Pekař příběhů

Pekař příběhů https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512663/bmid_pekar-pribehu-pcm-512663.jpg 4 107 29

Chlebové těsto je jako život, je třeba s ním pracovat, mísit ho, dokud nedozraje. Stejné poznání překvapí i primabalerinu Sophii, jejíž zranění zničí závratnou kariéru. Pekař příběhů je moderní pohádka o novém pohledu na svět, která se dotkne srdcí všech věkových kategorií.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Kontrast
Originální název:

Der Geschichtenbäcker , 2022


více info...

Přidat komentář

kolacky
11.03.2024 4 z 5

(SPOILER) Hezké povídání o chlebu a jeho přípravě a pečení. Sophie tápala, Florián taky, o Else nemluvím, ta se přímo propadala. Skvělá byla Anouk/Marie. A zase se mi potvrdilo, že gayové jsou nejlepšími kamarády žen.

zvídaváStela
07.03.2024 4 z 5

Úplně cítím tu vůni chleba, která člověka při čtení knihy provází. Hezky zpracované téma ztráty milovaného zaměstnání a znovuobjevení sebe sama.


lejera
11.02.2024 4 z 5

Příběh byl něžný, milý, láskyplný, plný životních eskapád, ale i životních mouder, odhodlání, chuti do života... Více se mi líbila kniha Knihonoš. Tahle kniha se mi četla o něco hůře, byť konec mě chytl také za srdce. Sophie mě občas dost štvala, na druhé straně si ale uvědomuji, že byla v těžké životní situaci a hledala sama sebe. Anouk byla roztomilým prosvětlením příběhu. Giacomo si mě získal svým neotřelým životním přístupem. Moc mě potěšila srážka s Knihonošem na počátku příběhu, tyhle odkazy mi vždycky vykouzlí úsměv na tváři.

Eleanor-ka
31.01.2024 3 z 5

Musím přiznat, že předchozí kniha od autora - Knihonoš - se mi líbila o dost více.
Pekař příběhů má taky sice skvělý potenciál, ale místy mi připadalo, že se děj zbytečně vlekl. Rozuzlení na konci mě překvapilo, ale ne zas tolik. Celkově knihu hodnotím jako průměrnou oddechovku. Psaná je velmi dobře, takže se čte stejně jako její předchůdkyně sama.

majule
25.01.2024 5 z 5

...to bylo jako pohlazení....dá se klouzat po povrchu,ale i ponořit do hlubin a přesně tak se ten příběh dá číst...záleží,jakýma očima ho kdo bude číst...

evca7271
25.01.2024 5 z 5

Příjemná oddechovka na zpříjemnění dne. Kniha se mě líbila stejně,jako knihonoš.

monika0181
20.01.2024 5 z 5

Berete knihu do ruky a máte nějaká očekávání, jaký bude příběh, zda k zamyšlení nebo oddechovka.
Více jsem se svým úsudkem nemohla mýlit. Čekala jsem něco nenáročného, plochého, co přečtu a v klidu odložím.
Nejvíc mé pocity vystihují komentáře: strana394 a knihomolkazhor.
Nemá smysl spojlerovat, je toho níže popsáno již dost.
Kniha Pekař příběhů je plná myšlenek, pokud je chcete vnímat, z našeho života, našich úsůdků, předsudků a chování. Příběh je lyrický, laskavý, lehce melancholický a přesto s dobrým koncem, i když přiznám se, že takový jsem opravdu neočekávala.
Rozuzlení s Giacomem mě překvapilo, zastihlo nepřipravenou, i když asi jsem to předpokládat mohla.
Potěšilo mě, že je to příběh o lidech v letech a ne třicetiletých úspěšných miliardářích, jako často máme v knihách.
Lidskost tohoto příběhu je nadčasová. Kniha jistě zůstane v knihovně a jsem přesvědčena, že se k ní vrátím.

Buchtičkajani
07.01.2024 4 z 5

Příjemné oddechové čtení. Příběh pohladí po duši. Je tam vše co má být, naděje, láska, nový začátek. Zamyslite se i zasmějete.

malésrdce
02.01.2024 5 z 5

Zdá se, že Carsten Henn se stává mým oblíbeným autorem. Je to již druhá kniha, kterou jsem si od něho přečetl a zase mne několikrát dojala. Úžasný lidský rozměr dává autor do svých knih.

sar.janurova
26.12.2023 5 z 5

Jestliže autorův Knihonoš dokázal vytvořit milovníka knih i z toho největšího bručouna a nečtenáře, tak Pekař příběhů i z absolutně levého člověka dokáže vytvořit mistra na pečení chlebů, briošek a baget... Už Knihonoš a jeho poslání se mi moc líbil, autor umí skvěle psát a vytvářet věty a moudra, která pohladí na těle i na duši. Ač se mi zpočátku hlavní postava vůbec nelíbila a měla jsem chuť ji proplesknout, nakonec jsem si k ní cestu našla a na konci si ji docela oblíbila. Což nemění fakt na tom, že se prostě zpočátku chovala hrozně... Ale možná jsem pro ni nějaké to pochopení našla. Moc se mi líbily pasáže a popisy toho, jak k pečení a těstu samotnému přistupovat. Jediné, co mi trochu vadilo, byla ztřeštěná malá neteř hlavní postavy. Ta mi fakt lezla krkem.

Ellis03
27.10.2023 5 z 5

“Třeba by ses do nej mohla zamilovat znovu? To je jediná možnost, jak dlouhodobý vztah udržet. Člověk se musí do toho druhého zamilovavat stále znovu. Do toho, kterým se stava. Každý den se trochu měníme. Proto by se člověk měl každý den znovu zamilovat. Nejlepší doba na to je ráno, při vstavani.´
-
Krasne, krasne, krasne! Jestli Knihonos je pohlazeni po dusi, tohle je pohlazeni přímo po srdci. Líbilo se mi moc, snad ještě více než první kniha. Obdivuji jak autora tak překladatele. To, jak jsou zde slova a myšlenky poskladane, je naprosto kouzelné! Jsem nadsena a maximálně spokojena s tím, jak to všechno dopadlo.

libuse6749
20.10.2023

Pokud se vám líbil pohádkově laděný příběh Knihonoše s mnoha zajímavými myšlenkami, určitě sáhněte i po novince stejného autora, a to knížce PEKAŘ PŘÍBĚHŮ.

Chlebové těsto je jako život, je třeba s ním pracovat, mísit ho, dokud nedozraje. Stejné poznání překvapí i primabalerínu Sophii, jejíž zranění zničí závratnou kariéru. Pekař příběhů je moderní pohádka o novém pohledu na svět, která se dotkne srdcí všech věkových kategorií.

Ocitnete se rázem v malé vesničce a seznamujete se s hlavními hrdiny. Mladým manželským párem Sophií a Floriánem a místním pekařem Giacomem a jeho prodavačkou Elsou. Každý z nich svádí svůj vnitřní boj s životními problémy. Každý po svém.

Příběh je opět o síle přátelství, o víře v nové začátky, o znovunalezení lásky. Lásky nejen partnerské, ale i lásky k životu samotnému a lásky k práci.
Po většinu času cítíte vůni čerstvě upečeného chleba, máte chuť ulomit špičku křupavé bagety nebo se pustit do pečení. Pekař Giacomo bude hrdina, kterého si pro jeho pekařskou vášeň zamilujete. Jeho moudry je knížka doslova prošpikovaná a brzy si zvyknete, že jsou spojené s těstem a chlebem. Nechybí humorný prvek, kterým je ztělesněná panenka Marie. Pobaví určitě i vás.


„Vaříš nebo pečeš jinak, když to speciálně děláš pro někoho určitého.“

„Když se dítě povede, tak jedno stačí.“

„Nicnedělání je umění! Hodně lidí si myslí, že práce je vždy dost a že by byl zločin nedělat nic. Ale někdy je nicnedělání to nejlepší, co člověk může udělat.“


Knihu doporučuji jako oddechovku pro chvíle, kdy nemáte chuť na nic. Jen se zavrtat pod deku a číst si.

adlenka
13.10.2023 2 z 5

Tentokrát půjdu proti proudu, sice se to četlo hezky, ale přišlo mi to moc na sílu. Jak některé obraty, tak vlastně celý ten příběh, kterému jsem vůbec nedokázala uvěřit. Žádná postava nešla do hloubky, do nikoho z nich jsem se nedokázala vžít a pochopit ho, všechno to jen tak klouzalo po povrchu. Za mě zklamání.

januska82
04.10.2023 4 z 5

Príjemná oddychovka. Pohľadí na duši, spríjemní dni, večery a ešte sa aj človek zasmeje. Mne sa kniha páčila a v určitých momentoch ma aj prekvapila.
Určite odporúčam prečítať

Kristulda
12.09.2023 5 z 5

Moc krásný příběh, který pohladí na duši a zahřeje u srdce, se spousty krásných mouder. Krásná kniha.

petulkapeta
11.09.2023 4 z 5

,,Zítra je vždycky ten nejlepší den."
Krasný přiběh nejen o pečení a lasky k chlebu. Nadherné moudra se v knize dočtete. Přiběh pohladí na duši a možná Vám i slza ukápne..

strana394
11.09.2023 4 z 5

Krásný milý příběh, který nás zavede do jedné malé vesnické pekárny. Je to přesně ten příběh, který vás pohladí po duši. Vyskytuje se tu tolik krásných myšlenek, že být ve štafetě nevím co zvýrazňovat dřív. Je to příběh o přátelství, lásce, porozumění, nových začátcích a naději, že ačkoliv vše vypadá bledě a my nevíme kudy kam, nakonec všechno dobře dopadne.

Když se hlavní hrdinka Sofie dozví, že musí skončit s baletem a je ihned nahrazena jinou tanečnicí, je to pro ni obrovská rána. Neví, co teď dělat se svým životem. Nežije, pouze přežívá, připadá ji, že ji nikdo nerozumí, nechápe. A moc tomu nepomáhá ani její manžel, který se ve světe baletu pořád pohybuje, protože pracuje jako choreograf. Snaží se tedy přijít na to, jakým směrem se v životě vydat a hledá samu sebe. Moc se mi líbil její vývoj, ale nebudu vám prozrazovat nic navíc. Giacomo byl dobrosrdečný pekař, který miloval svou práci. Ve všech viděl jen to dobré a naprosto vše přirovnával k chlebu. Kromě něho zde vystupuje i prodavačka Elsa, která je známá svým nevrlým chováním, ale jedná malá čertice Marie se ji dostane pod kůži.
Děkuji Knihy Dobrovský za zaslání knihy na recenzi. #spoluprace IG: @strana394

pip11
26.08.2023 3 z 5

Příběh o primabaleríně, která v důsledku zranění přišla o svůj smysl života a hledá si nový. Bylo to celkem hezké, ale nějak mě to nedokázalo nadchnout a více zaujmout.

Akléda_
22.08.2023 3 z 5

3,5*/5* Do Pekaře příběhů jsem nešla s žádnými konkrétními představami a bylo to asi dobře. Dostala jsem totiž velmi netypický příběh, který byl spíš než o příběhu o myšlenkách a pocitech, rozhodně to ale neberu jako mínus. V knížce sledujeme sice Sofii, pekaře Giacoma i další vedlejší postavy, nezdar Sofiina manželství a zda se mu dá nějak pomoct, to hlavní ale je, co z toho vyplývá. Že se musí lidé snažit, aby udrželi vztahy, že je důležité nejen spolu mluvit, ale i naslouchat. Krásných myšlenek tam bylo opravdu nespočet, jen mi přišlo, že na úkor toho byla čtivost knihy. Kvůli tomu, jak jsem se pořád zaobírala myšlenkami mi to pak tak rychle neodsýpalo. Knížka se snaží v sobě zpracovávat i těžší témata, velmi okrajově, ale není to ten důvod, proč byste jí měli číst. Tohle je příběh, který si přečtěte pokud chcete něco úsměvného, milého a něco, co vás pohladí po duši. Já si to užila a i když to není nic co by mi nějak dlouho uvízlo v paměti, tak mám chuť si přečíst i autorovu předchozí knížku.

LilyGorch
20.08.2023 4 z 5

Primabalerína Sophie se po svém zranění už nemůže vrátit na taneční parket a ztrácí tak smysl života. Netuší, co by měla dál dělat, a jen náhodou přijde do pekařství, kde zkušenou rukou vládne bodrý pekař Giacomo. Tomu by se zrovna šikovná pomocnice moc hodila. Sophie se pokouší Giacomovi vypomáhat, ale neustále teskní po předchozím životě talentované a obdivované baletky a její chleby vůbec nechutnají dobře. Jak by taky pekařka, která nemá svou práci ráda, mohla upéct výborný chleba? Hlavní přísadou do takového pecnu je přece i láska. Právě ta také vyprchává mezi Sophií a jejím manželem Floriánem. Najdou si ti dva k sobě zase cestu? A naučí se Sophie péct stejně vynikající chléb jako Giacomo?

Pekař příběhů je milý, poetický příběh, který pohladí po dušičce. V cca půlce knížky byl úsek, který bych trošku proškrtala a zkrátila, ale jinak měl děj spád. Úsměvná jsou četná Giacomova přirovnání - všechno přirovnává buď k těstu, práci s ním a nebo ke chlebu. Jenže ono to fakt sedí! :o)) Humorným prvkem je zde také Sophiina malá neteř Anouk, jejíž naivně dětské chování a bezprostřední reakce přivádí do rozpaků nejednoho dospělého.

Slabší 4/5 *

Za poskytnutí knížky k recenzi moc děkuji @tojsemja_kate z @knihydobrovsky ! :o)