Pohřeb

Pohřeb https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/321717/bmid_pohreb-Xqu-321717.jpg 4 78 26

Nathan nikdy nezapomněl na nejhorší noc svého života, kdy náhle a strašlivě zemřela mladá žena. Jenom on a Bob, jeho starý známý, vědí, co se tehdy doopravdy stalo, a míní to tak nechat. Ale o mnoho let později, za jedné deštivé noci, se u Nathanových dveří objeví Bob a nese děsivé zprávy.

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Burial , 2009


více info...

Přidat komentář

lancelot
03.04.2024 5 z 5

Skvělý příběh a bavilo.

čef
17.05.2023 3 z 5

Kniha mne dost nudila asi proto, že nemám rád příběhy packalů a podle mne o to tady asi šlo. Nebudu samozřejmě prozrazovat děj, ale ti dva hlavní hrdinové dělali všechno proto, aby se dostávali do čím dál větších problémů. Měl to být thriller, ale vyšlo z toho něco pro mne únavného a celkem nepříjemného.


Aaaannnn
27.04.2023 4 z 5

Nenadchlo ani neurazilo...

jerrymungo
26.07.2022 4 z 5

Zajímavá kniha s originálním nápadem i zpracováním. Nakonec čtenář fandí záporné hlavní postavě a drží mu palce. A trocha duchařiny vše jen ozvláštnila.

Twinny
31.07.2021 2 z 5

Autor měl určitě zajímavý nápad, ale to zpracování moc nedopadlo. Myslela jsem si, že se vžiju do hlavního hrdiny a budu s ním prožívat jeho trápení, ale bohužel to nevyšlo. Spíš mě to celkově moc nebavilo. Nakonec jsem to dočetla proto, abych se mohla začíst jinde, konec mě vlastně už moc nezajímal.

Monnyska
02.05.2021 1 z 5

Nevím takové nemastné neslané, nemá to vlastně hlavu ani patu, nedomyšlené... Hlavní hrdina byl na přes držku. Pořád jsem čekala na nějaký boom a on se nedostavil, knihu bych nedoporučila

Inka063
16.02.2021 5 z 5

Na rozdíl od některých místních komentářů jsem byla z knihy téměř nadšená. Je promyšlená, propracovaná, pospojovaná, uvěřitelná. Protože jsem hnidopich, malinko mě pobavilo, jak "vytahli mokré nohy z gumovek...", gumovky zřejmě neplnily svůj účel, možná i věc překladu, ale to nestojí za řeč. Bála jsem se. Čekala jsem nejhorší. A on nastal luxusní závěr, který dílko posunul ještě o level výš! Chytré, dobré, doporučuji.

ludek.n
22.03.2020 3 z 5

Vezmu-li tvrzení Petera Jamese z obálky Crossova románu o mrazivé a přesvědčivé knize vážně, budu muset pochybovat, zda jsem četl stejný text jako on. Tím nechci říct, že by Crossův thriller byl vysloveně špatný, jen mi celá ta detektivní konstrukce připadá podivná, úchylná a zvláštní v tom horším slova smyslu. K dobru Pohřbu je nutno přičíst, že je napsán poutavě, splývavě a odsýpá bez jakéhokoli zádrhelu nebo škobrtání. Nicméně mráz mi při jeho četbě po zádech opravdu neběhal a přesvědčivost hlavní postavy Nathana Redmonda bych považoval za více než spornou. Cross to bezpochyby myslel dobře. Pustil se do atraktivní fabulace, dodal sadu živých a charizmatických postav, občas zamíchal emocemi, ale i přesto jsem měl celou dobu pocit, že jeho zápletka stojí na hliněných nohách a v blíže neurčeném okamžiku se zřítí a rozpadne na prach. Cross to nakonec ustál a dovedl své vyprávění do úspěšného konce, aniž by si příliš zadal nebo podlehl šokové terapii (za což mu tleskám), přesto mi po dočtení zůstal pocit jakéhosi prázdna a zklamání.

Janík511
01.03.2020 4 z 5

Taková jednoduchá zápletka, která se četla dobře. Na konci jsem čekala, že spadne klec a zaporák nakonec překvapivě vše ustál.

Zlatinka.Emilly
15.01.2020 5 z 5

Kniha se mi líbila. Ale konec byl takový zvláštní, rozhodně je po přečtení o čem přemýšlet. Říká se, co oči nevidí, srdce nebolí. A taky je pravda, že o čem člověk neví, tak ho to nestresuje. Ale to, čím si prošla Holy, bych zažít nechtěla. Nevědomost jí však učinila šťastnou. Je to druhá kniha od Crosse, kterou jsem četla a obě stojí za pochvalu.

janina66
23.08.2019 4 z 5

Kniha se mi líbila. Prokleslená psychika hlavních hrdinů. Strhující konec

Francois17
04.07.2019 5 z 5

Mně se to moc líbilo. Pecka.

Simona838
03.07.2019 1 z 5

Nejak me kniha "nechytla". Preskocila jsem pak na konec. Namet zajimavy, ale chybel mi spad.

DK197
24.10.2018 3 z 5

No nápad fajn, konec taky, ale celkově mě to kdoví proč tolik neoslovilo. A opravdu nerozumím důvodu. Duchařina, vražda, vnitřní pocity... Ale mě se to nějak nedostalo pod kůži. Škoda 50%.

ArwenAragorn
29.03.2018 4 z 5

Knížku jsem četla už před nějakým časem a jsem ráda, že jsem se nenechala odradit jejím slabým hodnocením. Příběh na mě hodně zapůsobil a ještě dlouho po přečtení nešel z hlavy vytěsnit.

Jancas.s
09.12.2017 3 z 5

Pořád jsem čekala, že to praskne nebo že se objeví duch té holky a ono nic :) takže čtu, čtu a zvonec, pohádky je konec. A celkem se divím ještě, že mu ten pokus o likvidaci Boba prošel.

happy-smile
17.11.2017 3 z 5

Kniha není nic extra, Luther byl podle mě o dost lepší. Na druhou stranu se jedná o docela krátkou knížečku a já sem velmi záhy překvapivě zjistila, že mám dočteno. Nejedná se o knihu, kterou bych někomu primárně doporučila, ale nakonec musím říct, že to bylo docela zajímavé a času stráveného nad touto knihou nelituji.

zbožňuju_knihy
15.10.2017 3 z 5

Možné SPOILERY:
Knihu určitě za sebe řadím do beletrie. Těšila jsem se na nějakou duchařinu (na obálce Peter James, od kterého jsme četla Příšeří, Proroctví, Srdíčko, Posedlost, atd) a ono vlastně: kde nic tu nic..
Jen chlápek, co se deset let děsí, že na něj přijdou a nakonec zjistí, že se děsí úplně zbytečně a vše bylo jinak, ale cesty není zpět, tak vykoná nevyhnutelné, aby si zajistil dosavadní, na lžích postavený, život.
Stále očekávám nějakou knihu, kde si řeknu, tak to tedy bylo super, to mne sakra vtáhlo do děje!, bohužel se to nestalo ani tentokrát...
Jediné co jsem četla s napětím byla soulož na začátku a pokus o zabití na konci o_O
-Lepší průměr-

Danago
22.08.2017 4 z 5

Nejdřív bych chtěla napsat, že tato knížka mi zapadá spíše do zařazení literatura světová než detektivka.
Začátek příběhu je trochu nepřehledný a zmatený. Knížka má hodně pomalý rozjezd. Ale vydržela jsem, a to jsem udělala opravdu dobře! Zhruba ve druhé třetině se knížka rozjede a začíná být velice napínavá. Musím říct, že knížka na mě velice zvláštním a silným způsobem zapůsobila. Dost mě překvapilo, že jsem fandila hlavnímu hrdinovy a to opravdu hodně. Bála jsem se s ním a chápala jsem ho. Na této knížce je něco opravdu zvláštního. Jsem moc ráda , že jsem si ji přečetla. Dlouho mě žádný příběh takovým způsobem nezasáhl.

Hella
10.05.2017 3 z 5

Za mě takový normální průměr. S jedním dějovým překvapením na konci. Nicméně na více hvězdiček to není - místy to bylo utahané a taky... proč Nathan hned netrval na tom, že musí zkusit resuscitaci? Nelogické.

Štítky knihy

vraždy duchové a přízraky britská literatura

Autorovy další knížky

Neil Cross
britská, 1969
2015  88%Posedlost
2017  71%Pohřeb

Kniha Pohřeb je v

Právě čtených1x
Přečtených95x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených1x
Knihotéce105x
Chystám se číst55x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x