Prožila jsem si peklo

Prožila jsem si peklo https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/360524/bmid_prozila-jsem-si-peklo-z4E-360524.jpg 4 57 57

Unesena islamistickými povstalci z Boko Haram mladá Nigerijka Patience si prožila skutečné peklo. V okamžiku, kdy se ve svých sedmnácti letech dostává do područí teroristické skupiny Boko Haram, začíná pro těhotnou ženu boj o život. V listopadu 2015 se s Patience setkává německá novinářka Andrea C. Hoffmannová, která přicestovala do Nigérie, aby získala o činnosti Boko Haram co nejvíce informací. Obě ženy se shodnou na tom, že neuvěřitelné krutosti této fanatické islamistické organizace musí být zdokumentovány. A tak Patience novinářce vypráví svůj traumatický příběh...... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Die Hölle von Innen , 2016


více info...

Přidat komentář

HŠ
21.01.2024 3 z 5

Budu hodnotit knihu, ne to, co se děje v Nigérii. Vadilo mi, že text byl hodně upravován, nebylo to vyprávěno slovy Patience, víceméně to byl román, ne přepsaná výpověď ženy, což bych ocenila více.

PavlaA
06.10.2022 5 z 5

Strašné, kruté, pro nás v Evropě celkem nepředstavitelné. Ať už mám na mysli způsob žití (chození pro vodu), a nebo hrůzy a zrůdnosti co dokázala a vlastně ještě dokáže Boko Haram udělat. Je k zamyšlení co dokáží někteří lidé, a hlavně tedy muslimové, kvůli víře způsobit.


DK197
16.04.2022 5 z 5

KNIHA: K příběhům jako je tohle se opravdu nedá napsat nic moc jiného, než co už zaznělo. Je to hrůza, čeho je člověk schopný v 21. století kvůli náboženství. Nebo spíš ho používá jako výmluvu k tomu, aby mohl páchat zlo. Osud Patience vás pohltí. Druhá stránka věci je, že knihu sepsala dle jejího vyprávění novinářka, která nejen, že zpověď čtivě podala čtenáři, ale zároveň ho obohatila o kapitoly ze svého úhlu pohledu, opět skvěle zpracované. Dohromady to tvoří výjimečnou, leč brutální knihu o Boko Haram a Nigerii, která stojí za přečtení.

Antoramix
22.03.2022 4 z 5

Do poloviny knihy je to o tom, jak autorka přijíždí do Nigérie, kde se seznamuje s místním prostředím a s rostoucí mocí a krutostí islámské sekty Boko Haram. Pak se setká s mladou nigerijskou dívkou Patience Ibrahim, jejíž srdcervoucí příběh se nám zde snaží převyprávět. To, co hlavní hrdinka zažila, je až neuvěřitelné. Několikráte měla štěstí v krutém neštěstí, čímž ale nesnižuji její prožité hrůzy. Od úprku do Kamerunu je to pro mě opravdu šílené. V době války na Ukrajině se mi některé části nečetli dobře. Díky četbě si chcete odpočinout od strastí a v mysli si najít něco příjemného a ne si lidské krutosti prožívat i v knihách. Měli bychom se radovat ze svých rodin, přátel, z toho, že je u nás mír. Žít každý okamžik a užívat si sebemenších radosti. Snad to zažije i Patience a snad to budeme prožívat i my všichni. To nám přeji.

Anett2000
20.08.2021

Nečekala jsem, že ve mně kniha zanechá tolik pocitů. Je až neuvěřitelné, jakých činů jsou lidé schopni kvůli víře ještě v dnešní době. Tolik brutality a barbarství s odvoláváním se na Alláha...tolik zbytečně zmařených životů. Opravdu obdivuji statečnost hlavní hrdinky. Několikrát jsem knihu musela odložit a vrátit se k ní později. Myslím, že jí budu mít v mysli ještě hodně dlouho.

xbone
15.04.2021 3 z 5

Zajímavé téma, šokující děj, ale moc dobře se nečte. Někdy mi vyprávění přišlo, až dětinské svým popisem.

kedlis
09.02.2021 4 z 5

(SPOILER) Děsivý příběh statečné ženy. Neumím si ani představit jaké to je, žít každý den ve strachu, že vás může někdo přepadnout a zabít. Očekávala jsem krutosti, ale při detailním popisu znásilnění mi běhal mráz po zádech. Na knize se mi líbilo dělení na dění v přítomnosti autorky a vyprávění Patience.

Jirinamac
20.10.2020 5 z 5

Tolik krutosti a brutality v 21. století. V těchto těžkých přírodních podmínkách je i tak tvrdé žití a místo toho, aby se spojili, tak vznikají takové nesmyslné boje kvůli náboženství. Muslimské organizace jsou zlo a života si neváží, dokážou zabít i své blízké příbuzné ve jménu Alláha.

KarinŠ.
09.01.2020 4 z 5

Až má člověk strach a říká si , co se to v tomhle století ještě děje za hrůzy ?!

petrpospa
07.05.2019 5 z 5

Jsou autoři, kteří se ve svých vymyšlených příbězích snaží zaujmout a nalákat čtenáře na co nejvíc brutální a perverzní týrání a vraždy, detailně popisují všechny nechutné scény, až se zdá, že se v nich vyžívají. A čtenáři jim to žerou, knihy čtou, kupují a dělají z nich bestsellery... Tento příběh nic takového vymýšlet nemusí, tady je to prostě realita. Mrazivá, těžko pochopitelná, smutná. A je dobře, že tady žádné detailní popisy všech těch hrůz nejsou. I tak to totiž úplně stačí...

orinka3
19.09.2018 5 z 5

Tohle je šílené. Právě tím, v kolika knížkách už jsem četla totéž. Nepředstavitelné, čeho jsou "lidé" schopni, nepředstavitelné, že to překonají. A nešílenější je na tom to, že ta hrůza se odehrála před třemi roky.

elleyne
12.08.2018 4 z 5

Několikrát jsem se během čtení málem rozbrečela. Člověk si uvědomí, jakou hrůzu a nejistotu zažívají ve stejném čase, v jiné zemi. Hodně k zamyšlení.

veri-beri
02.07.2018

Popsán život v Nigérii,kde jsou urcite zvyky dost kruté,ale na tu oblast asi normální.Dale dost hrůzostrašne zacházení s lidmi a hlavně s ženami,kde zadna nemůže mít svůj názor