Bedwyrův meč

Bedwyrův meč https://www.databazeknih.cz/img/books/75_/75995/bedwyruv-mec-75995.jpg 3 25 2

Šarlatový stín série

1. díl >

Aby přemohl zlého vévodu z Montfortu, stává se, mladý šlechtic Luthien Bedwyr, tajemným bojovníkem, nazývaným Šarlatový stín.

Literatura světová Fantasy
Vydáno: , Classic And , Classic
Originální název:

The Sword of Bedwyr , 1994


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
31.03.2017 5 z 5

Draci, trpaslíci, elfové, půlčíci, čarodějové, kyklopové, démoni, mocné artefakty, odvážný hrdina, zlotřilý padouch, utlačovaný lid, dávná legenda, smělé bitvy, hospodské rvačky, slavné vítězství,... je tady úplně všechno !!!

Tuhle knihu jsem četl naposledy před patnácti lety a vzpomínka na to, jak jsem se u ní bavil, mě donutila dát této knize hodnocení 4/5. A teď, po tolika letech, jsem si ji přečetl znovu s vědomím, že to kouzlo příběhu, které na mě působilo tehdy, již dospělého člověka kterým jsem nyní, znovu už neosloví. Jak jsem se pletl ! Kniha mě bavila ještě mnohem víc než tehdy a byl jsem tím pádem nucen změnit své hodnocení na 5/5, protože tady opravdu není slabé místo :

Děj upaluje neskutečnou rychlostí dopředu, pořád se něco děje a hlavně zde není ani jediné zbytečné slovo, není tady dokonce ani jediný řádek vycpávkové vaty. Spisovatel se rovněž vyhnul zbytečným a zdlouhavým popisům prostředí, krajiny a nekonečných úvah nedůležitých postav, které by děj jen brzdily a vždy jde okamžitě rovnou k věci. Salvatorův styl psaní je neskutečně přehledný, absolutně jasný, zřetelný a výjimečně dobře čtivý a to až tak, že u toho můžete úplně vypnout mozek a jenom jezdit očima po řádcích - kniha se čte téměř sama ! Je napsaná s neskutečnou lehkostí, radostí z vyprávění, prošpikovaná krásným humorem plným radostného dobrodružství, akce, přátelství, lásky, epického hrdinství a naprosto předpisově úplně vším, co ke klasické akční fantasy neodmyslitelně patří. Takhle krásně, srozumitelně, lehce a nadšeně jsem Salvatoreho ještě nikdy nezažil a to jsem od něho četl všechny knihy, (krom "Ozvěn čtvrté magie") které česky vyšly !

Tohle je skutečně pravověrné, old-school fantasy se vším všudy, co má obsahovat a celek jen nádherně doplňuje typická fantasy obálka - válečník s mečem, rozkročený nad poraženou nestvůrou - co klasičtějšího si přát ?

Za mě skutečně dokonalost - celou knihu jsem zhltnul snadno jak kostku másla a po celou dobu čtení se na mě přenášela lehkost a udivující radost ze Salvatoreho vyprávění, které ho očividně nesmírně bavilo. Ač jsem obrovským fandou Drizztových příběhů, tak si dovoluji tvrdit, že takhle krásně už Salvatore nikdy nevyprávěl.

Škoda jen jedné věci - "Šarlatový stín" je trilogie a u nás z ní bohužel vyšly pouze dvě knihy.

steppen-wolf
23.03.2013 2 z 5

Viz. můj komentář k Drakům podzimního soumraku. Jen místo Weis a Hickman dosaďte Salvatore.


Autorovy další knížky

2007  88%Domovina
2006  84%Magický krystal
2008  87%Útočiště
2007  86%Prvotní Vektor
2007  86%Vyhnanství

Kniha Bedwyrův meč je v

Přečtených38x
Doporučených3x
Knihotéce61x
Chystám se číst17x
Chci si koupit7x