Dar

Dar https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419586/bmid_dar-yq9-419586.jpg 4 67 17

Jenna dostane druhou šanci na život, když jí lékaři transplantují srdce mladé dárkyně, Callie. Vyhledá dívčiny rodiče, aby jim osobně poděkovala, jenže čím víc rodinu poznává, tím silnější má tušení, že jí něco zamlčují. Brzy začne Jenna vídat ve snech i v bdělém stavu živé výjevy, které sama nikdy neprožila. Mohly by to být vzpomínky dárkyně, přenesené do jejího těla buněčnou pamětí? A co se jí to Callie vlastně snaží říct? Callie údajně zemřela při autonehodě, ale řada detailů nesedí. Na co měla utajený mobil a kam zmizela její sestra Sophie, která se od pohřbu nikomu neozvala? Má s Calliinou smrtí něco společného její snoubenec Nathan? Jenna je pevně odhodlaná odhalit pravdu, i když ji to může stát hodně: vztah s nejbližšími, příčetnost, a možná dokonce i život.... celý text

Detektivky, krimi Romány Thrillery
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Gift


více info...

Přidat komentář

Danago
10.10.2023 3 z 5

Zajímavý a neotřelý námět. Knížka má v sobě prvky napětí, dobře se četla. Konec trochu rozpačitý, tak nějak nečekaný k předchozímu ději se moc nehodil. Autorka chtěla čtenáře až moc zmást a překvapit, ale nebylo to úplně šťastné řešení. Škoda.

simca9342
15.04.2023 5 z 5

Zajímalo by vás někdy jaké to může být se přenést do jiného těla, když už ta osoba nežije , ale vy víte, že se děje něco, o čem byste měla vědět?
Jenna si přesně tato slova myslí o rodině dívky, která jí darovala svůj nejdůležitější orgán. Dnes díky němu žije, ale cítí, že okolnosti za jakých Callie zemřela jsou jiné. Pátrání bez pomoci ji dovede na šokující stopy a fakta.


Darja.8
27.10.2022 5 z 5

Zajímavá kniha. Nevěděla jsem že může obsahovat srdce vzpomínky které se přenesou do jiného těla.

Buchtičkajani
15.10.2022 3 z 5

Zajímavé téma o kterém jsem neslyšela. Chvílemi se to dost táhlo, ale zvědavost vás nutí číst dál, ale ten konec mě zklamal.

ivzu77
12.07.2022 4 z 5

Nové téma, čtivé krátké kapitoly, napětí, chcete vědět, co bude dál, co se odkryje ve vzpomínkách a jak to dárkyně zpracuje a ustojí.

Pavlína2019
07.07.2022 5 z 5

A já dávám plný počet.
Mě se kniha líbila.
Četla se lehce, svižně a příjemně.
Byla jsem napnutá, jak to bylo a bude dál...
Pro mě zase jiné a nové téma. Autorka píše dobře, přečtu její další knihu.
Určitě mohu doporučit k přečtení.

Leena
06.07.2022 3 z 5

Četlo se to celkem dobře, ale něco mi tam pořád chybělo.
Ten konec docela divný.
Pocity z knihy mám rozporuplné.

Lucc93
21.08.2021 4 z 5

Když jsem četla popis knihy, vyděsily mě vize, která má hlavní postava vidět po transplantaci srdce. Bála jsem se, že to bude až moc sci-fi a trošku od toho očekávala pohromu. Naštěstí je to v knize podáno vcelku inteligentně, takže jsem to zkousla a knihu dočetla. Zajímavý příběh, jen konec za mě malinko překombinovaný.

Lka
19.06.2021 4 z 5

Zajímavý příběh, který začíná transplantací srdce. Jedna dívka přijde o život a druhá dostane šanci žít. Příběh začíná pozvolně a pak už jsem byla zvědavá, co se doopravdy stalo dárkyni. I pro mne to bylo trochu překombinované.

HanaNov
07.10.2020 3 z 5

Neurazí, nenadchne, ale úplně špatný Dar není a své čtenáře si určitě najde. První polovina mě moc nebavila, ale pak to nabralo na obrátkách a finále bylo napínavé a překvapivé.
Téma je netuctové, to se musí nechat, pro mě ale možná právě samotné téma darovaného srdce bylo ve finále zbytečné. Úplně stejně se k rozplétání podobného případu mohla hlavní hrdinka dostat i jinou (uvěřitelnější) cestou. Sem tam nějaké nejasnosti a nelogičnosti, sem tam až hmatatelná snaha o napínání čtenáře a budování thrillerové atmosféry, která se ale lehce míjela účinkem, protože takový "čajíček" na protřelého čtenáře nemůže zapůsobit.
Každopádně v celkovém dojmu se z toho všeho vyklubalo poměrně zajímavé a ne rozhodně zbytečné počtení.

jasmína
09.08.2020 4 z 5

Sice kapičku překombinovaný děj, ale kniha se mi líbila víc, než kniha Sestra od této autorky.

ArwenAragorn
28.06.2020 3 z 5

Téma není ničím nové, ale autorka ho zpracovala slušně. Začátek je pozvolný, postupně se děj stává dramatičtější, aby pak skončil u docela napínavého závěru.
Občas sice trochu zmatené, ale nelituji, že jsem si tento psychologický thriller přečetla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Před sto osmdesáti čtyřmi dny mi do těla transplantovali Calliino srdce. Občas ji teď, tu dívku, která mi umožnila žít, nenávidím. Nevím, co chce. Co se mi snaží říct. Nevím už, co je skutečné a co ne, a nemám nikoho, s kým bych si mohla promluvit. Nikoho, komu bych mohla důvěřovat.

Bonbonierka
22.03.2020 4 z 5

Skvely pribeh, ktery vas vtahne do deje, kratke kapitoly a rostouci napeti vas jen tak nepusti, autorka se ihned zaradila mezi me oblibene

markyticka
21.02.2020 2 z 5

Zajímavé téma buněčné paměti orgánů od dárce. Chvílemi mne to nebavilo, chvílemi ano, byla jsem zvědavá, jak to s dárkyní bylo - co ji potkalo. Neurčitý a nedotažený konec mne zklamal. Dala bych tak 2,5 hvězdičky...

Aires
02.02.2020 4 z 5

Dar je dobře napsaný psychologický thriller, který se zabývá buněčnou pamětí. Ať už je tato hypotéza pravdivá nebo ne, každopádně jde o skvělý nápad, jak napsat zajímavý příběh. Vše začíná pozvolna a postupně nabírá temnější odstíny. Do hlavní hrdinky se snadno vcítíte a její objevování pravdy je pořádně napínavé. Jen velká škoda překombinovaného závěru, který by si zasloužil více vymazlit! :)

Magdyla.8
28.10.2019 3 z 5

Celý příběh byl jenom o Callie a vlastně na konci jsme se ani nedozvěděli jak zemřela. Na mě docela dost překombinovaný příběh plný náhod. Konec to trochu vylepšil, ale stále je to průměrný příběh.

Illaa
10.10.2019 2 z 5

Kniha neurazí, ani nenadchne. Očekávala jsem od ní mnohem víc, do půlky knihy jsem stále čekala, co se z toho vyklube, ale postupně mé nadšení sláblo a sláblo. Vyústění nebylo také nijak nápadité, tak divně spletené jedno do druhého. Číst se to ale dalo, proto dávám aspoň dvě hvězdy.

Autorovy další knížky

2018  78%Sestra
2019  71%Dar

Kniha Dar je v

Právě čtených1x
Přečtených80x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce95x
Chystám se číst56x
Chci si koupit10x
dalších seznamech3x