Lovci snů

Lovci snů https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/254463/bmid_lovci-snu-h87-254463.jpeg 5 183 28

Sandman série

< 12. díl

Další příběh ze světa Sandmana od Neila Gaimana! Tentokrát se vracíme do minulosti... a do Japonska. Gaiman, za pomocí kreslíře P. Craiga Russella, přichází s příběhem o mnichovi a magické lišce, která se do něj zamiluje. Jenže tu jsou ještě démoni a japonský císař, kteří usilují mnichovi o život. A taky Vládce snů, samozřejmě.

Horory Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Dream Hunters , 2009


více info...

Přidat komentář

AlexandraBane
15.09.2023 5 z 5

Nádherný příběh s nádhernou kresbou

Hor89
05.06.2023 4 z 5

Pohádkový příběh ze světa Sandmana - na rozdíl od předchozích dílů jde o komiksovou adaptaci Gaimanovy stejnojmené ilustrované novely (tu ilustroval Jošitaka Amano). Text mi přišel místy zbytečně doslovný, ale příběh rychle ubíhal a nenudil. Kresba P. C. Russella je hodně povedená, a ke středověkému Japonsku se skvěle hodí.


tom2843
12.02.2023 4 z 5

Mám rád Japonsko. Mám rád Sandmana. Pro mě dokonalá kombinace. Navíc krásně nakreslené.

Bethanee
23.10.2022 5 z 5

Nádherná kresba, která mě přímo vtáhla do japonské krajiny. Při čtení jsem měla pocit, jakoby jsem procházela snem. Na závěr jsem se neubránila slzám. Možná se tu Sandman objěvil jen okrajově, ale tento příběh má v sérii své místo.

Ticiana
21.10.2022 5 z 5

Skvělá pohádka zasazena do světa snu. Moc se mi to líbilo. Pribeh i kresby. Krása. Celá tahle sága je uzasna a uz ted začínám byt smutná, ze mi zůstává poslední pribeh…

KubaHanzelin
21.03.2022 4 z 5

Poslední čistě Sandmanovský komiks, který tak úplně nebyl Sandmanovský..
Gaiman sám přiznal, že si něco "vypůjčil" z japonské mytologie a společně se svou neuvěřitelnou představivostí stvořil Lovce snů, kteří fungují jako samostatný příběh a jako taková pohádka, kterou bych snad dal přečíst i dítěti..
Velmi příjemná kresba a příběh s ponaučením mě potěšily a doufám, že se do Sandmanova světa ještě někdy vrátím

Norri
23.02.2022 5 z 5

Krásná pohádka. Její úžasná atmosféra a kresba P. Craiga Russella pohladí po duši. Potěšilo mě to.

trudoš
02.01.2022 5 z 5

Poetický příběh v japonském hávu se vším, co k Sandmanovi patří, bez nějakých odboček mimo – jasný, přehledný a uhrančivě nakreslený. Osobně bych sice uvítal silnější pointu v závěru, která by celé vyprávění mistrovsky zarámovala, akceptuji však, že z řemeslného hlediska v tomto případě nebylo nic podobného vysloveně třeba. Neil Gaiman tentokrát nehraje na šokující vyvrcholení, jež vás donutí přehodnotit všechno, co jste dosud četli. Vsází na krásu romantiky, kdy láska vstoupí do dveří dvou zcela rozdílných bytostí, jimž osud nedopřál příliš mnoho společně stráveného času.
Souhlasím, že v důsledku nejde o nějakou inovaci léta okoukaného motivu, ale jakmile to umí někdo podat, moje prohnilá duše trudomyslného cynika pokaždé maličko zjihne. A u Lovců snů navíc kouzelně funguje nekomplikovanost zápletky, což je za mě vždycky o bod víc. Když k tomu připočtete nádherné výtvarné zpracování P. Craiga Russella, hned máte postaráno o smysluplný dárek pro nějakého nešťastně zamilovaného Werthera.

antuka
11.04.2021 2 z 5

V předmluvě Gaiman píše něco o tom, že konečně ví, jaké to je, číst Sandmana. Tak ne, Neile, bohužel nevíš. Kresba je sice krásná, ale s textem se spíš zdvojuje, než doplňuje. Stejně jako kresba je i samotný text strašně doslovný, takže nezbývají žádná mělká místa, žádný prostor, kde by se snění mohlo odehrávat. Dokonce i lettering je přehnaný a zároveň nezajímavý (z vojáků na začátku mě vyloženě bolely oči). Nejvíc se mi líbily návrhy obálky v příloze na konci a metapříbeh vzniku komiksu. Protože právě tohle zmatení a neurčenost je pro mě Sandman. Nojo, škoda.

Mooneylan
01.04.2021 5 z 5

Nepřestane mě fascinovat rozměr Snění. Když se Příběh odehrává v Japonsku tak je nadmíru jasné, že Sen bude mít hedvábné kimono a jeho palác bude vypadat jako ta nejkrásnější pagoda.
Ponořte se do vyprávění o Jezevci, Lišce a Mnichovi a nechte se vtáhnout na cestu, na jejímž konci najdete....

Kate18
14.02.2021 5 z 5

(SPOILER) Nádherný příběh z Japonska, kde se vsadila liška s jezevcem, že vyžene mnicha z jeho chrámu a v sázce prohrála své srdce. V Kjótu žije muž, který umí ovládat démony a kouzlit, ale má strach. Chtěl by být silný jako tento mnich ve vzdáleném zapomenutém chrámu. Tak se na něj rozhodne za pomoci tří žen zaútočit ve spánku, protože mnich nesmí zemřít násilnou a bolestivou smrtí, pokusí se ho přemoci ve snu. Lištička se ho pokouší zachránit a naštěstí je přítomen i pán Snů.

Arkagas
05.11.2020 5 z 5

Krásný příběh s ještě hezčí kresbou, který potěší nejen každého milovníka komiksů a Neila Gaimana, ale každého, kdo miluje fantasy. Liška, jezevec, mnich a především Vládce snů jsou tady vyobrazeni tak uvěřitelně a lidsky, že alespoň na chvilku utečete z reality do snového světa.
Krásná a po duši pohlazující záležitost.

MadamC
25.10.2020 5 z 5

Nádhera! Krásný milý a zároveň smutný příběh o velké lásce zasazený do Japonska. Opravdu jsem okouzlena a doufám, že se mi o tom bude i zdát. Nádherné ilustrace a i velmi zajímavý doslov.
Rozhodně doporučuji. Jeden z nejlepších komiksů.

salamandrina
05.09.2019 5 z 5

To bylo tak krásný! Dlouho jsem Sandmana nečetla a úplně jsem zapomněla jak skvělý to je ztratit se ve světě snů.

malazluta
04.06.2019 5 z 5

Nádherné zpracování, krásný příběh ... Sandman je prostě moje srdcová záležitost.

Zdendula
28.05.2019 5 z 5

Troufnu si říct, že je to nejlepší komiks, který jsem kdy četla. Pokud máte tip na lepší, klidně mi napište ... Krásný příběh, který má hloubku a dokonalá kresba, co víc si přát? Snad jen dalšího Sandmana :o)

Jizi
27.04.2018 5 z 5

Magický příběh o velké, nenaplněné lásce, která nezná hranice. Nejúžasnější pasáží pro mě bylo setkání lišky s Králem snů. Nádherná kresba i kolorování a Gaimanův scénář v tradičně skvělém překladu dua Janiš-Podaný, co víc si fanoušek může přát?

Mercatino
09.04.2017 3 z 5

Japonsko a Sandman? Spojení, které si padlo do oka. Každopádně v tomto příběhu se s nikým nedá identifikovat, k nikomu se přiblížit, postavy zůstávají od čtenáře vzdálené ve svém snovém světě a čtenář se jen marně snaží s nimi ztotožnit.

Lenka.Vílka
01.03.2017 5 z 5

Došla mi veškerá slova. Ta vymyšlená i ta, která ještě člověk nedal dohromady. Příběh byl nádherný, dokonalý a celkově vau. Poetiku a krásno podtrhuje dechberoucí kresba, která mě svou jednoduchostí, ale zároveň hloubkou toho co vypráví, zasáhla na správném místě. Už jsem zmínila, že mi došla slova?

JankoSvec
08.01.2017 5 z 5

Veľmi krásna kniha, nádherný príbeh o nevšednej láske. Príjemná rozprávka pre dospelých s dokonalou kresbou ktorá dáva príbehu presne tu správnu mýtickú atmosféru.

Štítky knihy

Japonsko Sandman

Autorovy další knížky

Neil Gaiman
britská, 1960
2006  87%Nikdykde
1997  87%Dobrá znamení
2001  81%Američtí bohové
2017  82%Severská mytologie
2007  85%Koralina