Překroč svůj stín

Překroč svůj stín https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/180712/prekroc-svuj-stin-pr.jpg 4 927 169

Překroč svůj stín série

1. díl >

Nikdo neví, co se stalo té noci, kdy se z Echo Emersonové, populární holky, stal outsider s podivnými jizvami na rukou, o kterých si špitá celá škola. Dokonce ani Echo nezná celou pravdu, co se té strašlivé noci odehrálo. Ale byla by moc ráda, kdyby se vše vrátilo k normálu. Ovšem když se v jejím životě zjeví Noah Hutchins, hezoun v černé kožené bundě, co holky vlastně jen využívá, její svět se obrátí vzhůru nohama takovým způsobem, že si to ani v nejdivočejších snech nedovedla představit. Noah jí totiž rozumí. A pomůže jí najít odpovědi. Přitom by neměli mít vůbec nic společného. A se všemi těmi tajemstvími, která v sobě oba nesou, je v zásadě nemožné, aby byli spolu. Přesto nedovedou potlačit vzájemnou přitažlivost. A Echo se ptá sama sebe, jak daleko může zajít, aby překročila vlastní stín, a co všechno je ochotná riskovat pro kluka, který ji může znovu naučit, jaké to je, když člověk miluje.... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Pushing the Limits , 2012


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
14.04.2024 5 z 5

Stále znovu a znovu mě takovéto příběhy dokazují, že nesmíme pohlížet na člověka, jak vypadá, ale dívat se do jeho duše.
Ne každý dává najevo, co by moc chtěl, co ho trápí a ničí. Jen ti nejsilnější z nás se dokáží smát navenek a uvnitř srdce plakat, aniž by to okolí poznalo.
Hlavní hrdinové mi byli blízcí hned od počátku, a to jsem o nich ještě vše nevěděla.
**
Ramena se jí ani nezatřásla. Jediná slza jí nestekla po tváři. Nejhorší druh pláče není ten, který může vidět každý - nářek na nárožích, trhání šatů. Ne, nejhorší je, když pláče vaše duše, a cokoli děláte, ji nemůže utěšit. Část jí zemře a stane se jizvou na té části vaší duše, která přežije. U lidí jako já a Echo duše obsahují víc zjizvené tkáně než života.
Myslím, že k tomu netřeba nic dodávat..... Knihu doporučuji.

Nathally
06.11.2023 5 z 5

Můj nejoblíbenější román do kterého jsem se ihned po pár stránkách zamilovala. Líbilo se mi, že to bylo psané ze dvou pohledů a umožnilo to čtenářům odhalit myšlenky obou hrdinů.


Johanka1956
20.10.2023 4 z 5

Echo Emersonová a Noah Hutchins, dva protiklady střídavě v jednotlivých kapitolách vypráví své příhody, dojmy, pocity ve vztahu k tomu druhému. Postupně se odkrývají jejich osudy a snahy vzájemné pomoci. Příjemné čtení i když v některých okamžicích trochu zdlouhavé.

Thalin
04.10.2023 4 z 5

Na to, na jakou věkovou kategorii je to cílené, je to dobře pojaté a zpracované téma. Postavy tu neřeší malicherné problémy středoškoláků, první lásky trvající týden a špatný prospěch. Ale traumata, rodinné a existenční problémy.

Vykreslení Echo se mi hodně líbilo. Je to propracovaná postava, která se během knihy vyvíjí a postupně vše odhaluje a poznává. U Noaha už jsem takový pocit neměla. Ani s ním se nikdo nemazlil, ale nějak jsem s ním nedokázala soucítit tolik. Je sice fajn, jak se bije za bratry, ale bylo předem jasné, jak to musí logicky dopadnout. A taky jsem mu ne úplně věřila ten přechod z vyhulené palice a problémového sukničkáře, kterého zavrhuje celá škola, na toho milujícího a neuvěřitelně tolerantního kluka, co sype jedno gesto za druhým a pomalu lusknutím prstů zapomene slovník dlaždiče. Ale budiž.
Kdo mě tam vyloženě točil a přišel mi tady jako zbytečná postava byla Beth a trošku Ashley. Obě slepice, jen každá jinak. Beth je jen otravný vedlejší charakter, který sype jedovaté poznámky. Pro děj naprosto nepodstatná. (Rozhodně mě nenavnadila, abych četla další díl, který je o ní) A Ashley? Rodiče Echo od sebe klidně mohli jít jen z těch rodinných důvodů a tahle nána by tam nemusela vůbec hrát roli. Když si holka jejího věku snaží hrát na maminku skoro dospělé holky, tak to prostě nemůže vytvářet dobré situace. Štvala mě.
Ale jinak, na to že jde o dívčí román ze školního prostředí je to dobře zpracované, čtivé a má to nějaký děj, který postupně graduje. Jen by to možná mohlo být o fous kratší, místy je tam cítit ta nadstavovaná kaše.

Allla9
10.05.2023 5 z 5

Knížka o ztrátě, získávání důvěry, o lásce i zradě. A také hlavně o postupném odhalování tajemství. Líbil se mi i závěr knihy. Nebyl uspěchaný a pěkně vše dovršil. Příjemné čtení.

Dizzy3
08.05.2023 5 z 5

Já tady ty romanťárny s kapkou dramatu ze střední prostě můžu! V tomhle příběhu dostanete komplet všechno o čem rádi čtete a dohromady je to parádní kousek! I slza mi ukápla :)

Fortuna7
04.05.2023 4 z 5

Překroč svůj stín je kniha s dojemným, emotivním a realistickým příběhem. Postavy jsou sympatické a vyhovovalo mi, že jsem měla možnost číst kapitoly z pohledu Echo i Noaha. Vzhledem k tomu, že jsem už četla hodně knih z tohoto žánru, tak z této knihy nejsem úplně odvařená, ale už jenom kvůli krásné romantické lince to stojí za to.

Lofda
10.01.2023 5 z 5

Kdysi dávno jsem už četla příběh Beth (a hned se do čtení pustím znovu), ale příběh Echo a Noaha jsem, ani nevím proč, odložila. A teď jen lituji, že u nás vyšly pouze tyto dva díly - velká velká škoda! Upřímně? Echo mě už v závěru lehce štvala (byť si prošla taky peklem a asi i měla na své chování nárok), ale příběh Noaha.. pobrečela jsem si, přiznávám. Možná proto, že už dávno nejsem ve věku hlavních hrdinů, ale jako rodič podobně starých kluků jsem ráda (a vděčná), že mým dětem se nic podobného nestalo.. Takový start do dospělosti si nezaslouží nikdo.

Jája92
26.12.2022 5 z 5

Ráda čtu knihy ze školního prostředí, i když jsem toto prostředí opustila jíž před lety. Trochu mě na začátku zarazilo, že příběh budou vyprávět oba hrdinové, ale nakonec se mi to zalíbilo.
Očekávala jsem, že se nejspíš bude jednat o jednoduché romantické čtení a vůbec jsem neočekávala takové drama. Autorka mě lehce dokázala vtáhnout do děje a já s napětím sledovala, jak si Echo poradí se svou ztrátou paměti na nejhorší den v jejím životě a přitažlivostí k Noahovi. Frajírek Noah mě zaujal svou na první pohled drsnou slupkou, ale jak už to v těchto příbězích bývá i s citlivým srdcem. Líbilo se mi, že tyto postavy nebyly dokonale a dokonce měly viditelné "vady" na kráse, které jim nezabránily se porvat o své místo na slunci.
Jsem zvědavá na pokračování, zdali bude stejně čtivé jako vyprávění o Echo a Noahovi.

MAU256
19.12.2022 5 z 5

Tak tohle bylo silné. Echo to tedy vůbec neměla jednoduché a ani Noah na tom nebyl o moc líp. A přesto se tyto dvě zlomené duše daly dohromady a byly si oporou. Musím přiznat, že mi nejednou ukápla slza. Když měl v dětství člověk lásku obou rodičů nedokáže si představit, že by to tak neměl každý, jenže každý takové štěstí prostě nemá. Knížka byla čtivá a naštěstí se šťastným koncem, mohu jen doporučit.

petulik330
05.12.2022

Na dívčí román to bylo opravdu silné téma, které mě dostalo. Oba dva mladí hrdinové toho měli ve svém mladém věku dost za sebou a museli se prát s osudem.
Echo byla simpaticka mladá dívka, která si prožila peklo které si nepamatuje. Další úskalí jo čeká ve škole, ve které je označována za podivínku.
Co se týče Noacha... tak trochu namyšlený frajer, který hulí trávu a o nic se nestará. Opak je ale pravdou. skrývá svou bolest s strach za pózu frajera, což se mu daří dokud nepotká Echo.
Oba dva hrdinové se setkali, aby si navzájem pomohli a mohu pokračovat ve svých životech.
Když jsem začínala číst, měla jsem strach aby kniha neměla plytký děj a hlavní hrdinové nebyli povrchní puberťaci. To se naštěstí nestalo a já knihu můžu jen vřele doporučit.

Dámaskloboukem
17.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Od příběhu se špatně odcházelo. Byla jsem hodne nevrlá, když na mě někdo promluvil a vytrhl ze čtení. Na závěr knihy mě dokonce píchla vosa, které jsem si nevšimla.
Nemam rada prostředí amerických středních škol, které mám spojené s plytkostí.
Tohle bylo neuvěřitelně hluboké, čtivé a z reálného života. Vůbec nevadí, ze kniha vyšla před 10 lety. Příběh je nestárnoucí. Byla jsem rada za konec, který nám autorka nabídla. Hlavním hrdinům jsem ho upřímně přála.
A Echo Emerson - krásné jméno.

romca4180
13.06.2022 5 z 5

Uf uf uf..

Čekala jsem další sladkou YA romanťárnu, ale tohle mělo sakra grády.. Za mě fakt silný příběh (obou hrdinů) k zamyšlení..

Pořádně ani nevím co jak napsat, protože mě to dostalo do kolen - čím vším si v tak mladém věku museli projít (kapesníčky ke konci opravdu potřeba) a cílová skupina už dávno opravdu nejsem - nejspíš to bude tím, že jako máma, jsem si představila svoje děti jak by se cítily, kdyby si musely něčím podobným projít a TO mě sejmulo

*Pájuše*
24.04.2022 5 z 5

Kniha je velmi poutavě napsaná. Ačkoliv pohledy z více stran nemám moc v oblibě - většinou se mi líbí je ten jeden pohled a zbylé pohledy přetrpím - tady se to sešlo asi s dobrou náladou... nu a překvapivě mě to bavilo. Vina a odpuštění, zničené sny a naděje... tahle kniha obsahuje daleko víc než jen šedobílý svět, ale dodává jim barvy, které si hlavní hrdinové zaslouží.
Vrátit se zpátky do dob náctiletých byl příjemný počin. Teď se opravdu můžu vrhnout i na letošní čtenářskou výzvu a zabrousit do těch dětských let beze strachu.

jitka_dankova
19.04.2022 5 z 5

Příběh lásky dvou studentů, kteří to v životě vůbec nemají jednoduché. Jako pořádná yound adult romance obsahuje opravdu hodně závažných témat a nad některými řádky a uvědoměním důležitých věcí v životě mi slza ukápla. Celý příběh je psán střídavě z pohledu Echo a pak navazuje pohled Noaha a velmi dobře se to takto četlo. Nikdy není popsána jedna situace dvakrát, celý příběh jde kontinuálně dál a prostě jen čtete příběh z pohledu té osoby, která k tomu má nejvíc co říct. Oba ztratili blízké osoby a tak v sobě našli vzájemné porozumění, bylo to velmi milé.
Po dočtení knihy mnou ještě pořád rezonovala ta témata. Nejvíc si cením toho, jak realisticky pojali situaci s péčí o Noahovy bratry a jak se nakonec rozhodl. Pro mne jde o knihu, kterou si ráda po čase znovu přečtu, i když už vím, co se Echo stalo.

moma08
04.04.2022 4 z 5

Tohle se mi opravdu líbilo!!Mělo to něco do sebe, co mě nutilo to číst a shltnout to. Oblíbila jsem si hlavního hrdinu,ale hlavní hrdinka mi svými názory šla na nervy, než jsem si uvědomila, že na to podle svého věku má vlastně nárok, aby se takhle chovala.

Amitiel76
31.10.2021 5 z 5

Miluji tyhle knihy, které se na první pohled tváří jako naivní romanťárny pro náctileté, a pak vám totálně vyrazí dech. A přesně taková je i tato kniha.
Silný, srdceryvný příbeh, plný citů a hlubokých myšlenek. Příběh o tom, že nejen na těle si neseme svoje jizvy. Ale že ty které jsou na duši, bolí daleko víc a hůře se hojí.
Ke konci si připravte kapesník....

Citát : Nejhorší druh pláče není ten, který může vidět každý. Ne, nejhorší je, když pláče vaše duše, a cokoli děláte, ji nemůže utěšit. Část jí zemře a stane se jizvou na té části vaší duše, která přežije. U lidí jako já a Echo duše obsahují víc zajizvené tkáně než života...

BetyN.
29.08.2021 4 z 5

Jedna z těch YA romancí, které jsou chytré, nepostrádají vtip a čtenář se od nich nemůže odtrhnout. Hlavní hrdinové mi přirostly k srdci a bavilo mě to.

Malíček
15.08.2021 5 z 5

Jsem z téhle knihy opravdu nadšená a rozhodně ji mohu doporučit všema deseti. Hlavní postavy mi sedly, zasazení děje se k celému příběhu skvěle hodilo a kniha navíc obsahuje téměř vše, co bych od dobrého čtení chtěla. Láska, romantika, zrada, strach, hněv, přátelství i bolest. Kniha se dotýká vážného tématu, které by nemělo být zanedbatelné.

vladka16
25.05.2021 5 z 5

Kdo by to byl řek, že tato náhodně vybraná knížka mě tak zaujme že ji přečtu na jeden zátah. Přece jsem je nemohla opustit, než se všechno vyřeší. Ale do 3 hod. ráno jsme to zvládli. Jen nevím jak zvládnu nevyspalá dnešní den, - moc se mi příběh líbil.