení kvůli neuvěřitelníhmu přáběhu dát nemůžu, přesto knihu mohu jedině doporučit.

Metla
11.11.2018 3 z 5

"Polární stanice" je velmi svižně plynoucí román - dokonce i přes vrávorající překlad. Připomíná americký béčkový film: od první do poslední stránky se neustále něco děje, vše je podřízeno zběsilé akci, ovšem logika a realita dostávají pořádně na p*del. V první polovině knihy Reilly ještě docela drží fantazii na uzdě, hlavou zavrtíte jen občas. Ve druhé půlce už se musíte hlasitě smát - a to převážně v okamžicích, kdy se autor snaží vzbudit co největší napětí. Nelze mít strach o hlavního hrdinu, když je zřejmé, že z každé smrtelně nebezpečné situace vyvázne za pomoci svých supermanských schopností, nebo (častěji) v jeho prospěch zapracuje zcela nepravděpodobná náhoda. Klesá nadporučík Schofield v bezvědomí na mořské dno? Nevadí, jistě okolo zrovna poplave zmutovaný inteligentní mrož, hrdinu vytáhne na břeh, přivolá pomoc a jako bonus poskytne dýchání z tlamy do úst, masáž srdce, zahřeje svým tělesným teplem;-). Hrozí snad hrdinovi smrt na kusu ledovce unášeného oceánem? Brnkačka, zrovna v tomhle ledovci je zamrzlá půjčovna s potápěčským vybavením a motorovými čluny - ledovec je odlomený zrovna tam, kde je vchod;-). Přeháním opravdu jen mírně. Autor vrší jeden nesmysl za druhým a tak se nadějný akční román mění v bláznivou parodii (čehož si pan spisovatel pravděpodobně nevšiml).
"Polární stanice" je čistě odpočinková kniha, při které doporučuji mozek nejen vypnout, ale rovnou odložit někam do servisu, než román zavřete a bude bezpečné vaše cerebrum vrátit do dutiny lebeční. Hodnocení jsem snižovala s ubíhajícími stranami a vzrůstajícím pocitem trapnosti. Škoda, kdyby autor tolik nehltal akční béčka a komiksy se svalovcema ve slipech přes elastické gatě, mohl se zařadit mezi mé oblíbence. Stačilo se více držet reality a neposílat na jeviště tolik bůžků ze stroje.

alcan
17.03.2018 5 z 5

Doporučuji, jednoznačně napínavá kniha.

hana4834
24.02.2017 5 z 5

Strhující, napínavé, dechberoucí. Knížka se mi moc líbila

trudoš
06.10.2016 3 z 5

Divoká akční střílečka obsazená prvoplánovými figurami (převážně mariňáci s vysokoškolským vzděláním) a zkomponovaná dle jednoduchého schématu záhada, zrada a záchrana. Co by však jiní využili k zábavnému odlehčení, Matthew Reilly uhrává s vážnou tváří. A ono mu to funguje podobně jako filmy s Chuckem Norrisem - neúmyslná parodie sebe sama. Ovšem vynahrazuje to spádem, který je naprosto neuvěřitelný a to v dobrém slova smyslu. Prakticky každou stránku se něco děje a ty nejlepší akce jsou tak rafinovaně rozvrženy, že jejich neúměrnou délku člověk ani nevnímá. O to víc proto zamrzí, že přes povedenou gradaci je stavba zápletky tak hloupoučká a plná protichůdných tvrzení. Autor jakoby vytvářel scénář za pochodu, přičemž průběžně zapomínal, co řekl před pěti minutami a veškeré komplikace řešil za pomocí „náhodných“ shod okolností, které zachraňují hrdinovi krk. Ale jak je to blbé, tak je to čtivé, a to je při posuzování béčkové tvorby častokrát nejdůležitější měřítko.

muchomurka
24.01.2016 5 z 5

(Obsahuje spoilery.)
Strhující, napínavé, dechberoucí. Knížka se mi moc líbila, fandila jsem všem mužům ze Strašákovy posádky, i když se pak ukázalo, že ne všichni si to zasloužili. Jen jsem si ze začátku říkala, že autor začal postavy likvidovat závratným tempem, aby vůbec někdo přežil. A to, že to bylo celé nadsazené mi vůbec nevadilo, mělo to spád a pořádně nadupaný děj a já jsem moc spokojená. Jediná obava byla když jsem se dostala k první zmínce o novinářích, říkala jsem si "Ach né, Ti to vždycky pokazí.", ale zde naštěští ne, za což jsem ráda. Těším se na další Strašákovy příběhy.

Dandulka
22.08.2015 5 z 5

Teda, jestli toto je prvotina, pak už chápu, jak je možné, že je autor tak skvělý!!!!!

kyssling
06.07.2015 3 z 5

Autor píše pěkně, dramaticky. Ale celý příběh je pohádka přitažená za vlasy a to pořádně. Břitva, Samuraj k tomu mimozenský koráb, všechno to smícháme s neohroženým a nesmrtelným hlavním hrdinou a přidáme konspiraci na nejvyšších místech ....

Dandulka
25.06.2015 5 z 5

Bomba knížka!!!!!!!! "Strašák" je neodolatelný!!!!!!

Adria Orici
18.04.2015 5 z 5

Velmi dobré čtení. Pravda, je to divočina. Má švih, dobré nápady jak se příběh odvíjí dál. Kniha má další pokračování, tak je jasné jak to dopadne. Přesto, kdo neumí vypnout a nehledat chyby v příběhu....... . Bude se pěkně nudit. Těmto čtenářům doporučit nemohu. Miluji podmořské příběhy. Tato kniha se k nim zařadí. Podobně jako Steve Alten série Meg, Michael Crichton Koule.

kocour_mikeš
24.08.2014 3 z 5

Na první knihu tohoto autora jsem se dost těšil, ač je to svižné čtení,
někdy těžko uvěřitelné, dost velkých náhod a trochu šablonovité;
přesto jsem ji na dovolené zhltnul za 2 dny :) pro příznivce určitě stojí za přečtení.
Dávám 60%.
Rollins v tomto adv. žánru u mne vede nadále.

ferda
22.08.2013 5 z 5

První knížka od tohoto autora a jena z nejlepších.

Štítky knihy

Antarktida vojáci profesionální voják

Autorovy další knížky

Matthew Reilly
australská, 1974
2001  86%Polární stanice
2002  82%Chrám
2006  84%Zlatý kámen
2006  83%Strašák
2002  75%Souboj

Kniha Polární stanice je v

Přečtených207x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených17x
Knihotéce95x
Chystám se číst21x
Chci si koupit8x