Pod ochranou noci

Pod ochranou noci https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/11643/pod-ochranou-noci-11643.jpg 4 156 25

Mladá vdova Kate žije se svými čtyřletými dvojčaty v malebném venkovském městečku, kde vede malý penzion. Nocležníků nabývá mnoho, občas se tam ubytují lovci nebo rybáři, ale na její vyhlášené snídaně rádi přicházejí i místní. Velkou oporou je pro ni Calvin, místní opravář a mistr všech řemesel. Jeden z hostů náhle bez vysvětlení zmizí, přitom v pokoji nechá všechny své věci. Několik dní poté se Kate i celé městečko ocitnou v obklíčení ozbrojených útočníků. Bez možnosti úniku, bez elektřiny a telefonického spojení začínají svůj boj o přežití.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Cover of Night , 2006


více info...

Přidat komentář

Ewe291
17.10.2022 4 z 5

Troska to bolo zmetocne ale clovek sa v tom vie zorientovat, ja by som trocha viac vysvetlila vztah "pana Halise" a Cate, najviac mi prirastli k srdcu deti, scena kde su "pindici" no smiala som sa skoro 5 min nad tym ako to jej matka vyriesila.

Hatshepsut
10.11.2021 3 z 5

Tentokrát se mi příběh od mé oblíbené autorky zdál slabší. Měla jsem pocit, že některé pasáže jsou až zbytečně vleklé. Námět, přestože méně uvěřitelný, nebyl špatný, ani hlavní postavy nebyly marné, bohužel těm autorka nedala v knize moc prostoru. Hodně zde popisuje akce a pocity vedlejších postav, což na mě celkově působí zmateně.


Kudík
28.07.2021 5 z 5

Cate měla v podobě mluvky Tuckera a rozumbrady Tannera dva roztomilé dárečky. Jejich větrání.... a zákaz jódlování s babičkou Sheilou mi dalo dost zabrat. :) U Cala mi trochu nesedělo to jeho počáteční červenání a zadrhávání, ale opravy závad, hlavně jejich příčiny byly opět více než zábavné. Upřímně jsem nečekala, že bude první 1/3 tak originálně vtipná. Poté děj ztrácel na reálnosti, ale přesto hodnotím vysoko.

georginaa
31.01.2021 5 z 5

Linda prostě umí tyto zápletky, kdy je romantika propojená s akčností. Společně s dvojčaty to mělo i úsměvné chvíle. Kate s Calvinem se k sobě opravdu hodili. Není co jiného dodat, kdo má rád romantickou četbu, určitě nebude zklamaný.

alekis
28.01.2021 5 z 5

SPOILER
Ačkoliv zápletka je, zdá se mi, trochu přitažená za vlasy, jinak je to nádherně roztomilý příběh dvou sympatických lidí a dvou skvěle legračních malých kluků. Všechno kolem a kolem, to dobrodrůžo, padouchové, kteří nakonec dopadnou, jak mají, soudržnost obyvatel malého městečka, spojené úsilí všech přežít, i když se to bohužel všem nepodaří, dělá z této romance moc hezké čtení.
Musím vypíchnout, jak dokonale autorka popisuje stydlivého Calvina, ze kterého se horem pádem vyklube neskutečný hrdina, až jeho vyvolená Kate nestačí zírat. A také Katina dvojčata, ta nemají chybu. Už za ně si příběh zaslouží svoje *.

petraj30
15.01.2021 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Napínavé, vtipné a romantické, přesně tak jak to mám ráda.
Oba hrdinové byli skvělí. Moc se mi líbili ti malí chlapci a všichni obyvatelé malého zapadákova i ty jejich vtípky.
Celkový případ nepostrádal nápad, jen to na mě působilo téměř komicky a obzvláště dnes v 21. století. Vím, že taková místa jistě existují, jen si to zkrátka nedovedu představit.
Ta vedlejší dějová linka zločinců se mi moc líbila, ale přišlo mi to na konci úplně zbytečné a řekla bych, že se to vyřešilo tak nějak samo od sebe. Spíš tam byli jiné záležitosti, u kterých jsem si myslela, že budou mít pokračování.
Opět jsem se při četbě dozvěděla plno zajímavých věcí, nejen o horolezectví. Takové detaily Linda Howard umí dokonale vyšperkovat k dokonalosti.
I když se může zdát, že jsem hodně kritizovala, tak tam přece jen není nic, co bych vytkla nebo úplně změnila. Byla to hodně zajímavá kniha, kterou si s určitostí ještě přečtu. Moc pěkné:-)

Luciska13
18.04.2020 4 z 5

Kniha byla napínavá, čtivá i romantická, ale příběh a celá ta situace mi přišly dost násilně vytvořené. Ano situace byla na jednu stranu vážná, ale na druhou stranu - opravdu bylo nutné obklíčení, vraždy a to vše jen kvůli chybějícímu holení a něčemu, co tam možná je a možná není? Skvělý byl Cal a jeho tajemství a vzhledem k tomu, že mám v rodině dvojčata, spousta situaci byla pro mě opravdu úsměvných.

ladyKristyn
06.10.2019 5 z 5

Howard patří mezi mé oblíbené autorky. |Tento příběh se mi moc líbil, nebylo to jen klišé, ale skutečně se to může stát. Dvojčata byla skvělá a akční nádech tomu dal šmrnc. Mohlo to mít ještě rozvinutější konec.

Suzynka29
22.02.2018 4 z 5

Ze začátku mě kniha moc nebavila, ale pak jsem se začetla a musela jsem si ji vzít i do práce, jak mě ten příběh chytnul. Někdy bylo popisování situací trochu zdlouhavé, ale fakt mě to moc bavilo. Jen doporučuji. Cate byla fajn ženská, při představě Cala mi lehce příjemně mrazilo, takovýho chlapa bych chtěla potkat :-D Jen jak už psala "bekule", konec byl tak trochu uspěchaný.

bekule
20.10.2017 4 z 5

Asi bych knihu nezařadila jako detektivku ale spíš dobrodružný román. Akční, napínavý, s vtipem a uvěřitelnými hrdiny. Cate je správná ženská do života ,kterou jen tak něco nerozhodí, dvojčata úžasná čísla. Cal se mi skoro víc líbil ze začátku jako nesmělý ňouma, škoda že ta jeho přeměna v muže činu nebyla víc rozkreslená. Jen ta zápletka s obklíčenou osadou nějak neměla logiku a konec byl divně useknutý. Jako by chybělo pár stránek před epilogem.

laura
13.07.2017 5 z 5

Úžasná kniha, moc jsem se na ni těšila. Naprosto skvěle napsaný příběh, autorka umí psát vtipně i napínavě, knihu jsem doslova zhltla....

moudivlacek
31.12.2016 5 z 5

Mně se příběh moc líbil, ze začátku to vypadá spíš na romanci, pak se nenásilně do toho připletou prvky detektivky, a pak to vše dostane velmi rychlý spád. Trošku je na mě dost useklý konec, ale jinak z mého hlediska nemohu nic vytknout.
Přesto nejvíc bodů ode mne mají malí kluci Kate - dvojčata nemají chybu, a rovněž Cal.

jluky
07.09.2016 2 z 5

Súhlasím s Toňulou a zoew - Podľa mňa to vie Linda Howard aj lepšie...Za mňa trošku sklamanie.

zoew
03.12.2014 2 z 5

Na jedné straně až moc rozvláčné popisy přírody, plánování akcí, pohybu a myšlenkových pochodů různých postav a na druhé straně žalostně málo romantiky. Ať se na to dívám jako na detektivku nebo na dobrodružnou romantiku pro ženy, tak je to v obou případech dost slabé a poměrně často jsem se u knihy nudila. Sice jsem to dočetla až do konce, ale jen z pouhé zvědavosti, abych zjistila, jak se z té šlamastiky přeživší jedinci dostanou.

Samira
03.08.2014 4 z 5

Knížka se mi líbila, jako ostatně každá od Lindy. Ale musím říct, že to velké množství vedlejších linií bylo až moc, hlavně ty záporné. Obyvatelé městečka si mě získali, hned jsem si je uměla představit. Krveprolití bylo až moc velké, taky jsem úplně nechápala jeho význam. Koho ale musím pochválit je Calvin, ta postava a jeho proměna mě opravdu bavila.

tejinka7
01.07.2014 5 z 5

No úžasná kniha, Cal byl skvělej a moc se mi líbilo, že hlavního mužského hrdinu Howarda konečně zobrazila celkem lidsky, víte co, že to nebyl největší drsňák světa co dívku svého srdce složí do kolen puhým pohledem :D :)))) a taky člověk vlastně pořádně až do konce nevěděl, kdo slízne smetanu, věděl kdo jak a proč ale pořád jsem si říkala tak kterej to bude.....sto bodů pro Lindu, tuhle knížku roooozhodně doporučuji :)

Toňula
16.06.2014 3 z 5

Zajímavý příběh od mé oblíbené autorky, jen souhlasím s ostatními, že by neuškodilo méně popisu plánování akce na obklíčení místních obyvatel a více pozornosti budování vztahu mezi hlavními hrdiny.Ale jinak čtivé, propracovaná charakteristika prostředí i postav.

Andulienka
17.01.2014 4 z 5

Hmm, najviac roztomilé bolo to, ako sa Cal menil na smelšieho :) Linda to vie krásne opísat- pocity, i to ostatné ...ale vcelku sa mi kniha páčila a odporúčam pre zástancov detektívok i romantiky:)

vaili
02.01.2014 4 z 5

Jako vždy pro mě dostatečně napínavé a originální, takže dobré :)

inule
28.06.2013 5 z 5

Právě to napětí, akce, zápletka mě moc bavili. Na začátku jsem Calvina viděla jako stydlivého starouše a na konci už to byl hrdina. Příběh se dobře četl a můžu jen doporučit.