Hon na Cassandru

Hon na Cassandru https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445436/bmid_hon-na-cassandru-X1q-445436.jpg 4 298 63

Železniční magnát Tom Severin je dost bohatý a mocný, aby si mohl splnit každé přání hned, jak ho napadne. Stačí říct a má všechno – nebo každého – co si zamane. Najít dokonalou ženu by mělo být jednoduché – a od chvíle, kdy poprvé uvidí lady Cassandru Ravenelovou, je rozhodnutý ji získat. Jenže krásná a bystrá Cassandra je stejně odhodlaná provdat ze z lásky – což je to jediné, co jí Tom nemůže dát. Severin je nejpoutavější a nejpřitažlivější muž, s jakým se kdy Cassandra setkala, i když má srdce z kamene. Ona však nestojí o život v rychlém tempu světa nemilosrdného muže, který vždy hraje tak, aby zvítězil. Když se objeví nový nepřítel, jemuž se téměř podaří zničit Cassandřinu pověst, Severin se chopí příležitosti, na kterou čekal. Jako vždy dosáhne svého – nebo snad ne? Jedné věci se Tom Severin musí od své novopečené nevěsty teprve přiučit: Nikdy nepodceňujte Ravenely.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Chasing Cassandra , 2020


více info...

Přidat komentář

bezzink
11.02.2024 4 z 5

Jsem vazne okouzlena touto serii. Krasa strida nadheru. Lisa je kralovnou historickych romanci. Vsechny pribehy jsou tak akorat dlouhe, vtipne, dojemne, vasnive a jen obcas s malymi vadami. Strasne me to bavi, jen skoda, ze kvuli tomu skoro nespim, kdyz mam cas cist jen vecer. :)) I tak mi to za to ale stoji.

haWranka
23.01.2024 4 z 5

Skvěle jsem se bavila, je to jedna z nejlepších knih série. A to hlavně kvůli mužskému hrdinovi, Tom byl opravdu sympaťák a jeho vědecké řeči mě bavily. Ostatně vůbec ty slovní přestřelky se tu povedly.


Senza Jenka
07.08.2023 3 z 5

(SPOILER) Podle názvu a anotace bych čekala, že Severin (v předchozích knihách vykreslený jako bezpáteřní chodící kalkulačka) půjde po Cassandře, jako slepice po flusu. A opak je pravdou. Když v něm začne vzbuzovat emoce, se kterými si neví rady, vycouvá.
Od pasáže se sepisováním smlouvy jsem po přečtení některých komentářů čekala víc. Jako obyčejně mám pocit, že hlavní postavy by si zasloužily trochu detailnější prokreslení charakterů.
Příjemné čtení, ale kvalit trojky nebo čtyřky to v mých očích nedosahuje.

Etule
18.06.2023 5 z 5

(SPOILER) Přesně jak jsem očekávala, autorka opět nezklamala. Severin je prostě zlatíčko, i když se naivně domnívá, že má jen pět pocitů, ale my se už od začátku dovídáme, že to tak rozhodně není. Rozhodně ne, když se jedná o Cassandru. :)
Prostě mě to bavilo. Zasmála jsem se (obzvlášť při dojednávání podmínek jejich smlouvy), dojala se a líbilo se mi, že na konci nedošlo k žádnému zbytečnému nedorozumění či hádce, aby přiznal, že ji miluje. :)
Poměrně často jsem slyšela, že se jedná i nejslabší díl série, ale mě naopak přišlo, že to naprosto padlo Severinove povaze. Líbilo se mi, jak se na konci zachoval Wes.

kacenka6144
07.06.2023 5 z 5

Rozhoduji se někde mezi 4,5* a 5*. Trvalo mi totiž, než jsem se začetla. Ale pak jsem se báječně bavila. Už se těším na poslední díl této série.

Fidibus
08.05.2023 5 z 5

(SPOILER) Opět vtipný střet dvou světů - zbyla už jen Cassandra, která by ze zoufalství brala i Westa :-). Objeví se však ne moc oblíbený podivín Tom Severin, ale on je chladný a neví, co vlastně od života chtít, když všechno má. Každopádně začne na její radu číst, aby pochopil. Znovu se potkají, když se snaží chlapce, kterého se jakoby ujal, zbavit vší. A nakonec se projeví jako gentleman, když je Cassandra zákeřně zostuzena. Pak dojde k obchodnímu jednání mezi nimi ohledně podmínek soužití. No, pes nakonec může daleko víc...
Doporučuji, i tento díl drží úroveň série.

evismaior
02.03.2023 4 z 5

75% - Další z příběhů o tom, kterak všichni členové rodiny Ravenelů postupně našli toho pravého/tu pravou. Tentokrát je hrdinkou sestra-dvojče čerstvě provdané Pandory Cassandra, která by ráda našla někoho, koho bude moci milovat a vést s ním klidný život. Potká nicméně bezohledného (aspoň původně) velkopodnikatele Toma Severina, který neměl lehké dětství, a tak se rozhodl pustit si do života jenom 5 emocí - a láska mezi nimi rozhodně nemá co dělat. Nebo ano?
Je to taková typická Lisa Kleypas - v rámci žánru historické romance patří její romány k nadprůměru, tenhle konkrétní byl čtivý, ale v rámci série se najdou lepší (mé oblíbené jsou příběh starší sestry Helen a také příběh doktorky Gibsonové). Baví mě ale, jak má ty příběhy o členech rodiny hezky promyšlené a seskládané a divím se, že tvůrci seriálů nesáhli spíš po této sérii než po Bridgertonových, protože tady by to měli s rozvíjením jednotlivých dějových linek a postav úplně bez práce. Kdo má tento žánr v oblibě, pak Ravenelovy mohu s klidem doporučit.

zuzikis
14.11.2022 5 z 5

Do šestice všeho dobrého, jak přibývaly další knihy v této sérii, tak to byl lepší a lepší zážitek a proto jsem se na příběh Cassandry velmi těšila. Co mě odradilo, tak byl takový rozpačitý rozjezd, kdy po přečtení ukázky jsem neměla chuť si knihu kupovat a chtěla si počkat na půjčení. A i když se ze začátku může zdát, že autorce došly nápady, tak se kniha velmi slušně rozjede a dočkáme se dalšího napínavého příběhu. Oba hrdiny jsem si zamilovala a musím říct, že autorka má dar všechny postavy vykreslit velmi realisticky a je velmi snadné se s některými postavy ztotožnit :-) právě z toho ne tak silného začátku jsem očekávala méně a dočkala se překvapivě krásného příběhu :-)))

ariel platto
08.11.2022 5 z 5

Dám samozřejmě 5*, ale musím přiznat, že mi tam chyběla ta živočišnost mezi hl. hrdiny, jak to umí Lisa popsat.

jarkaska
14.08.2022 5 z 5

Pěkná odpočinková četba, kde nechyběla romantika. Cassandra Ravenelová, poslední ze sester, našla také toho pravého.

Bergerac16
03.05.2022 5 z 5

Opravdu jsem se výborně bavila při vyjednávání detailů manželského soužití a při jednotlivých přerušeních Cassandřiným příbuzenstvem!
Trochu vázne osvětlení, proč se tak náhle Tom pro Cassandru rozhodl, přišlo mi to trochu nedomyšlené a autorsky zkratovité.
Zajímavě vykreslený hrdina – vybavený jen 5 emocemi, a na druhé s technickým uvažováním génia, což ty emoční nedostatky vysvětluje. Taky konečně mužská postava, která není chorobně promiskuitní a postelově zhýralá, už těch polepšených hejsků bylo vyplozeno dost

PetraN17
27.01.2022 4 z 5

Dlouho jsem sérii odkládala a vůbec jsem netušila, že mě bude tolik bavit. Je tam pořádný kus romantiky, humor a na špatnou náladu jsou tyto knížky naprosto ideální :))

malazluta
19.10.2021 4 z 5

Lisa Kleypas prostě zklamat ani neumí. Chvíli mi trvalo zorientovat se ve vedlejších postavách, protože jsem tuto knihu četla s jistým časovým odstupem od ostatních dílů této série, a tak mi trvalo si vzpomnět, kdo je kdo. Ale pak už mě příběh pohltil a nepustil:-)

Nibiru
01.10.2021 5 z 5

Krásné a zábavné završení celého cyklu Ravenelovi. Prostě a jednoduše, ačkoliv je to Červená knihovna, paní Kleypas píše neuvěřitelně čtivě a poskytne člověku pár hodin čistého potěšení z toho, že se může odpoutat od té drsné a chmurné reality, v níž teď žijeme. Oba hrdinové byli opět dokonalí, velmi mě bavily pasáže, kdy si dojednávali "osobní manželskou smlouvu" a také postava malého Bazzleho byla dojemná a příběh obohatila. Tom Severin - úžasný sympaťák, který pod vlivem mocných citů ke Cassandře zcela nevědomky a spontánně přešel od svých původních, zarytě uznávaných pouhých "pěti emocí" k celé té široké škále lidských citů, které dělají pravého člověka člověkem a utvářejí jeho ryzí charakter.

beruzzka
14.09.2021 4 z 5

Z cele serie se mi asi tento dil libil nejmin, prislo mi to takove : zbyla tady cassandra tak ji nekoho priradime

DUNIKO
12.09.2021 5 z 5

Krásné čtení️ ️️️️️Oba hrdinové mi přišli moc milí a hodní lidé, líbilo se mi jak to na sebe navazuje také se mi líbilo vystupování minulých aktérů ze série.Moc pěkné️️

Maruš.D
13.07.2021 4 z 5

Z celé série jsem tady byla nejvíce zklamaná. Podle názvu knihy očekáváte “hon na Cassandru” a přitom to v knize spíš vypadá na hon za Tomem..
Ze začátku se mi kniha líbila, ale ten konec mi přišel docela nezáživný a tím pádem i nekonečný. To, že Tom lekci z romantických knih objevil až na úplném konci knihy, mi také moc nevyhovovalo.
Nicméně se kniha četla pěkně tak, jako všechny knihy od L. Kleypas. Tom byl velmi praktický člověk s vysokým IQ, nicméně vše bral velmi doslovně a Cassandra mi tu přišla až moc spořádaná na to, že 19 let vyrůstala jako divoška. Chyběl mi u ní ten zápal, co jsme trochu zahlédly v předešlých dílech, ale jinak to byla moc milá postava. Líbilo se mi, jak se postavila za Basila a i za sebe.
Hezké romantické čtivo, které si vždy ráda přečtu hezky popořadě :-))

Lu200
15.06.2021 4 z 5

Jednoduchá, předvídatelná romance, která se ale výborně čte.
Výborná na léto k vodě.
Sympatičtí hrdinové.

Litocha
20.05.2021 4 z 5

Jako "řadová" romance to bylo moc milé čtení. U závěrečného dílu série mi ale na konci přece jen chybělo trošku větší propojení s postavami ostatních knih, abychom se s nimi mohly rozloučit.
U Lisy se mi líbí, že nemá všechny hrdinky na jedno kopyto. Cassandra je úplně jiná než její živelné, excentrické dvojče, ale právě ta umírněnost a příklon k rodinným hodnotám se mi líbily.
Tom s jeho postojem k literatuře byl sice zábavný, bohužel ale jeho charakter tak docela neodpovídal tomu, jak byl vylíčen v předchozích dílech (nebo alespoň jaký jsem si na něj na základě předchozích dílů udělala názor). To ale autorka udělala už několikrát – z postavy, která je v jednom díle prezentována jako víceméně záporná, je v jeho vlastním příběhu někdo dost jiný. Pokud bych ovšem o Tomovi nikdy předtím neslyšela, neměla bych k němu výhrady.
Co do obliby sice u mě vedou Garrettin a Helenin příběh, ale i nad touhle knihou jsem strávila příjemné chvíle.

Selket
15.05.2021 3 z 5

Tohle je taková odpočinková četba, žádný stres a žádný shon, jen trochu škoda, že nad Lisou Kleypas musím vždycky odpočívat až do raního kuropění :-) Mimochodem, co má překladatelka s tím sardonickým pohledem?