Aloha z pekla

Aloha z pekla https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112231/mid_aloha-z-pekla-efc-112231.jpg 4 55 55

Sandman Slim série

< 3. díl

Třetí kniha série Sandman Slim. V Sandman Slimovi se Stark vrátil z pekla, aby se pomstil. V Zabij mrtvé se dokázal vypořádat se záplavou zombií a ještě přitom dělat Luciferovi bodyguarda. Jenomže v LA pořád není všechno jak má být. Lucifer se vrátil do nebe, Bůh si vybral dovolenou a šílený zabiják vyhlásil válku peklu i nebi. V takové situaci může Stark udělat jen jedinou věc - vrátit se tam, kde to všechno začalo, na místo, které doufal, že už nikdy neuvidí. Do pekla. A to je jen první krok ve skoro zaručeně sebevražedném plánu na záchranu jeho dávno ztracené lásky, zastavení pološíleného sériového vraha a zabránění peklu a nebi, aby se navzájem zničily - případně byly zničeny démonickými kissi. Sandman Slim už dokázal nemožné. Ale tohle vidí i on krajně pesimisticky. A to je jen začátek. Pohroužit se do románů Richarda Kadreye není pouhé čtení, je to spíš jako naskočit si na horskou dráhu a ujíždět rychlostí 150 km/h punkovým podsvětím Hollywoodu rozšířeným o magický rozměr a mít za průvodce neodolatelně skvělého chytrolína. Aloha z pekla je od začátku do konce chytrý, temný, akcí napěchovaný příběh, od kterého se nedokážete odtrhnout.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Aloha from Hell , 2010


více info...

Přidat komentář

drakamena
11.05.2023 3 z 5

Část, která se odehrávala v LA, mě bavila. Události v pekelném LA už míň. Bylo to velice... no, nevím jak jinak to říct... americké. Peklo vypadá jako postapokalyptické LA. Jak originální. Veškerá mystika toho místa - je to peklo! - obětována na oltář velkých bouchaček a silných aut. Hm.

Miruneček
15.09.2022 5 z 5

Velice podařené zakončení.


Alena_S
09.03.2019 4 z 5

Přiznám se, tenhle díl mi přišel nejzdlouhavější a dlouho jsem se knihou prokousávala. Vydržela jsem s nadějí na epický závěr. Ten ale byl!
Je škoda, že tady zřejmě v českém překladu jízda končí. Určitě zkusím i pokračování v AJ, abych viděla, jestli série bude nějak solidně pokračovat, nebo půjde o "natahování". I bez toho je ale třetí díl moc dobré zakončení příběhu.

Mark.
27.02.2018 4 z 5

Nebylo to úplně akční, a bylo by možné zde dále pokračovat, na rozdíl od jiných knížek, které mají nekonečně mnoho dílů a roztahují děj jak špagetu, přičemž se již nic extra neděje. Uvítala bych ještě dva díly. Nebo něco ... co se teď bude dít s Luciferem-Samaelem? Co Sandman v pekle? Co ostatní jeho přátelé na povrchu?
Velmi jsem si užívala jeho hlášky, které seděly v knize a postavě, ale jinak kdo nečetl, některé by nepochopil. :"Tak proč si nekoupíš vlastní auto?" "Děláš si srandu? Víš, jak se kradou?"

*Pájuše*
23.01.2018 3 z 5

Co dodat - konec dobrý, všechno dobré. Oproti předcházejícím dílům mi tenhle přišel nejslabší. Hlavně proto, že zombíci nejsou moji TOP nejlepší záporáci v knihách. Jediná postava, která mě tu neskutečně bavila, byl Lucifer.

Gustik5
10.11.2017 4 z 5

Škoda že série nevychází dál. Málokdy se mi stane, že bych si chtěl přečíst, jak něco pokračuje v originále. Tady tomu tak ovšem je, protože třetí kniha končí tak otevřeně a s tolika přísliby, že jsem prostě nemohl odolat. Stark si mě získal... Na tom jméně zkrátka něco bude. :D Zábava na třetí...

Charley
08.03.2017 4 z 5

Byl to další pěkný díl a bohužel poslední ze série. Po dočtení mám tak nějak pocit, že mě čeká ještě další díl, ale nečeká. Mám z toho pocit nedokončení. Ale jinak se mi to líbilo.

Finskej
07.12.2016 4 z 5

„No one comes near me. I’m somewhere south of sanity right now and people can tell.“

Prostě paráda. Člověk občas cituje z knížek, ale méně často se stává, že k dokonalému vyjádření postačí jedna, dvě věty... Sandman Slim pokračuje v krasojízdě. Příběh je díl od dílu je kompaktnější a barvitější a nová zjištění a odhalení ještě stále dokáží překvapovat. Vysoká úroveň cynického černého humoru zůstává zachována, takže si skoro musím začít klást otázku, co se v českém překladu tak pokazilo, když originál je tak zábavný. A to platí i poté, co jsem se mezitím prokousal k anglickému 8. dílu.

Eyghon
17.11.2016 3 z 5

Mnohem slabší než předchozí díly, ta část pobytu v pekle je vyloženě nepovedená. Ale i tak, kdyby vyšel další díl, tak bych si ho přečetl.

renefer
21.06.2015 3 z 5

Podle mě nejslabší díl trilogie. Asi je to jen můj subjektivní pocit, ale návrat do pekla, které vypadá jak LA mě zklamal. Čekala jsem aspoň nějaké velkolepé finále s Masonem, ale i tady to bylo takové nedotažené a špatně pojaté.

dobroslav9182
30.12.2014 3 z 5

Takže třetí díl osmidílné série o sedmi dílech (následující díl v originále Devil in the Dollhouse nese označení 3,5) je v podstatě rozdělen na dvě poloviny. V té první se Sandman nechá svými přáteli přemluvit k tomu, aby pomohl jedné z mála osob, která ho (zatím) nepodrazila a jednala s ním na rovinu, a vydává se na pátrání po posedlém člověku. To co ale vypátrá, se mu nejen nebude líbit, ale zároveň ho to opět dovede do pekla. Dojde konečně k rozhodujícímu střetu s Masonem? Podaří se Slimovi konečně zachránit dívku svých snů? A co na to Lucifer? Třetí díl je o maličko lepší, než předcházející zombie apokalypsa (hlavně díky návštěvě pekla, která ale v podání Kopřivy, či Kulhánka je pořád větší zábava) a je naštěstí zakončen tak, že uzavírá první tři díly jako samostatnou trilogii, takže český čtenář, kterému se Sandyho příběhy zamlouvají se nemusí cítit o nic ochuzen. A těm, kteří chtějí více, nejspíš nezbývá, než pokračovat v angličtině :-)

dusan122
09.01.2014 2 z 5

Konečně je to za mnou.UF

muchomurka
05.04.2013 3 z 5

Děj byl o něco méně roztříštěný než v předchozím díle, ale čekala jsem nějaké velkolepé finále, kterým bude zakončena tato trilogie. Závěr byl relativně překvapivý, ale nebylo to úplně ono.

Štítky knihy

městská (urban) fantasy

Autorovy další knížky

Richard Kadrey
americká, 1957
2011  77%Sandman Slim
2012  78%Aloha z pekla
2011  81%Zabij mrtvé