Poslední měsíční dívka

Poslední měsíční dívka https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496308/bmid_posledni-mesicni-divka-E9g-496308.jpg 4 101 35

Lizzy Moonová po Měsíční farmě nikdy netoužila. Domov, o který pečovalo celých devět generací nadaných léčitelek, opustila před osmi lety, aby se distancovala od neutuchajícího šepotu o podivném dědictví rodiny Moonových. Když ale zemře její milovaná babička Althea, Lizzy se musí vrátit a čelit tragédii vznášející se nad vysychajícími levandulovými poli jejich rodinné farmy: nespravedlivému obvinění, které Altheu pronásledovalo až do smrti. Když se setká s Andrewem, který jako jeden z mála od začátku věřil, že Althea je nevinná, rozhodne se Lizzy jméno své babičky očistit. Aby se jí to však podařilo, bude se muset rozhodnout – přijme rodinné dědictví a svůj vlastní dar? Odhodlá se kráčet ve stopách měsíčních žen? Vychází v překladu Diany Rykrové.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Metafora
Originální název:

The Last of the Moon Girls , 2020


více info...

Přidat komentář

Jančislava
28.02.2024 4 z 5

Knihu jsem našla v knihovně a zaujal mě její název. Tušila jsem jsem zhruba o čem, dle anotace, bude a rozhodla se jí zkusit ač nemusím romantické knihy. V knize je od všeho kousek. Čekala jsem trochu více rodinné historie, bylinkarstvi a "kouzel", tyto věci tam byly spíše okrajově. Milostná linka je takova spíše klasická a ta detektivní nebyla špatná. Celkově knihu hodnotím kladně,jako oddechovou, příjemnou.

Pettato
04.12.2023 4 z 5

Tajemný romantický příběh s trochu detektivní zápletkou.
Čekala jsem něco jiného, ale i tak to byla fajn oddechovka.

"Plánujeme si životy, jako bychom je snad měli pod kontrolou, skládáme jeden dílek za druhým tak, jak si myslíme, že je to pro nás nejvýhodnější, a pak najednou bum, prásk! Stane se něco, co jsme absolutně nečekali, cesta se znenadání stočí úplně jiným směrem a my se nestačíme divit, kde jsme se to ocitli."


Martina1725
22.09.2023 4 z 5

Pěkný příběh s predvidavym koncem.

pip11
25.08.2023 5 z 5

Krásný příběh plný tajemství se špetkou magie a taky nebezpečí, protože Lizzy se rozhodne očistit jméno své babičky. Osm let nevyřešený zločin, na který se Lizzy začne vyptávat, však vyvolá nevoli obyvatel městečka. Skvěle jsem si to užila, je to příjemně poutavý a také napínavý příběh.

Raislin
21.08.2023 3 z 5

Kniha mi úplně nesedla. Přišla mi zbytečně zdlouhavá. Do čtení jsem se občas přemlouvala. Druhá kniha autorky se mi líbí o hodně víc.

5holek
26.07.2023 4 z 5

Hezká odpočinková knížka, od všeho trochu - romantika, krimi, zajímavá historie, odpuštění, hledání. Moc dobře se četla.

Szilvia1
20.05.2023 5 z 5

Knížka Poslední měsíční dívka byla krásná. Příběh je napínavý,jak se Lizzy snaží vyřešit minulost nejen dvou dívek ale i její vztah ke své matce,ale je i láska,kterou moc nechce.Je to příběh o odpuštění ale i znovu nalezení sebe samu.

Rowana
08.05.2023 4 z 5

Lizzyna babička Althea byla velice moudrá a silná žena. V předzvěsti vlastní smrti dokázala nalézt způsob, jak zůstat s vnučkou v kontaktu a pomoci jí při hledání její vlastní životní cesty a třeba i při hledání cesty k rodinným kořenům, bude-li si to sama přát. Zdravým způsobem bez přehnaného sebezapření a sebeobětovávání. Příběh je veden po lehce načrtnuté detektivní lince vyšetřující smrt a nespravedlnost minulosti, podtržené pověrčivostí a neopodstatněným strachem z neznámého. A je podkreslen nevtíravou romantickou linkou, která dokáže stáhnout nitro i pohladit po duši. Umím si představit, že se ke knížce v budoucnosti znovu vrátím.

Knihomolovkyně
30.03.2023 5 z 5

Krásný příběh o snaze nalézt pravdu, zacelit rány z minulosti a o odpuštění.

Ellis03
12.03.2023 5 z 5

Kniha se četla moc hezky a byla napinava. Až do konce jsem byla zvědavá, jak všechno dopadne.
Byl to takový příběh tři generaci jedné rodiny, která se necim lišila od vsech ostatních, a proto ji vetsina lidi nepřijala. Hezky ukazuje, jak se s tím jednotliví členové vyporadavali a jak je to ovlivňovalo. To vše bylo okorenene lžíci krimi, lzickou magie a spetkou romantiky. Jedine, co mi v knize trosku občas lezlo na nervy, byl postoj hlavní hrdinky k lásce. Jak si trosku hrala na mučednici, stále dokola mlela to samé a odpirala si to, co ji samo skakalo před nosem. A nakonec změnila názor, protože její pánbůh rodiny ji sdělil, ze vlastně muže a měla by mít to co ti před ni ne. - jako by v tomto směru ztratila vlasní rozum. Jinak mi ale byly hlavní postavy (ty kladné) sympatické a celkem jsem chápala jejich jednání.
Určitě se chystám i na další knihu autorky a myslím, ze by toto dílo mohlo uspokojit poměrně široký okruh čtenářů. :)

Tea98
14.02.2023 5 z 5

Musím se přiznat, že mi nejprve zaujal název a přebal knihy.
Kniha začíná klasicky...Lizzy se po smrti babičky vrací na farmu, kde nechce žít a co nejrychleji ji hodlá prodat...
Události, ale naberou zajímavý spád, že se od knihy nedá odtrhnout.

okeey
30.01.2023 5 z 5

Nic nevystihuje knihu tak dobře, jako poslední slova Althey své vnučce Lizzy:
,,Učili mě, že milovat znamená vzdát se sebe sama. Ale tak to není. Nikdy nemůžeme nic ztratit, když milujeme. Proto jsme přišli na tento svět - abychom milovali. Protože to je vše, co ve skutečnosti existuje. Všechno je láska - láska je jediným kouzlem."
Je to příběh, který vás očaruje, ukáže vám, že odpouštět je lidské a jaká kouzla vám mohou přinést bylinky a výrobky z nich.
Kniha zdánlivě oddychová, s prvky fantasy, romantiky, detektivky, celá zahalená vůní parfému, který nevytvořil nikdo jiný než Lizzy.
Myslím, že to naprosto stačí k této knize. Líbila se mi moc a vám nepřeji nic jiného než abyste po ni sáhli až příště nebudete vědět co číst a věřím, že mi dáte za pravdu.

vandalindakova
24.01.2023 4 z 5

Oddechový příběh plný rodinného drama, vztahů v jednom městečku a s lehkým nádechem magie. Čekala jsem spíše více fantasy zápletku, takže mě to vcelku překvapilo. Příběh je vyprávěn čtivým způsobem, četlo se to příjemně. Mělo to poutavé pasáže, při kterých jsem se nemohla odtrhnout.
Ve výsledku je to pro mě taková směsice romantiky, detektivky až thrilleru a rodinného drama. Je to zajímavé spojení tolika žánrů dohromady, které dopadlo vcelku dobře.

katerina6763
09.01.2023 4 z 5

Musím říct, že prvních sto stránek se mi nečetlo příliš dobře; připadalo mi, že popisné části jsou zbytečně rozvláčné, děj také nějak ubíhal pomalu... ovšem zbylou část knihy jsem už přečetla téměř najednou. Příběh o moudrosti, odpuštění, a také lásce, mě nakonec úplně pohltil.

Knižní střípky
02.01.2023 4 z 5

Kniha se mi dostala do rukou již před několika měsíci, ale tehdy jsem se do ní nemohla začíst. Nicméně mi to nedalo, poslední den v roce jsem si ji znovu vzala a začetla jsem se na první dobrou. Asi bylo tehdy nějaké špatné období, ale tento příběh mi nyní dal strašně moc, užila jsem si každou stránku. Je to pomalé a zevrubné vyprávění, kniha vyžaduje svůj čas, žádnou zběsilou akci nečekejte. Kromě léčitelství a speciálních schopností každé Moonovic ženy, detektivního pátrání, se příběh točí hlavně kolem rodinných vztahů, prim hraje vztah matka/dcera. Moc se mi líbil zvyk Moonových žen psát knihy, taková poselství pro další generaci.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

adela.hol
09.12.2022 5 z 5

(SPOILER) Nejprve mě zaujala obálka a anotace, ale samotný příběh byl teprve to hlavní top. Sice u první kapitoly jsem si říkala, že to asi nebude moc čtivé, ale asi jsem ji četla v ne úplně ideálně náladě, protože poté už to šlo samo a ten příběh byl tak nádherný.

Mám ráda příběhy, ve kterých se hrdinové dozvídají něco skrz dopisy, poodhalují nějaká tajemství a tím objevují sebe samotné. Altheiny dopisy byly dojemné a velmi pravdivé. Lizzy celý život toužila po tom, aby byla stejná jako ostatní, jenže právě v tom, že byla jiná, byla výjimečná. Kdyby byla jen jedna z davu, možná by na ni Andrew nečekal dlouhých dvacet let. Mimochodem do něj se nešlo nezamilovat, takový dokonalý ochránce.
Líbila se mi detektivní zápletka se sestrami Gilmanovými. Vrahy jsem neodhalila, ale bylo to tak dobře sepsané, že to poté do sebe zapadalo přesně jako puzzle. Další zajímavostí tu byl příběh Rhanny. Bylo to zase o tom, že nemůžeme věřit jen tomu, co vidíme před sebou, myslet si že to všechno má jen jednu stranu a my víme, jak je to správně. Vždycky je potřeba se ptát, proč to něco člověk dělá, protože to může mít vážné důvody.
Co na knize hlavně oceňuji, tak že šel příběh naprosto plynule a každá zápletka měla svůj prostor k vyřešení. Konec rozhodně nebyl uspěchaný, všechny postavy dostaly svůj zasloužený konec a epilog jen podtrhl krásu této knihy.

Autorka mi sedla do noty, rozhodně si přečtu i její další knihu a tuto můžu směle DOPORUČIT.

Monačte
19.11.2022 4 z 5

Nalákala mě povedená obálka a čekala jsem rodinnou ságu o bylinkářkách. A tu jsem taky dostala, jen šmrncnutou kapkou romance a velkou porcí detektivního pátrání. Přesně moje gusto, takže za mě dobrý! Možná by se mi jen líbilo trochu víc čarování, bylinek, parfémů... protože všechny tyhle záležitosti, tak signifikantní pro holky Moonovi, byly jen lehce nakousnuté a fungovaly jako kulisa a přitom si zasloužili větší prostor. Možná by pak knížka byla více nezapomenutelná, stejně jako některé vůně...

intelektuálka
26.10.2022 4 z 5

Pěkné odpočinkové čtení o dívkách zrozených pod vlivem měsíce ...

Kniha o návratech - o záhadném úmrtí - o hledání pravdy - ale hlavně o vůních kytiček a bylinek - a jejich léčebném účinku na člověka ...

O ženách samostatných a leckdy nepochopených ....

" Jednoho dne zkrátka musíme plně vstoupit do svého vlastního příběhu, přihlásit se k němu a začít ho naplno žít ...."

A tak se Lizzy vrací na Měsíční farmu - a hledá svoji cestu životem ...

Odkaz pro ženy : žijte svůj vlastní příběh a pište ho svým srdcem ....

Pěkné čtení - doporučím.

DreamerX9
19.10.2022 2 z 5

Asi jsem od Bestselleru čekala něco jiného. Kniha mě ani trochu nevtáhla a byla velmi předvídatelná.
Průměrná a esoterická romantika s krásnou obálkou.

Jenny46
09.10.2022 4 z 5

Trochu jsem měla jinou představu ohledně děje, předvídatelný příběh, ale dobře napsaný.
Magické víkendové čtení s nádechem romantiky...

Štítky knihy

láska tajemství farmy, hospodářství

Autorovy další knížky

Barbara Davis
americká, 1951
2022  86%Poslední měsíční dívka
2022  90%Kouzlo všité do šatů
2024  0%Ozveny starých kníh

Kniha Poslední měsíční dívka je v

Přečtených126x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených13x
Knihotéce154x
Chystám se číst158x
Chci si koupit27x
dalších seznamech5x