Tygří žena

Tygří žena https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/233086/bmid_tygri-zena-233086.jpg 4 38 9

Rodina Lundových série

< 4. díl >

Podzim přechází v zimu a život porodní asistentky Cecilie Lundové a její početné rodiny plyne dál, jako by v uplynulém roce ani nedošlo k dramatickým zvratům. Cecilie sice ještě stále chodí do práce, ale už se těší na další přírůstek do rodiny. Jednoho dne však dostane anonymní balíček, ve kterém je kniha se znepokojujícím obsahem, později následují ještě zlověstná pohlednice a výhružný dopis. Zároveň začne podivné vzkazy dostávat i její matka. Je tu snad nějaká souvislost? Ale ani Ceciliiny sestry to v tomhle období nemají snadné: jedna přišla o práci, druhá si právě uvědomila, že její kdysi šťastné manželství je už jen jakási zlatá klec. Jak se Cecilie a její rodina s problémy vypořádají?... celý text

Pro ženy Thrillery Literatura česká
Vydáno: ekniha , Mladá fronta
Originální název:

Tigerkvinnan , 2011


více info...

Přidat komentář

absa2611
23.11.2022 3 z 5

Opravdu nejde o thriller, jak je psáno v podtitulu a na což poukazují i zdejší čtenáři.
Já bych sérii označila prostě - jako příběh rodiny Lundových. Nic víc, nic míň.
Už jsem si na Cecílii a její rodinu zvykla, tyto knihy beru jako oddechovky, nečtu je souvisle (většinou), ale prokládám jinými knihami z jiných žánrů, abych se posléze zase k Lundovým vrátila, jako by to byli stáří známí, a dozvěděla se, co je u nich nového.
Tygří žena nebyla špatná, bavila mě. Ale opravdu jako oddechovka; nehledejte víc a budete spokojeni.

ivka67
07.07.2019 4 z 5

Každým dalším dílem je pro mně tato serie zajímavější.Kniha se četla dobře už se těším na další díl.


Radka1911
03.07.2019 3 z 5

Absolutně souhlasím s komentářem uživatelky rottovat, rozhodně se nejedná o rodinný thriller. Kniha je napínavá až na několika posledních stránkách, do té doby se jedná o popis různých problémů členů větší rodiny.

rottovat
08.07.2018 2 z 5

Moc nevím, proč je v podtitulu uvedeno, že jde o thriller. V celém ději totiž nic moc "thrillerového" není, když pominu pár lehce napjatých pasáží. V podstatě je to celé jen o jedné velké rodině, o jejích stresech, úzkostech, porodech apod. Zápletka jako taková je chabá, vyústění v samém závěru primitivní. Ty dvě hvězdičky dávám za pár odstavců s rodinou tematikou, vzhledem k tomu, že mám též děti, mi tyto části přišly trefně napsané.

sabca
26.02.2017 4 z 5

Další příběhy porodní asistentky Cecilie a její početně rodiny pokračují. Jako v knize Nalezenec se jednalo o odložené dítě před nemocnicí, zde je tajemná Tygří ženy o které se dozvíme až skoro nakonec. Knihy této série si mi líbí, ale před dalšími jsem si vložila opravdový thriller. Doporučuji

Aneleh
20.05.2016 5 z 5

Již čtvrté pokračování o porodní asistence Cecílii vypráví tentokrát o domácích porodech. Skvěle popsáno, opět jsem se dozvěděla mnoho zajímavého. Cecílii chápu a některé její pocity jsou mi velmi blízké. Těším se na další, v naší knihovně bohužel poslední díl, i když napsány jsou už další.

ritz
05.08.2015 3 z 5

Četla jsem díly, které předcházely a ty se mi líbily, ale tento mě velmi zklamal. Dočetla jsem do konce, ale kdybych to vzdala, nic by se nestalo.

eiramka
24.06.2015 2 z 5

Říkám si, že to snad musí být překladem - vždyť takhle šroubovaně nikdo nemluví? Na každé stránce jen plno frází . "muž jí má být oporou", sestra jí má být oporou ..manželská hádka jako čtení telefonního seznamu - no nedočetla jsem to, přiznávám, na takové knihy už prostě je mi líto času.

bookcase
23.03.2015 5 z 5

další pokračování osudů početné rodiny porodní asistentky Cecilie. Čeká své páté dítě a rozhoduje se, jestli zvolí domácí porod nebo bude rodit v porodnici. Do toho řeší spoustu jiných problémů. Mám tuhle sérii ráda a těším se vždy na pokračování