Psychologie Romů

Psychologie Romů https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46954/bmid_psychologie-romu-jpY-46954.jpg 3 19 4

Romská psychika se v některých aspektech odlišuje od psychiky "neromů". V každodenní praxi se projevují odlišné vzorce chování a jednání, které je třeba chápat jako přímé důsledky specifických rysů a dekódovat je na základě znalostí horizontů romské psychiky. Napsání této knihy je prvním krokem k pochopení celé problematiky v širším teoretickém kontextu. Je zřejmé, že mnoho z toho, co je v knize uvedeno, je možné doplňovat a upřesňovat. Přesto považuji tuto práci za první systematický pokus porozumět romské problematice z hlediska moderní psychologie. (Úvod)... celý text

Přidat komentář

Miro.slav
13.10.2017 1 z 5

Jedna hviezdička za odvahu venovať sa téme nachádzajúcej sa na dosť tenkom ľade. Od knihy som čakal trochu hlbší ponor do problematiky. Zaujímavé boli časti venujúce sa rómskej histórii, zvykom a stratégiám prežitia. Autor by sa mohol k danej téme opäť vrátiť a spracovať ju hlbšie a komplexnejšie.

281219
03.03.2017 3 z 5

Kniha se mi líbila, jsem spokojena.


vesirena
24.01.2013 2 z 5

Mě naopak kniha až tak, jako pokus nahlédnout do života a zejména psychologie Romů (jak zní název) nepřipadala...přehršle citací (což mělo potvrdit pravdivost), vlastní práce nebo názor téměř žádný a vše s podtextem NEMÁ TO CENU....ani náznak toho, jak z toho ven. Knih o Romech je k sehnání několik, ale tato byla nejhorší z těch co jsem četla.

WEIL
29.12.2011

Pokud nahlédnout do rozdílné kultury, která žije v naší republice už několik století, Rómů. Autor se pokouší pochopit jejich společenské zvyky a jejich životní styl.