Šakalí léta - Pelíšky - Pupendo - Filmové povídky

Šakalí léta - Pelíšky - Pupendo - Filmové povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51022/sakali-leta-pelisky-pupendo-filmove-povidky-51022.jpg 4 19 4

Tři filmové povídky Petra Jarchovského inspirované knížkami jeho přítele Petra Šabacha, podle kterých vznikly scénáře k Hřebejkovým retro-filmům Šakalí léta, Pelíšky a Pupendo, budou jistě zajímavé pro každého, kdo měl možnost uvedené snímky zhlédnout. Najdeme v nich slavné rokenroly Ivana Hlase i neméně slavnou scénu měření medvěda kodiaka, při o noky a knedlíky i pana Krause, který „dává bolševikovi rok, maximálně dva“...... celý text

Přidat komentář

a304
17.03.2022 5 z 5

(SPOILER) TROCHU HUMORU NEUŠKODÍ. Hlášky jsou úžasný, citace: Kdo myslíš, že jsi? Kdo se ptal na tvůj názor?
Bude méně všeho, profesí, kultury, mnohé zanikne úplně např. satira aj.
Tak se budeme smát tajně. Přátelé, zase bych citovala ze skvělého díla, ale odpustím si to, nechci aby ve mně někdo viděl zločince, kriminálníka a musel přetěžovat příslušné orgány.
Asi covid na mně zanechal následky, nevím kam patřím, mám ráda všechny lidi. Proč se čím déle, tím více se od sebe vzdalujeme?
Od autora doporučuji číst cokoliv. A na shledanou v lepších časech!

knihovnička007
16.11.2020 4 z 5

Hezké čtení :)
Šakalí léta miluju, u knihy jsem si zpívala známé písničky, přesně jsem viděla, jak se daná postava tváří, slyšela jsem hlas herce... Příběh má však trošku jiný "fíling", jak by řekl Bejby. Smutnější, politický. Film je veselejší, hudební.
Jsem spokojená za tyto příběhy.


Eorin
12.07.2017 4 z 5

Četla jsem pouze Šakalí léta a Pelíšky, nicméně.. v trochu jiné podobě, kterou jsem zde nenašla. Protože jsem viděla a zamilovala se do filmových podob, čekala jsem potom prakticky to samé a ještě lepší od knihy. Přišlo mi však, že to JE podobné, ale ne STEJNÉ, ba naopak, že se mi ty odlišnosti moc nelíbí a raději opět sáhnu po filmu. Nicméně příběhy úžasné a pan spisovatel je výborným vypravěčem.

1v8na
03.09.2014 4 z 5

Z této knihy jsem četla dvě povídky a to
Šakalí léta - tento příběh byl parádní a ze všedního života. Nejvíce se mi líbil Kšanda a Bejby. Stálo to opravdu za přečtení.
A pak jsem přečetla Pelíšky - Moc zajímavý příběh a velmi si mi líbil.
Teď si chci najít čas a oba dva příběhy vidět i ve filmové verzi, abych to mohla porovnat, co je lepší, zda kniha nebo film.

Autorovy další knížky

Petr Jarchovský
česká, 1966
2017  83%Zahradnictví
2004  83%Šakalí léta - Pelíšky - Pupendo - Filmové povídky
2000  81%Musíme si pomáhat
2006  73%Horem pádem - Kráska v nesnázích - Medvídek - Filmové povídky

Kniha Šakalí léta - Pelíšky - Pupendo - Filmové povídky je v

Přečtených28x
Knihotéce9x
Chystám se číst5x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x