Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918)

Pražské mordy 1 - Skutečné kriminální případy z let monarchie (1880-1918) https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/477704/bmid_prazske-mordy-1-skutecne-kriminalni-4iW-477704.jpg 4 48 8

Pražské mordy série

1. díl >

Pražské mordy navazují v mnohém na populární cyklus Pražských příběhů. Popisují více než padesát skutečných kriminálních případů z posledních let monarchie. Mapují svět pražské prostituce. Autor sleduje pátrání tehdejších detektivů, okolnosti, jež vedly k dopadení pachatelů. Kniha zahrnuje i případy, které se nikdy nepodařilo objasnit nebo samotný zločin před soudem prokázat. Dan Hrubý přitom situuje celé vyprávění do konkrétních čtvrtí, ulic a domů, takže se čtenář může vypravit v jeho stopách. Hledat místa, kde se mordy i další neblahé skutky odehrály, kde žili pachatelé i jejich oběti. Pozná tak docela jinou Prahu, a kdykoli bude v budoucnu procházet kolem, vzpomene si… Kniha obsahuje stovky obvykle dosud neznámých fotografií.... celý text

Přidat komentář

kuky921
08.03.2024 4 z 5

Velmi pěkné, i když pro mě mají největší cenu ty staré fotografie pražských zákoutí. Cyklus Pražských příběhů se mi líbí o kapánek víc.

MarcoPolo936
15.08.2022 5 z 5

U mě není možné přečíst během dvou dnů 500 stránkovou knihu, ale tady to šlo bez problémů. Samozřejmě i díky tomu, že mnoho stránek je vybaveno úžasnýmy fotografiemi staré Prahy a míst kde se zločiny staly a doprovodily čtenáře do čtvrtí kde se udály ty nejděsivější vraždy a zločiny českého království v době Rakouska-Uherska... Začátek knihy věnován hodně tehdejší prostituci a odvážným snímkům pak dovede ke spoustě případů, které nejsou pro slabší povahy.. Na závěr mne hodně překvapilo kolika vrahům byl císařem omilostněn trest smrti a nahrazen doživotním žalářem....


OldřichHanton
13.07.2022 4 z 5

Pěkné panoptikum pražské kriminality z přelomu 19. a 20. století. Autor čerpal převážně z tehdejšího tisku. Tam samozřejmě nejvíce rezonovaly případy hodně brutální (krvavé loupežné vraždy), nebo bulvární (vraždy ze žárlivosti, sebevraždy z nešťastné lásky). Škoda, že se u mnoha těchto příběhů už nepodařilo dohledat další osudy jejich účastníků a konce mají často docela otevřené. Trochu stranou stojí úvodní část knihy, která se docela fundovaně věnuje pražské prostituci v této době.
I když se knížka ke konci nevyhnula jisté repetitivnosti, dobře jsem se bavil. Na nočním stolku mě již čeká další díl, tentokrát o mordech z První republiky.

DraculasLady
10.07.2022 5 z 5

Po přečtení mám obrovskou chuť začít s četbou znovu a přitom se procházet inkriminovanými místy a prohlížet si, jak dnes vypadají. V rámci oblíbených úvahových cest do minulosti vstoupit do daných domků a budov a zeptat se místních obyvatel, zda znají tu děsivou historii, která se tu odehrála. :) Majstrštyk! Těším se na druhý díl.

mozkit
11.04.2022 5 z 5

Suprový, druhý díl připraven. Kdo má rád Hříšný lidé a Vacátka, tak skoro nutné na to to mrknout :)

minirock
13.03.2022 3 z 5

Je to takový výběr z černé kroniky tehdejšího tisku, ponejvíce z Národních listů. Bavilo mě to tak do půlky, pak asi autorovi došly mordy a popisuje případy krádeží zimníků a podobné kauzy. Žádné popisy průběhu vyšetřování, jen suchá fakta, převzatá z novin. Co bych pochválil je bohatá obrazová příloha s obrázky staré Prahy. Čekal jsem ale víc.

Vladísek
29.12.2021 5 z 5

Tuto knihu jsem náhodně objevila v knihkupectví a hned jsem věděla, že ji musím mít. Mám ráda kriminální příběhy, ať už v knihách či ve filmu, takže spokojená jsem. Doporučuji všem stejně stiženým fandům tohoto žánru. :)

iv.ča
21.10.2021 5 z 5

Skvěle napsaná kniha po sérii Pražských příběhů, první kniha ze série Pražských mordů. Určitě stojí za přečtení. Top!!!!!!