a304 profil

☰ menu
a304

statistiky

Aktivní: 26.04.2024 14:44 (poprvé 09.02.2021)
Body:847
Palce za komentáře: 14 649 · 79 606 ostatním
Hodnocení v bazaru: 0/0

Nové knihy v seznamech

Vycházky Vyšehradským hřbitovem
Vycházky Vyšehradským hřbit...
Václav Liška
Trosečníci
Trosečníci
Lucy Clarke
Ultimátum
Ultimátum
T. J. Newman
Kumšt fotbalového zvěda
Kumšt fotbalového zvěda
Ladislav Valášek

Kdo jsem

7.dubnaa. 2024
v noci na pondělí vstoupil na věčnost Jaroslav Bašta /můj nejoblíbenější kandidát na prezidenta/.
Vzdělaný a moudrý, statečný a laskavý, politik pevného charakteru a přemýšlivý.
Národ učil demokraticky bojovat za svá práva ústavou daná.
Ještě trochu máme rezervy, ještě jsme si politika těchto etických kvalit nezasloužili, nedokázali prosadit.
JAROSLAV BAŠTA přál národu mír.
Z historie víme, že hranice se neustále měnily, např. Moravy, ale ještě nikdy se Evropa neodpovědně nezatahovala do možné jaderné války. Takovému bezpečnostnímu riziku žádná vlastní vláda, vlastní národ nevystavovala.
Demokratická ZMĚNA je možná i v postoji EU. Budeme demokraticky volit pro válečné politiky nebo pro mírové?
Co je pro rodinu dobré?
Chceme za naše daně posílat naše vojáky umírat do války nebo investovat a pracovat pro rodinu v míru?

/ 6.4.2024 se Slovákům dařilo vyjádřit názor v rozdělené společnosti, o pokračování v eskalaci válečného konfliktu s jadernou velmocí: 53,l% : 46,9% při účasti 61,1%. Peter PELLEgrini potřebuje podporu pro tah na branku i v demokratické obměně politiků ve volbách evropských, aby slovenský názor byl akceptován. Chceme ZMĚNU? nebo nám ještě NE-STAČILO bruselské politikaření...?
Pan Bašta zůstane v povědomí : učitelem demokracie, zastánce rozumu, diplomacie, spolupráce, respektu, slušnosti, kterou současní, vládnoucí politici neuznávají ani v nejvyšších patrech. Dokonce ministerských i poradce současného prezidenta schvaluje vulgárnosti nejvyššího kalibru svého syna k demokraticky zvolenému politikovi panu Zaorálkovi. Nemusí souhlasit, ale dávat příklad občanům opravdu není následování hodný ani ... nevím příklad. O to smutnější, že prezident ani moderátor pořadu povolí... Nestačí být učesán a mít bílý límeček...

Charizma, šarm, elegance, slušnost je součástí člověka nebo to v politikovi není... , v panu Baštovi bylo mnohem více, v čem nám je vzorem nadále, čest jeho památce.

MDŽ 8.3.2024 "Život se mnou pěkně cvičí" Knihu doporučuji. Kaskadérka 63 let s mnoha zájmy , má mnoho plánů, s mnoha životních vzorů, lidí které obdivuje. Žádná chvíle se nemá promarnit negativní myšlenkou, životu nepomůže , brání vnímat pozoruhodnou rozmanitost příležitostí... Přeji hodně odvahy a radosti, čeká na každého z nás.

3.2.2024
Milí uživatele DK, přála bych Vám udělat radost, na mne funguje humor. Navrhuji stáhnout si film Absurdistán. Dávám si ho opakovaně, děj pokaždé stejný..., ale hned od počátku vplouvám do pohody a všechny chmury jsou ty tam. Humorem trénuji odolnost, vítězím nad stresem a je mi zase fajn.
PS: Když film nesplní očekávání, přeji sladkého Valentína!

2.1.2024 Všechno nakonec dobře dopadne od Christina Von Dreinen
Vizionářka dle autorky je štěstí a spokojenost přirozený stav. Má vizi, že když někdo vyhlásí válku, nikdo do ní nepůjde. V 21. stol. neexistuje důvod. aby někdo druhého musel zabíjet...
Jsem o tom také přesvědčena, jinak by demokracie pokulhávala. Bezpečnost zajišťují tajné služby, diplomacie, zahraniční politika a článek číslo jedna smlouvy NATO. O dodržování rozhodují politici a je jen na voličích, aby rozdali karty: zda chtějí umírat na bojištích nebo volit strany, které nepodporují a neprodlužují ztráty na životech. Každý život je vzácný a bohužel je někdy i ničen, nejen ve válce. Humanitární pomoc není kazetová munice... Peníze z rozpočtu mají sloužit ku prospěchu státu a lidí, kteří zisk vytvořili a ne , aby politici odklonili tyto zisky nadnárodním korporacím i zbrojařským a nestarali se o bytovou politiku a běžné potřeby občanů např. cenovou dostupnost potravin. Výživa a spokojenost posiluje imunitu jedince, jeho zdraví a práceschopnost.
Proč umírají statisíce vojáků , aby zbojní průmysl měl zákazníky? Média by měla poskytovat informace, jaké demokratické nástroje občan má využívat dle ústavy, když státní rozpočet není využíván ve prospěch potřebných a politici zadlužuje stát? Dluhopisy jsou řešením pro koho? Vrtulníky bez výběrového řízení za stovky miliard...? Pokuty v miliardách viník přenese na daňového poplatníka? Je to možné?
Média v demokracii slouží k informování občana , aby se odpovědně mohl rozhodovat?
Vnitro v demokracii média hlídá nebo jen názory obyčejných lidí, kteří o těchto médiích začínají pochybovat...?
Podvádět a nedodržovat zákony někteří mohou i v době, kdy občan šetří na energiích, jídle atd.
Snad taková kauza není...., jestli ano a média nešílí, tak potřebná pozitivní vize pro 21. stol. autorky je v nedohlednu.
Ale probouzí to demokratickou otázku:
Jsou tito pospojovaní politici na svém místě?
Přeji všem v novém roce 2024 demokracii - lidovládu a politiky, kteří jsou dobrými hospodáři peněz daňových poplatníků a využívali je pro své občany. Přeji aby politici přestali pro pracující vytvářet pozici, nejlevnější pracovní síly na trhu, nejdražší energie, nedostupné bydlení pro mladé a pro mnohé i omezování možnosti si nakupovat potraviny ve vlastním státě. Stát není majetkem politiků ... Aby jsme nedopustili digitální volby, kde jsou známé zásadní nepřesnosti.
PŘEJI NÁM VŠEM, AŤ VE ZDRAVÍ OSLAVÍME I NÁSLEDUJÍCÍ ROK a hlavně ať se politici nestarají o prodlužování válek, ale o mír NIKDO NENÍ PERZEKUOVÁN ZA TO ŽE NECHCE ZATAHOVAT VLAST, KDE ŽIJE, DO KONFLIKTU S JADERNOU VELMOCÍ. Většina chce jen v rodině žít a pracovat, aby bylo na jídlo a bydlení.
K tomu média, pomáhejte.

15.12.2023
PŘEKLEP: občas dávám palečky 2x, ale zmiznou všechny palečky, které tam již komentář měl. OPRAVA: navracím omylem vymazané palečky tak, že okamžitě dávám vlevo nahoře v záhlaví klik na kulatou šipku a pak se všechny palečky k uživateli opět okamžitě navrací. To jsem ráda, že svou chybu mohu hned napravit. Asi by to chtělo úpravu, aby se to nestávalo?
V neděli zapalujeme další adventní svíčku. Všem nám přeji plno lásky a míru nejen v srdci, také pevné zdraví po všechny dny, které můžeme prožívat na této malé, ale krásné planetě.
Mám Vás ráda víc než včera, ale míň než zítra.

27.11.2023
"Co západ potřebuje je demokratická renezance. Kdyby si lid vzal nazpět moc nad svými životy." Youtube: Oldřich Rejnuš Americký Fed je bezohledný, banky budou krachovat. Profesor neoslovuje učence, ale lidi, velmi otevřeně poskytuje informace a fakta .
Seznamte se s člověkem, který zůstal člověkem.

5.11.2023
Film Velryba, režie Darren Aronofsky, scénář Samuel D. Hanter, hraje Brendan Fraser
Citace: "Jsi tak úžasná, zvládneš to. Máš ráda lidi a oni zase tebe, budeš šťastná. Jsi tak dokonalá, jsi nejlepší dcerou, kterou jsem si mohl přát. Promiň mi to, že tě opouštím."
Začátek: Uprostřed polí zastavuje bus, vyplivne outsidera v neznámé krajině. Vstupuje do životů těch, jejichž osudy časoprostor propojuje, aby společně zjistili, že lidé nejsou schopni lhostenosti.
Odlišnost je přirozená, ale důležité pro každého je to, co nás spojuje.
/Chemie potravinářského průmyslu vytvoří závisláka o 270 kg živé váhy.
Lhostejnost - posttraumatická stresová porucha, která vzniká jako opožděná, ale o to déle trvající odpověď, na silnou stresovou událost. Stále se opakující vzpomínky, nespavost, neschopnost prožívat radost. Zvýšená podrážděnost, citová oploštěnost. Nelehká doba. /
Děvče svou bolest ukrývá za maskou. Ale pozná bolest druhého ... , vrátí kamaráda domů, k těm, kteří na něj čekají a umí rozpoznat důležité, umí odpouštět.
Nádherné americké zuby, úsměv...
Hluboký pohled, olouzlující smích paráda. Herecký koncert všech. Odzbrojí vás. Americký sen je jen sen, ale lidé musí stát při sobě, né proti sobě.
Za mne paráda. / Jen mám starost o zdraví pana Frasera, nerozházel si metabolismus, štítnou žlázu? Maskéři odvedli skvělou práci./
Charlie zanevřel na sebe. Přál si zabít velrybu...

3.11.23
Včera den dušičkových plamínků... Láska se rodí, opravdová roste, nezaniká, stává se nezničitelnou spojnicí navždy. /říká se že velmi silné emoční prožitky zanechávají stopy i v DNA..., přísloví? za chyby otců platí synové... přítomnost ovlivní budoucnost/
Jako dítě jsem hojně navštěvovala kino 1Kčs. Nedávno jsem viděla snímek "Uprostřed ničeho" , režie Albert Pintó , hraje Anna Castillo, Tamar Novas.
Lidé se omezili pro dobro společnosti. Následovalo masivní vyvražďování seniorů, nemocných, pak dětí a těhotných, aby neujídali, zdroje omezené. Všechny vlády postupně krachovaly.
Mladý pár přišel o dceru a útěkem chtějí zachránit nenarozené.
Citace: " Všechno dobře dopadne. To nevíš! Jednu věc vím. Co? Že tě miluji víc než včera, ale míň než zítra."
Hned jsem se na film podívala znovu, jako bych něco nechápala. Přemýšlím jak samoživitelky v exekucích..., pak pronajímateli vykopnuté dveře a co následuje. Přemýšlím jak senioři bez nároku na důchod prohrabují odpadky a mrznou. /Nezodpovědně neodpracovali léta. Hromadně jim byla odebrána obživa. Fabriky zrušeny, nebylo kam se vrátit... Vytvořila se armáda nezaměstnaných, aby mzdy nespravedlivě nízké ovlivnily životy mnohých v budoucnu. Nyní pracující v NENÁROKOVÉ "sociální" síti. V zákoně dávka se MŮŽE tj. nemusí poskytnout./
Film doporučuji, nepohrdnout nádhernou podzimní procházku s milou bytostí.

24.10.2023 Stále se cítím zablokovaně. Úředně nemám povolení přidávat komentáře. Vůbec se nedivím, divila jsem se dříve, že jsem mohla... Dodatečně děkuji za palce . Zravím všechny a pro tebe přidávám úsměv.

23.9.23 Světlo a stín. Autorka textu PhDr. Miroslava Hlaváčková v katalogu k výstavě děl moderního umění mi přiblížila pohled na pro mne neprobádané.
Ocitám se v pozoruhodné a nádherné krajině světla a jeho nehmotného průvodce - stínu. Užasle zjišťuji, že toto umění ke mně promlouvá, probouzí rozhovor se sebou samou a ten mne seznamuje se mnou. Poznání se liší od představ, které vytvořili jiní...Umění otvírá vrátka, o kterých jsem neměla tušení, ale ten pocit za to stojí.
Přicházejí situace, o kterých nevím, jak dopadnou, ale chci jim porozumět . Jako světlo vytváří stín , tak i život vytváří situace. Stín se proměňuje a pak zmizí... Stejně se mění situace a vypaří se, avšak život nečeká na jistoty nebo až zmizí strach z nejistot. Jistota a důvěra musí být ve mně, obavy jen požírají přítomnost, ta se nezadržitelně blíží k cíli.
Citace: "Světlo se zde prodírá z chaosu, v jeho hmotě je jen nezřetelným ohniskem a přesto nemůže být pochyb i o tom, že nakonec přemůže temnotu a prozáří prostor a tomuto dosud tak neurčitému prostředí dodá sílu k tomu, aby zrodil život v jeho rozmanitosti."

22.9.23 Trochu humoru např.
"Komnata ozvěn" John Boyne

14.9.2023 dnes mne zaujal Tomáš Morávek, autor knihy :Nebuď p*ča", vychovatel a ředitel organizace /Ne/ohrožené děti. Pro politiky povinná četba, mnozí by propadli...
Nejedná se o zábavné čtení, ale potřebné informace... /v ČR ročně stále umírají desítky utýraných dětí a narůstá trend sebevražd mladých \15-34 let/, bez naděje na lepší život...
lhostejnost zabíjí neuvěřitelně nejvíc... , jakou odpovědnost si osobně připustím, za každodenní tvorbu budoucnosti, taková bude ...
Neskonale mne mrzí , co se děje..., proč mladí nemají budoucnost, jak to bylo alespoň před revolucí, to je výsledek politiky. Je dobrá? Nezmiňuji se záměrně o bolesti zúčastněných, o tu politikům nejde, jich se netýká...

Z pekla ven, Andrea Buskotte
Téma: domácí násilí. Jak přestat obhajovat partnerovo násilí? /I když modřiny nejsou vidět, ale psychika může bolet víc a stačí zavadit i neviditelnou jizvu... To si každý svobodně rozhodl... Rozhodujeme však i za potomky! Kolik nesnesitelného břemena na ně přehodíme.../ Odkud se bere násilí? Základ je pochopit problematiku. Máme intervenční centra, /Bílý kruh bezpečí/, azylové domy. Problém se komunikuje nebo obludně narůstá. /před dětmi to nesmíme tolerovat, životní sílu načerpávají v dětství/ Více v knize. Udělejte krásným každý den nejen sobě. Snad mne Dan odblokuje komentáře...nebo raději vymaže? Všechny zdravím i Dana!

Cítím dojetí: v Paříži 11.7.2023 se zastavil jeden život. Milan Kundera přestal doufat, a věděl, že do téže řeky dvakrát nevstoupíš. Neutekl, nebylo jeho rozhodnutím emigrovat a zříci se dobrovolně své lásky - Brna. Své srdce tam zanechal, jeho Věra mu dala své, aby oba ztrátu spolu nesli a přežili.
Dějiny nepřeoraly rodnou hroudu, odňaly co se jen dalo a trpěnou náhradou nám ponechány byly kulisy blahobytu. Mnozí trpěli, mnozí to strpěli, ale Kundera nedokázal žít přetvářkou. Srdce by mu puklo jako Krylovi...
Škoda, že se nepřesvědčil, že mnozí na něj čekali. Jistě to však věděl, tak poslal za sebe domů alespoň svou osobní knihovnu.
Komentáře mám zablokovány, jako mnozí z vás. Pluralita trochu pokulhává... Nezapomeneme Milane!

Děkuji za každý názor, ráda pročítám komentáře, jste skvělí. Těším se na další.
Jsem demokrat a mám ráda lidi, přírodu, vědu a mnoho dalšího včetně přístupu k informací a hlavně novináře, kteří nechají na člověku, aby si sám udělal svůj názor na věc. např. viz Deník.cz
příspěvek: Kateřina Perknerová 7.7.2023
Válka je stejně blízko jako pláže na Makarské, říká velvyslanec Jakub Landovský
...teď summit v litevském Vilniusu schválit kolik je potřeba pro POZEMNÍ síly nábojů, munice, 1400 letounů, 250 lodí, ponorek...
/PS: dlouhý výcvik není potřeba ani efektivní, asi na ochranu drahých Leopardů , 500 tisíc vojáku viz poslední summit španělský Madrid r. 2022/