Pravidla pro šťastnou lásku

Pravidla pro šťastnou lásku https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53051/bmid_pravidla-pro-stastnou-lasku-cPp-53051.jpg 4 64 11

Muž snů hledá ženu snů… aby žili šťastně a spokojeně. Realita však většinou vypadá jinak. Co tedy můžeme dělat, aby partnerství vedlo k nalezení štěstí – a je to vůbec možné? Pierre Franckh v knize Pravidla pro šťastnou lásku jasně ukazuje, že to možné je. Pro něj je snaha o nalezení plnohodnotného vztahu vždy prvořadá. V knize popsaná pravidla, která by měla čtenáře dovést k nalezení štěstí, nemají daleko k popisu autorova vlastního hledání, chyb a omylů a k tomu, jak se z nich poučil. Tato pravidla jsou jednoduchá, naprosto logická a dají se prakticky použít v normálním životě. Autor čtenářům přináší nový pohled na vztah a navrací jej k jeho podstatě tak, aby touha po vysněném partnerovi nezůstala pouhým přáním.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Anag
Originální název:

Glücksregeln für die Liebe , 2004


více info...

Přidat komentář

Hoxer
15.06.2021 3 z 5

Knížka je hezky a přehledně napsaná, ale žádné extra nové poznatky jsem si z ní neodnesl. Líbily se mi zvýrazněné hlavní moudra, ke kterým se dá rychle vracet.

Niu
05.09.2020 3 z 5

U hodnocení této knížečky chci být dost opatrná. Po přečtení "Jak si správně přát" a "Zákon rezonance" jsem si řekla, že je načase si zase o něco víc otevřít oči v této oblasti, pochopit, proč určité věci nejdou tak, jak bychom si přáli, proč si říkáme i věříme, že si je zasloužíme a ony pořád nikde. První asi třetina knihy je vhodná pro ty, kteří tápou, proč nemůžou najít ten správný protějšek. Tohle se mi četlo dobře a celkem mě to i motivovalo. Zbytek knihy byl spíše o vztahu jako takovém. Tahle část mi ovšem hodně vyzněla takto - jen ten, kdo si (z páru) přečte tuhle knihu, bude ochoten ... jen ten jeden. Ano, přiznávám, byla jsem vzteky bez sebe, protože to na mne působilo tak, že jen lidé znalí této knihy mají být důvěřiví, podpůrní, otevření, se srdcem na dlani. Budiž, kdyby se našel ten druhý stejného ražení ... Pro mne to bohužel otřáslo důvěrou, ať už mluvíme o té v partnerství nebo přátelství. A já jsem bývala celkem dost důvěřivá. Zkušenosti naučí. A vystavovat se znovu zradě? Omlouvám se za trošku zvláštní komentář. Nevím, jak knížku uchopit, když ve výsledku opakuje to, co řada článků na internetu. Je to tou dobou? Je tráva jinde zelenější? A zamyšlení taky nad tím - když už si dnes musí člověk zaplatit ... za seznámení (knížky, seznamky, aplikace, koučink atd.), za dítě (klinika, dárcovství, adopce atd.) ... je tohle vůbec normální doba, když lidi ani nezvednou oči do reálného světa? Chtěla jsem se krotit, ale moc se mi to nepodařilo :o(


martinakovarova
17.11.2019 5 z 5

Kniha rozhodne není jen pro náctileté! Je tam tolik pravdy, akorat si člověk musí sáhnout do svědomí a spoustu věcí si přiznat a uvědomit. Rozhodně doporučuji! Všem, těm, kdo lásku hledají, těm, kteří nejsou ve vztahu spokojeni, těm, kteří své polovičky podvádějí... Zkrátka všem.

1v8na
21.10.2019 3 z 5

Z knížky mám rozporuplné pocity.
Ze začátku mi přišla čtivá a bohatá na plno zajímavý myšlenek.
Nicméně za polovinou knihy nastal zlom a přišlo mi, že už ses dost myšlenek stále dokola opakuje.
Co se mi vůbec nepozdávalo, byl autorův příběh - příběh mi neuvěřitelný a založený na tom, že dává en jeden.

therealjumbo
09.04.2017 3 z 5

Pro mě knížka o něco méně zajímavá než Láska vztahy a partnerství od Ruize, ale to bude spíš subjektivní pocit. Jinak tam je spousta řádku, kterých člověk zažil za svůj život nebo kolem sebe, nad těmi se pak autor zamýšlí a vede se mu to.

nickym
17.10.2014 5 z 5

supr knížka, autor krásně píše o tom, že vztah není procházka růžovou zahradou a že netřeba utíkat při prvním nepochopení, hádce apod. vždyť vztah má být o tom, že chci tu být pro svůj protějšek a chci dobro především pro něj...
autor píše o krásných ideálech... :) stojí za přečtení pro ty co od vztahu čekají něco víc...

Denisa_a
02.10.2014 5 z 5

Stojí za přečtení, když je slečně ,,náct,, :)

Indilwen
25.08.2014 5 z 5

I když se vás zrovna nemusí týkat každá situace a kapitola popsaná v knize, rozhodně stojí za přečtení. Pierre zkrátka nikdy nezklame :-)

Mi-šu-le
21.05.2014 5 z 5

Pierre Franckh má prostě skvělé knihy, znovu jsem ráda, že jsem si knihu mohla přečíst.

janulka1310
14.02.2014 4 z 5

Kniha se zabývá partnerskými vztahy od začátku do konce. Tzn. od hledání partnera, přes sex až po dokonalé odevzdání se partnerovi. Autor zmiňuje také nevěru a případný rozchod. Autorovy poznatky jdou hodně do hloubky, proto bych knihu nedoporučila úplným začátečníkům ve vztazích, protože by mohly být některé myšlenky zcela nepochopeny.

Kaihomielisyys
19.03.2013 5 z 5

Moc hezká knížka...pro zadané i nezadané, řekla bych. Já sama jsem si díky ní uvědomila, že mám víc důvěřovat své intuici, než radám druhých.

Štítky knihy

láska partnerské vztahy

Autorovy další knížky

Pierre Franckh
německá, 1953
2008  86%Jak si správně přát
2010  89%Zákon rezonance
2009  78%Pravidla pro šťastnou lásku
2012  88%Jednoduše buďte šťastní – 7 klíčů k lehkosti bytí
2011  89%Přejme si být štíhlí

Kniha Pravidla pro šťastnou lásku je v

Právě čtených3x
Přečtených108x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených11x
Knihotéce52x
Chystám se číst52x
Chci si koupit15x
dalších seznamech1x