Nalezenec

Nalezenec https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/203843/mid_nalezenec-ooa-203843.jpg 4 53 14

Rodina Lundových série

< 3. díl >

Léto je v plném proudu, rodina Lundových se vzpamatovává z přestálé krize a zdá se, že se život vrací do starých kolejí. Jednoho dne však Cecilie zjistí, že je znovu těhotná. Ví, že by se měla radovat, místo toho ji však trápí pochybnosti. Zvládnou vůbec s Johnem ještě další dítě? Je rozumné to zkoušet tak krátce poté, co se jejich manželství málem rozpadlo? Jak na tu novinu zareaguje zbytek rodiny? Navíc stále nedokáže pustit z hlavy jistého sympatického policistu, kterému zřejmě ani ona není tak docela lhostejná. A aby problémů nebylo málo, najde Cecilie během jedné služby na porodním oddělení na zemi před vchodem ležet opuštěné miminko, k němuž se nikdo nehlásí…... celý text

Romány Pro ženy Literatura česká
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Hittebarnet , 2014


více info...

Přidat komentář

Han-nah
26.08.2023 3 z 5

První kniha této autorky. Jako román pro ženy se mi četla dobře, i když, bez některých pasáží bych se obešla. Je zde popisována klasicky žijící domácnost, manželské shody i neshody, výchova dětí, rodinné vztahy, ev. milenecké. Prostě vše, s čím se musí vypořádat porodní asistentka Cecílie , která nás svým životem provází.

zdenka2672
12.08.2020 4 z 5

Kniha se četla dobře i když jak jsem zjistila, už je to několikátý díl ze série. Jde spíše o ženský román.


haki34
23.06.2020 3 z 5

(SPOILER) z knihovny...
!!!možné SPOILERY !!!
moje první kniha od autorky. Ani nevadilo naskočit do rozjeté série o rodině Lundových, veškerá důležitá fakta jsem se dozvěděla a nezdálo se, že by mi něco uteklo nečtením předchozích dílů.
Trochu mě zaskočilo, že jde o thriller - čekala jsem nějakou oddechovku pro ženy (no jo ;) občas i oddechovky potřebuju) takže jsem celou dobu byla napjatá jak ...prostě hodně. A nakonec mě vyděsila akorát ta anotace - pádž toto vydávat za thriller je fakt úlet. Dostala jsem opravdu oddechovku pro ženy, kde Cecílie řeší své problémy v osobním i pracovním životě. Akorát když už jsme u té práce (nedá mi to, musím ;))) nevím, co porodní asistentky ve Švédsku doopravdy dělají, ale podle toho, co autorka popsala, mi přišlo, že ve většině případů jen pasivně přihlížejí, jak se něco nakonec po**** , dobře, pokazí....císaře porodní asistentky určitě nedělají, a o klasických porodech byla jen velmi okrajová zmínka (jako že proběhl), jako by autorka v životě žádný neviděla, což je dovné, protože jako matka 5ti dětí má určitě i bohaté vlastní zkušenosti...
Příběh de facto zamotala až na posledních 30stranách (které jsem navíc nestíhala dočíst ráno před odchodem do práce, takže jsem si počkala pěkně do večera ;))) stylem z rychlíku - rychle potřebuji konec tak lup ho tam..v dalších asi 3větách pak popsáno, jak je vztah Cecílie a Johna nadále mega super, jak se mu přiznala k polibku s......a vše je růžové, happy end, západ slunce a švédská vlajka v tomto případě...kéž by to tak doopravdy bylo.
A co mě teda ještě štvalo, a hvězd nepřidalo - plné klišoidních obratů ("ucítila v ústech pachuť krve" - na to jsem vážně alergická, proč všichni ve vypjatých stuacích cítí v ústech zrovna pachuť krve ??? všem nepravidelně tluče srdce...no, díky, zažil to už někdo z autorů sám na sobě ), ale celkově to bylo celkem čtivé.
Takže vypnout mozek, nečekat zázrak, ke kávě dobré.

marie3541
15.02.2020 3 z 5

Tento třetí díl se mi líbil zatím asi nejvíc.....

Ctenar1202
19.07.2019 5 z 5

Az po zacteni se jsem zjistila, ze je to treti dil, ale vubec to nevadilo. Autorka sem tam zminila co se odehralo v minulosti a tak mel clovek prehled. Kniha se mi libila. Samozrejme se konal happy end, ale celkove byl pribeh hezky postaveny.

ivka67
27.06.2019 4 z 5

Tato třetí kniha se my líbila,bylo tam napětí,krásně popisovaný vztah v manželství nabourané nevěrou .Thriller to není,ale slušně napsaný román na pokračování určitě.Těším se na další díly.Na tyto knihy jsem náhodně narazila v Levné knize a nelituji.

jjitka
29.04.2019 2 z 5

Nestává se, abych knihu nedočetla. Takové o ničem...

Vatter83
01.06.2018 odpad!

Zdlouhavé, nezáživné, zcela zbytečné pasáže, bez kterých by se děj obešel. Nemá to žádný spád, děj se nikam neposouvá, rozuzlení na posledních pěti stránkách. Kniha mě opravdu nudila a trvalo mi tři měsíce, než jsem ji přečetla.

Naďulka
13.09.2017

Hezký příběh, pohodové čtení

sabca
19.02.2017 5 z 5

Tak tato kniha ze série o porodní asistence Cecilii Lundové se mi zatím líbila nejvíce. Nevím proč je kniha zařazena mezi thrillery. Je tam sice trochu napětí, ale to thrilleru to má daleko. Ale četla se dobře a napětí tam nechybělo. Beru to spíše jako román pro ženy už jenom z toho důvodu, že se odehrává na porodním oddělení. Jinak za sebe mohu doporučit.

Aneleh
25.04.2016 5 z 5

Třetí díl opět perfektní, čtivé, napínavé, dobře promyšlené. Porodní asistentka Cecílie je mi blízká svými problémy i svým citovým životem. Lze se snadno vžít do jejích pocitů a navíc v každém díle prožívá nějaký napínavý příběh, tentokrát spojený s nalezeným miminkem.

vikikl
11.03.2015 2 z 5

Přišlo mi, že celá kniha byla tak nějak o ničem. Příběh se nakonec vyřešil strašně rychle na pár stranách. Už jsem pár knížek z této série četla, ale tahle je nejslabší. Na můj vkus v knize málo akce.

Racík
10.08.2014 4 z 5

Souhlasím s předchozím komentářem - thriller to rozhodně není, čtení pro ženy ano. Teprve po přečtení jsem zjistila, že se jedná o třetí díl volné série s porodní asistentkou Cecílií. Ale klidně se dá číst i bez předchozích dvou dílů.

RADOST
21.07.2014 3 z 5

Ne rodinný thriller, jak je uvedeno na obálce knihy, ale čtení pro ženy. Milovnice tohoto žánru budou jistě spokojené, kniha je čtivá, rozebírá problémy rodinné i pracovní, nimrá se v pocitech. Kniha je však zbytečně rozvláčná, mnohé je opakováno stále dokola. Hlavní hrdinka, několikanásobná matka, působí poněkud nevyzrálým dojmem, její manžel nemá daleko k trpělivému světci. Nereálné črty života velké rodiny znásobuje i samotný závěr, který šmahem na několika stránkách šťastně vyřeší všechny problémy předcházejících 300 stran.