Luthienova hra

Luthienova hra https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75996/luthienova-hra-75996.jpg 3 22 2

Šarlatový stín série

< 2. díl

Opevněné město Montfort bylo osvobozeno a bylo mu navráceno jeho původní jméno Caer MacDonald. Ale na jak dlouho? Luthyen Bedwyr a jeho druhové – nezkrotný půlčík Oliver z Morous, krásná rebelka Kateřina O'Halová, neohrožená elfka Sioban a vůdce trpaslíků Šaglin se ještě nemají proč radovat. Lidé, elfové a trpaslíci, všichni, kdo se účastnili vzpoury, ovládli město. Ale zosobnění pomsty, čarodějný král Greensparow, ještě drží ve své moci celou říši.... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Classic And
Originální název:

Luthien's Gamble , 1996


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
04.04.2017 3 z 5

-----POZOR, OBSAHUJE SPOILERY -----

Tady už to není taková lehká, rychlá a pestrá jízda jako v předchozím díle. Většinu knihy vyplňuje obléhání znovudobytého města nepřátelskou armádou a její vzájemné "šachy" s armádou obránců... tady se to tak nějak plácá ode zdi ke zdi, děj se nikam moc nehýbe, postavy se taky nevyvyjí a neprofilují tak krásně jako minule a rozhodně to celé už nemá takový spád. Energičnost, ohebnost a přitažlivost příběhu zde oproti "Bedwyrovu Meči" o jeden level klesla dolů. Škoda.

Pořád to ale píše mistr akční fantasy - R.A. Salvatore, takže to zdaleka není ještě špatné - velké plus je, že první boss je poražen uprostřed knihy a tudíž na všechna rozuzlení a vyústění nemusíme čekat až na konec celého příběhu, jak je u jiných románů zvykem. A úplně závěrečná bitva je opravdu povedená :-)

Každopádně - co zůstává jedním velkým WTF je, proč DOPRDELE u nás česky nevyšel i poslední díl této trilogie, když druhá kniha končí na prahu těch největších bitev a arciboss, s kterým se má hlavní hrdina Luthien v posledním díle konečně utkat, ho teprve zde začíná brát konečně trochu vážně ? A ještě jednu chybu bych vytkl, a tou je spousta chyb a překlepů, které se zřejmě vyrojily spolu s českým překladem.

Co dodat ? Snad se u nás někdo někdy vzchopí, udělá reedici celé této trilogie, aby v ČR mohl vyjít i poslední díl "Šarlatového Stínu" s názvem "The Dragon King" a ukončit tak krásný heroický příběh se ctí.

steppen-wolf
23.03.2013 2 z 5

Viz. můj komentář k Drakům podzimního soumraku. Jen místo Weis a Hickman dosaďte Salvatore.


Autorovy další knížky

2007  88%Domovina
2006  84%Magický krystal
2008  87%Útočiště
2007  86%Prvotní Vektor
2007  86%Vyhnanství

Kniha Luthienova hra je v

Přečtených35x
Doporučených2x
Knihotéce64x
Chystám se číst15x
Chci si koupit7x