Prokletý hrob

Prokletý hrob https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295420/bmid_proklety-hrob-Uk5-295420.jpg 3 52 15

Setnovo pátrání série

1. díl >

Láska, falešná zdání a boj se zločinem: první díl dobrodružství ve starověkém Egyptě. Slavný Christian Jacq – egyptolog, který proslul svými romány o starém Egyptě – uvádí jako nového hrdinu učeného prince Setnu, mladšího syna Ramesse II. V době faraonova vítězství v Núbii zmizel vzácný poklad: zapečetěná Usirova nádoba, která obsahuje tajemství života a smrti. Setna znalý kouzel hodlá překazit plány tomu, kdo nádobu odcizil. Seznámí se s nádhernou dívkou Sechet a vášnivě se do sebe zamilují. Společně budou muset vyřešit podivná tajemství a odhalit spiknutí. Dokáže jejich láska překonat všechna protivenství?... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

La tombe maudite , 2014


více info...

Přidat komentář

666Jitka
12.03.2022 3 z 5

Po této knize jsem sáhla, protože jsem měla chuť na příběh ze starého Egypta. Domnívala jsem se, že série složená ze 4 knih, budou 4 různé příběhy, které pojí pouze hlavní postava , ale zjistila jsem opak, což mi vzhledem k tomu, že se knihy dobře a rychle čtou, nevadí. Děj je vcelku napínavý, nechybí intriky, magie a závan dávných dob. Co bych knize vytkla, jsou některá volená slova, která vzhledem k tomu, v jaké době se příběh odehrává, doslova tahají za uši, protože opravdu silně pochybuji, že v té době existoval klarinet, funkce ředitel katastrálního úřadu, teroristi apod. Může to však být pouze poněkud volným překladem.

maja8148
06.10.2021 4 z 5

Tak tuhle knihu jsem si i celkem užila. Příběh za mě zajímavý, obohacený o Egyptskou mytologii a kulturu (první kniha odehrávající se v Egyptě, kterou jsem četla nepočítám li přepis filmové Mumie) mě opravdu zaujal a odhalení toho zlého mě opravdu překvapila. Navíc jeho logika je naprosto odzprojujici a strašně děsivá.
Jediné co musím knize vytknout je místy hodně jednoduchý styl vyprávění (a prapodivný slovosled), kdy autor nějaké části děje opustil pro mě mic rychle a nevyhrál si s detaily příběhu, prostředí a nálady.
No a možná bych se i obešla bez až tak neskutečně dokonalého hlavního hrdiny. Ale to je to nejmenší a v kontextu jeho svatost dává i smysl.


LenaWirus
02.08.2021 2 z 5

Bylo to prilis jednoduche a uspechane. S touto tematikou by se dal napsat velky dobrodruzny roman (coz jsem od toho puvodne i ocekavala), nicmene ten to nebyl ani v nejmensim. Knihu jsem docetla, ale dalsi dily cist nebudu.

lábuska1
10.10.2020 3 z 5

Četla jsem od tohoto spisovatele více knih a tento příběh se mi zdál takový povědomý.Nijak mne nenadchl.Snad bude pokračování lepší...

hanzmb
18.08.2020 2 z 5

Určitě se tato kniha nedá nazvat historickým románem. To by nesměl v autorově osobě zvítězit nad egyptologem komerční romanopisec. Už v sérii o Ramsesu II mi vadily fantasy prvky. Tady to už přehání tak, že je z toho spíš druh "pokleslé" literatury, jak se psalo dříve. Další * sundávám za podraz na čtenáře. Kniha nemá absolutně žádný závěr. Bez přečtení dalšího dílu se zcela nic nedovíte. Doufám, že nebudu nucen číst všechny 4.

hellena1523
03.01.2020 3 z 5

Ke knize jsme se dostali se čtenářským klubem, jinak bych po ni asi nesáhla. Neurazí, nenadchne. Další díly určitě číst nehodlám.

evickakyticka
14.06.2019 3 z 5

Docela jsem se těšila na příběh ze starého Egypta a nejsem ani zklamaná, ani nijak zvlášť spokojená. Nemůžu říct, že by byla kniha špatná, ale chyběla tomu jiskra... Možná je to tím, že nebyla dlouhá a chyběly podrobnosti. Dala by se zařadit do kolonky "odpočinkové čtení". Další díl už ale asi nebudu číst...

sgjoli
17.11.2018 5 z 5

Autora jsem si oblíbila již při čtení jeho knihy „Nefertiti: Sluneční stín“, takže jsem se těšila i na jeho novou sérii Setnovo pátrání. A vůbec mne to nezklamalo. Dostala jsem vše, co jsem od toho čekala. Skvěle vykreslené prostředí, skvělé postavy, napínavý děj. Já jsem spokojená. :-)

DuncanIdaho
18.08.2017 4 z 5

Děj knihy je nenáročný a určitě by se dal i na tak málo stránkách rozvinout trochu víc. Alespoň to zase není přehnaně rychlý děj. Rozdělení celého příběhu do několika knih je dobré. Tímto autor udrží spád děje v mezích (i když by mohl na rychlosti děje přidat). Jednotlivé díly nebudou tak dlouhé, což je dobře. Jediné, co mne na tom připadá trochu nemístné, je to, jak všichni hodnostáři jsou dobří, milí a uznávaní.

Barunka-Rocky
03.08.2017 3 z 5

Zajímavý děj, ale jednoduché postavy, které se zatím moc nevyvíjejí. Na konci přišel nečekaný zvrat (alespoň pro mě), a to byl asi důvod, proč jsem se rozhodla číst pokračování. Je to spíše taková oddechovka, ale některé věci autor příliš natahuje.

piquillio
31.07.2017 3 z 5

Sympatické postavy, nečekaná porce mystiky, ale opravdu zvláštní styl vyprávění.

Ulala
06.07.2017 4 z 5

Krásná povídka a dovolím si s některými názory na knihu nesouhlasit. Staré pověsti české známe asi všichni a proč se proto nepoučit od znalce Egypta o pověstech, které se možná skrývaly za zdmi pyramid. Láska, boj se zlem a s démony, lidé toužící po moci...to vše jsou znaky pověstí, které mohly být alespoň v náznacích někde zaznamenány pro další generace poddaných. Měla bych ještě říct, že jako ve většině pověstí vše dobře skončilo, ale to nevím a proto už vytahuji další pokračování.

Elea
25.04.2017 3 z 5

Nenáročná, odpočinková kniha, která nepřinesla nic nového a docela určitě nenutí k zamyšlení.

ufounek17
07.04.2017 5 z 5

Mě se to líbilo a už se jdu dívat po druhém díle...

bagel
05.12.2016 3 z 5

Celkem zklamání. Je pravda, že to byla má první kniha od tohoto autora, ale čekala jsem víc. Konec byl utnutý. Nevidím smysl pokračování až v druhém díle. Kdyby se písmo zmenšilo na normální velikost a vynechaly prázdné strany, byla by kniha docela tenká.

Štítky knihy

starověký Egypt

Autorovy další knížky

Christian Jacq
francouzská, 1947
1998  89%Královna Slunce
2001  80%Egypťanky
2004  84%Nefertiti a Achnaton
2016  67%Prokletý hrob
1999  79%Aféra Tutanchamon

Kniha Prokletý hrob je v

Právě čtených2x
Přečtených73x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených5x
Knihotéce70x
Chystám se číst37x
Chci si koupit7x
dalších seznamech3x