Sestra

Sestra https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389692/mid_sestra-Y9Y-389692.jpg 4 191 64

Od smrti nejlepší kamarádky Charlie musí Grace pořád myslet na její poslední slova: „Grace, udělala jsem něco strašného. Snad mi odpustíš…“ Rozhodne se vyzvednout a otevřít schránku, kterou spolu coby patnáctileté dívky zakopaly v lese. Brzy začne být jasné, že je toho hodně, co o své nejlepší přítelkyni nevěděla. Třeba jak silně toužila po setkání s otcem, kterého nikdy nepoznala. Grace začne po Charliině otci pátrat na vlastní pěst a objeví Annu, dívku, která o sobě tvrdí, že je Charliina nevlastní sestra. Anna jako by zaplnila prázdné místo po Charlie a po čase začne s Grace a jejím přítelem Danem dokonce bydlet. Jenže něco není v pořádku. Dan se chová divně, Grace se začnou ztrácet věci, má pocit, že ji někdo sleduje, kdosi proti ní vede štvavou kampaň, kvůli níž dočasně přijde o místo… Je možné, že si to všechno jen namlouvá, nebo se přiblížila pravdě o Charlie a Anně a teď se ocitla v hrozném nebezpečí?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Sister , 2016


více info...

Přidat komentář

misa.lemperova
24.01.2024 4 z 5

Kniha se mi dobře četla, jenom mě trochu rozčilovala naivita hlavní hrdinky. Nebyl to nejlepší thriller, jaký jsem četla, ale čtení mě docela bavilo. Jenom ten konec už za mě byl takový trochu překombinovaný. 4/5*

Adriena838772
04.05.2023 2 z 5

Za mě tahle knížka ne tose nedá vůbec číst


simca9342
15.04.2023 5 z 5

Grace žije se svým přítelem a chlupatou čtyřnožkou Mittens, má práci učitelky.
Zní to jakoby byla spokojená se svým životem, ale chybí k tomu hodně. Pár měsíců zpět ji zemřela její nejka Charlie. Její slova před posledním výdechem byla, že udělala cosi zlého. Co? To se Grace a Dan vydají zjistit. Místo nálezu (a možných odpovědí na všechny otázky) mají přímo před očima. Několik metrů pod zemí je časová schránka, kterou tam daly holky v době svého dospívání. Grace se tehdy Charlie ptala proč je nahoře krabičky růžová obálka. Už se nic nedozvěděla. Začne pátrat a najde ženu, která tvrdí, že je Charlieina sestra. Změny spolu s odhalením přijdou časem...

megamysl1901
02.03.2023 5 z 5

Kniha byla zajímavá, velmi čtivá a napínavá. Věc, kterou Charlie udělala, nebyla tak dramatická jak jsem čekala ale příběh mi to nezkazilo. Určitě doporučuji a dávám 5*.

veronika9761
14.09.2022 1 z 5

Furt sem cekala na to napeti nebo mrazení, a krome totalne prekombinovanyho konce jsem se nedockala niceho.

Maky806
09.09.2022 5 z 5

Čtivá knížka, bavila mě.

Knihomolka506
02.09.2022 5 z 5

Tenhle thriller si dokážu představit jako film. Grace bydlí s přítelem Danem a kočkou Mittens, pracuje ve školce. Vypadá to,  že ji nic nechybí, ale aby to tak bylo chybí víc než dost. Před čtyřmi měsíci ji zemřela nejlepší kamarádka Charlie. Její slova před tím než zemřela zněla: Grace,  omlouvám se. Udělala jsem něco strašného…Ale co? To se mladá učitelka s přítelem vydají zjistit. To, co hledají mají přímo před sebou. Krabička, kterou zakopal do země obě holky v pubertě měla nahoře obálku. Grace začne pátrat sama a najde Anne, která o sobě říká, že je Carolina nevlastní sestra. Ale pak přijdou na scénu tajemství, která neměla být nikdy odhalena.

pavpaz
16.08.2022 5 z 5

Velmi napínavé, čtivé. Je pravda, že některé věci mi došly dřív jak Grace, ale i tak to bylo dobře napsané. Za mě povedená kniha.

Pavlína2019
21.07.2022 5 z 5

Opravdu výborná, skvělá a napínavá kniha!
Jsem nadšená.

Myslím, že také nebudete moci přestat číst, budete napnutí, jak to vlastně je a bylo a také i dojatí.

Paní autorka píše skvěle, popisy jsou přesné a příjemně podané.

/Proč někdo ale hodnotí, jakou má daný hrdina povahu nebo jak se chová???
Prostě takový je on nebo ona a takový je i příběh, jinak by byly všechny knihy snad stejné ne?!/

Já jsem moc spokojená a doporučuji!!!

Pajic21
21.06.2022 3 z 5

Slabší prumer, rozjezd byl opravdu nudný.

SimonaP
18.06.2022 3 z 5

Kniha se četla dobře, ale Grace byla neskutečně naivní, když jí nedošly některé věci. A nastěhovat si někoho úplně cizího do bytu....

Julinka679
11.04.2022 3 z 5

(SPOILER) Psychologický thriller, který má předvídatelného "záporáka" a nepříliš uspokojivý konec.
Grace je hodná a nebojím se říct, že příliš naivní dívka, která věří snad všemu a všem, což mi při čtení vcelku vadilo. To, že nepoznala podobu mezi Annou a Charlie jsem nepochopila ale budiž.
Že se z Anny vyklube psychopat jsem tušila od začátku takže mě to opravdu nepřekvapilo, každopádně celou scénu s uvězněním v domě a připoutáním k posteli si autorka mohla odpustit.

Nečetlo se to špatně ale už jsem četla lepší knihy, takže hodnotím 3,5* :-)

Leena
28.02.2022 3 z 5

Začátek se mi zdál takový nijaký, pak se to teprve začalo rozjíždět.
Naivita Grace byla neskutečná, mnoho věcí nevysvětlených.
Vrtalo mi hlavou, že Grace neviděla do očí bijící podobu děvčat, když byly jednovaječná dvojčata, to mi tam vadilo.
Jinak na debut celkem zdařilé.

EvikU.
20.02.2022 4 z 5

(SPOILER) Četlo se mi to dobře. Těšila jsem se na ní až ji otevřu, jak to bude dál. Jen mi vadilo, že si nepřečetla ten dopis od Charlie, který spolu zakopali v lese.

A Annu jsem podezřívala celou dobu, tedy jen z toho, že dělá Grace špatné věci. Co se z toho všeho vyklubalo nakonec jsem netušila vůbec.

Kniha mě vtáhla do příběhu, proto doporučuji.

harmonicka
27.12.2021

Zápletka nebyla špatná, ale celkově to bylo takové nemastné, neslané...

JaKa1974
31.10.2021 5 z 5

Napínavá a čtivá kniha, jak to všechno bylo, se dozvíte až úplně na konci.

jankor
15.08.2021 5 z 5

(SPOILER) No tak nevím....normálně thrillery nečtu a po tomto je vyhledávat asi nezačnu. Nemohla jsem se začíst, přeskakovala jsem, až ke konci jsem vydržela, asi že už se dočkám konce, a zvědavost, jak autorka příběh ukončí, tam byla. Jenom ty geny mi dávaly logickou uzávěrku, jinak to na mě působilo dost nevěrohodně. Dočetla jsem a posílám dál, snad někdo víc ocení.

trudoš
13.07.2021 2 z 5

Psychologický thriller s promarněným potenciálem, protože veškeré zajímavé nápady Louise Jensenová bezradně zahodí, aby vývoj událostí namísto originality zaplnila průhledným dramatem. Osobně mě přitom nejvíc vytáčela bezbřehá naivita hlavní hrdinky, která je – lidově řečeno – úplně blbá. V jednu chvíli má problém mluvit s vlastním manželem, aby si vzápětí nastěhovala do domu naprosto neznámou osobu, jejíž chování by bylo podezřelé i člověku, jemuž v Bohnicích diagnostikovali nevyléčitelnou formu absolutního optimismu. Právě tendenci vést účelově zápletku po předem připravené cestičce, kdy prakticky po celých tři sta stran nedojde ze strany ústředních figur k jakékoliv obranné reakci, považuji za největší slabinu románu. Závěrečné vyústění je pak dle předpokladů právě tak šokující jako překombinované, dává však předchozímu jednání alespoň nějakou vnitřní logiku. Jen si člověk říká, kolika prvoplánovým tragédiím by se dalo předejít, kdyby mezi sebou literární postavy více komunikovaly.

Lka
24.05.2021 4 z 5

Audio :
Vyprávění je ve dvou rovinách - Teď a Tenkrát, které Vás drží v napětí. Rozuzlení je opravdu až na konci. Celý poslech knihy je velmi příjemný v podání Ivany Milbachové.

martina2540
15.03.2021 5 z 5

První třetinu pro mě kniha nebyla moc čtivá, bylo tam hodně náznaků, ale potom se děj rozjel a celkově se mi líbila.

Štítky knihy

anglická literatura thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

2018  78%Sestra
2019  71%Dar

Kniha Sestra je v

Právě čtených5x
Přečtených265x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených8x
Knihotéce151x
Chystám se číst136x
Chci si koupit27x
dalších seznamech1x