Rozlučka na ostrově

Rozlučka na ostrově https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/516627/bmid_rozlucka-na-ostrove-lNs-516627.jpg 4 139 51

Měla to být dokonalá víkendová dovolená. Šest odlišných žen vyrazí na sluncem prozářený řecký ostrov, aby oslavily rozlučku se svobodou a Lexinu nadcházející svatbu. Nádherný výhled na moře, malebné taverny a nabílené ulice působí možná až příliš nádherně. Plavání při západu slunce a půlnoční koktejly jsou však jen fasáda a pod hladinou se skrývají nebezpečné proudy, protože každá z žen má svoje tajemství. Jedna z nich je odhodlaná zajistit, aby ke svatbě nikdy nedošlo – a někdo za to zaplatí tu nejvyšší cenu. Jedna z nejprodávanějších autorek podle Sunday Times Lucy Clarke nás po strhujících Trosečnících bere na další prosluněnou dovolenou, na niž bychom nikdy nechtěli... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

One of the Girls , 2022


více info...

Přidat komentář

Bara52
22.04.2024 2 z 5

Pokusila jsem se to cist, 95. strana a stale se nic nedeje. Jakesi podivne kamaradky, jedna dokonalost jmenem Lexi, kolem ktere se evidentne odjakziva toci svet, trapne rozhovory o nicem a tajemne vsuvky, ktere me mely asi napnout, lec nestalo se. Bohuzel, spis bohudik to zitra musim vratit do knihovny, protoze jsem zvykla i horsi knizky docitat, ale za toto pokutu platit nebudu. 81 % hodnoceni - zase se ukazuje, ze sto lidi, sto chuti.

L.Helena
22.04.2024 4 z 5

Už od samého začátku víme, že se něco stane... Ale přitom hodně dlouho je to takové spíš pohodové čtení o partě holek v krásném prostředí řeckého ostrova. Sem tam vypadne nějaká ta kostička z toho pověstného kostlivce ve skříni, kterého má snad každá z nich. Aniž si to čtenář uvědomuje, příběh graduje...
Jo, dobré počtení.


Toňula
16.04.2024 4 z 5

Další výborná kniha z pera oblíbené autorky, tentokrát studující vztahy mezi několika ženami na rozlučce se svobodou. Napětí postupně graduje odhalováním věcí z minulosti, měnícími se vztahy mezi ženami až k dramatickému konci..

@knihomolka
12.04.2024 2 z 5

Wow! Přiznám se, že jsem v rozpacích. Kniha je skvělá. Ale jestli mě něco dokáže znechutit, tak to je LGBT trend. To ho musej nacpat úplně všude? Je to hnus. Fakt mě nebaví číst knížku, kde je polovina postav lesba nebo židle nebo křeček nebo co. Naštěstí se to projeví až v závěru. Jinak super čtení.

LeSk
11.04.2024 4 z 5

Perfektní knížka, strhující děj, napínavé až do poslední stránky. Ubírám jednu hvězdu za mnoho postav v příběhu, které se mi půl děje pletly. Doporučuji, je to moje oblíbená autorka a ráda si její další knihy přečtu.

gordon13
09.04.2024 5 z 5

Opět parádní kniha! Od autorky jsem nečekala ani nic jiného :-)

evin84
02.04.2024 3 z 5

Vadilo mi to množství postav. Kniha byla pro mě čtivá až ke konci.

megamysl1901
24.03.2024 4 z 5

Kniha byla velmi napínavá a neskutečně čtivá. Jediné, co mi nesedlo, byl sladký konec. Přesto se mi kniha líbila a určitě si přečtu i Trosečníky. 4* a určitě doporučuji.

tami1
17.03.2024 4 z 5

Čtivé, svižné a plné zvratů.
Během rozlučky se svobodou na světlo vyplouvají dávná tajemství i zákeřné lži. Bavilo mě, že každou kapitolu vypráví ze svého pohledu jedna ze šesti kamarádek.
Zklamáním je velká podobnost s knihou Sedmilhářky od Liane Moriarty. Za to jednu hvězdičku ubírám.

musivila
14.03.2024 4 z 5

„Co se stane na rozlučce, to na ní taky zůstane.“

První půlku knihy se seznamujeme s účastnicemi rozlučky se svobodou. Postupně vyplouvají na povrch jejich tajemství a charaktery. Již od začátku knihy je naznačováno, že dojde k tragédii. Tak jen s napětím čtete dál, překvapením valíte oči, jak je vše do sebe propletené. Jak minulost ovlivňuje přítomnost. Napětí vře pod povrchem ... kdo to bude?

„Život je křehký a prchavý a většinou ho nelze mít úplně pod kontrolou. Člověk se může jenom obklopovat dobrými lidmi a dělat, co je v jeho silách.“

Januli
10.03.2024 3 z 5

Thriller to moc nebyl, spíše román pro ženy, četl se dobře, chvílemi zbytečně natahnute, na konci se zvědavosti očekáváte, kdo tedy rozlučku neopustí po svých a tipujete. Závěr růžový. Kniha na letní dovolenou. Neurazí, nenadchne. Za mě průměr.

beruska
08.03.2024 2 z 5

Bylo to tak zdlouhavé, bez děje, bez napětí.... 340 stran téměř o ničem a až posledních pár stránek mělo děj a spád.... U této knihy jsem se opravdu trápila a spíš než thrillerem bych ho nazvala psychologickým románem.... Velmi zdlouhavým a nezáživným...
Je to škoda, protože autorka napsala i skvělé knihy, jako jsou třeba "Trosečníci" a "Modrá"...
Bohužel nedoporučuji, pro mne to bylo velké zklamání ..

Katy_vKnihách
07.03.2024 3 z 5

Po bravurní Modré a skvělých Trosečnících, tohle pro mě byla studená sprcha. Lucy, Lucy nečekala jsem, že se od tebe dočkám celkem nudného a nenapínavého příběhu. Zmíněné dvě knihy jsem opravdu zhltla a nemohla jsem se odtrhnout, ale tohle je úplně něco jiného. Spíše než thrillerem, bych to nazvala dramatem. Ono vás to má celou dobu držet v napětí, co se tam přihodí, ale já to prostě necítila. Trvalo to šíleně dlouho, než se vůbec něco přihodilo. A potom to vzalo velmi rychlý konec. Na tohle u ní nejsem opravdu zvyklá, takže musím tentokrát jít níž. I když se to nepovedlo, tak u mě za 3,5*. To prostředí tam pořád má úžasné, ale příště více té akce, prosím...

PeťulaV.
04.03.2024 5 z 5

Tak tuhle knížku jsem slupla jak malinu a opravdu jsem se těšila na každou další volnou chvilku, kdy jsem se dostala ke čtení. Příběh se odehrává v mém milovaném Řecku, kde se 6 žen, kamarádek, rozhodne oslavit rozlučku se svobodou právě jedné z nich. Na povrch postupně vyplouvají tajemství, autorka nás neustále udržuje v napětí a životy žen se začínají proplétat. Začátek je až idylický, v tu chvíli tam budete chtít být také. Ale jak je jasné už z anotace, situace se vyhrotí a i když si představujete spousty scénářů, takovýhle konec nečekáte. Za mě skvělá kniha, autorku si po přečtení přidávám do oblíbených a moc se těším na nějakou další knihu právě od ní.

Nikusha
27.02.2024 4 z 5

Četlo se to dobře. I když tam bylo více postav člověk se v nich neztrácel. Nicméně trochu sentimentální a přehnané.

KatyM.
23.02.2024 5 z 5

Moc jsem se těšila na novou knihu autorky a byla opět senzační a nedalo se od ní odtrhnout. Tentokrát nás autorka zavede na řecký ostrov, kde šest kamarádek slaví rozlučku se svobodou. Každá z nich má své tajemství a konec, který nikdo nečeká. Doporučuji a už se těším na další knihu.

Lily101
18.02.2024 3 z 5

Jsem zklamaná. Děj se opravdu vcelku vleče a Vy pořád jen čekáte, kdy se to rozjede. Následuje x zvratů a jeden neuvěřitelnější, než druhý. Hlavní zvrat je za mě nedomyšlený (SPOILER: V takových případech se jistě zkoumá i úhel pádu apod. KONEC SPOILERU.) a závěr je za mě pohádka pro dospělé.

Chtělo by do víc domyslet závěr a možná i zkrátit text, byť napínavý částečně rozhodně byl.

Leena
17.02.2024 3 z 5

Hezký román pro ženy...
Stále jsem čekala, kdy už se něco začne dít, a ono pořád nic.
Ke konci tam bylo pár pěkných zvratů, a ten hlavní jsem celkem čekala.
Závěr se mi líbil, bylo hezky popsané, jak hlavní hrdinky žily dál.

masul
06.02.2024 4 z 5

Kniha mě velmi bavila, překvapivá zápletka a odhalení. Doporučuju! Moc se mi líbilo, jak byly popisovány životy jednotlivých lidí.

raty
05.02.2024 5 z 5

Velmi čtivá kniha. Šest žen na řeckém ostrově a rozlučka se svobodou. To je dost velká vábnička. Pomalejší rozjezd - přeci jenom seznámit čtenáře se šesti postavami není možné na první stránce. Obvzlášť, když jim autorka vymyslela složité osobní životy, skrývaná tajemství a kostlivce ve skříních. Napětí v příběhu celkem slušně graduje, čtení se špatně odkládá a za překvapení na konci mi k hodnocení přistála i pátá hvězdička.