Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce

Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43659/bmid_pan-prstenu-oficialni-filmovy-pruvo-d71-43659.jpg 4 44 10

Pán prstenů zůstává jednou z největších knih, jaké kdy byly napsány. Mohu nabídnout jen jeho interpretaci, ale doufám, že se tak podaří pozvednout fantastický film na zcela novou úroveň dobrodružství a věrohodnosti. Peter Jackson Oficiální průvodce k filmu Pán prstenů je vydáván na počest trojice filmů, je bohatě ilustrován a uvádí čtenáře do zákulisí natáčení. Obsahuje barevné fotografie hereckého obsazení, plenérů, dekorací, netvorů, kostýmů a také exkluzivní rozhovory s Peterem Jacksonem a představiteli všech hlavních rolí. Podává rovněž poutavý přehled o tom, jak vznikla koncepce, jak se během uplynulých pěti let trilogie plánovala a natáčela, a tím čtenáři poskytuje výsadní informace o tom, jak vznikala nejzávažnější trilogie desetiletí.... celý text

Literatura faktu Fantasy Umění
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Lord of the Rings: Official Movie Guide , 2001


více info...

Přidat komentář

jolanardCO
28.10.2023 4 z 5

Super doplněk pro všechny kdo mají raději filmy než knižní předlohu.

michaella03
10.05.2022 4 z 5

Pěkné fotografie, nové informace. Kniha je ale zaměřena pouze na úplný začátek této filmové série, něco mi tam zkrátka scházelo. O něco více se mi líbily knihy od Jude Fisher.


luthien
10.01.2019 4 z 5

Pěkná knížka s krásnými fotkami, ilustracemi a pár zajímavými postřehy z natáčení.

martas006
29.05.2017 4 z 5

Pro mě jako velkého fanouška filmové trilogie Pán prstenů nezbytnost. Spousta zajímavostí a informací.

AndyTheReader
02.07.2016 5 z 5

Skvělá publikace, jež čtenáři umožňuje velmi detailně nahlédnout do zákulisí tvorby jedné z nejvýznamnějších filmových trilogií vůbec. Přináší řadu zajímavostí o dlouholetém plánování a postupných krůčcích převedení Tolkienova veledíla na filmová plátna, o zajištění veškerých organizačních a logistických nezbytností, nekonečné práci na scénáři, výběru hereckého ansámblu a vhodných lokací k natáčení, tvorbě nejrůznějších scén, triků, modelů, dekorací, kostýmů, masek, zbraní a zbrojí a v neposlední řadě o individuální i kolektivní práci s herci a samotném ostrém natáčení trilogie.

Leccos zajímavého se lze dozvědět i ze zdejších krátkých medailonků/rozhovorů s představiteli jednotlivých postav a komentářů osob zainteresovaných do natáčení (např. že Viggo Mortensen, který ztvárnil roli Aragorna, je všestranný umělec - kromě herectví se věnuje i komponování hudby, fotografování, malování obrazů či publikování vlastních básní, nebo že roli Gandalfa měl původně dostat Sean Connery (odmítl) a velmi po ní také toužil Christopher Lee (jako jediný ze všech lidí podílejících se na tvorbě filmové trilogie se osobně setkal s J. R. R. Tolkienem), jemuž však bránil vysoký věk a limitovaná fyzická kondice a nakonec získal roli čaroděje Sarumana).

Text je obohacen o desítky fotografií, které zachycují členy filmového štábu při práci, samotné natáčení, různé rekvizity či překrásné novozélandské scenérie. Kniha je vhodná zejména pro milovníky filmového Pána prstenů, lze ji však směle doporučit i fanouškům J. R. R. Tolkiena a zájemcům o jeho dílo obecně.

Arven2001
29.03.2016 5 z 5

Skvělá knížka, krásné fotky.

Alex.Barunka
28.02.2015 5 z 5

Naprosto úžasná knížka s krásnými fotografiemi a skvělými zajímavostmi z natáčení jednoho z nejlepších filmů vůbec :) ...

Lucy2211
18.08.2014 5 z 5

Úžasná knížka, nádherné fotografie z filmu a oddechové čtení. Moc jí všem doporučuji!

H.A.R.R.Y.
19.04.2014 5 z 5

Krásná kniha se zajímavostmi ohledně natáčení. Ano, i z téhle jsem se jako kluk mohl zbláznit:-)

cathyblack
23.04.2012 5 z 5

Kniha se mi stala pomocníkem, když jsem smolila svou ročnikovou práci na téma: Film, distribuce-produkce. Jsem Brianovi vděčná za pomoc. Krásné fotografie a několik zajímavých informací, které ani puntičkář Jacskon nedal do bonusových materiálů svých rozšířených verzí, dělá z knihy příjemné - jednodušší - počteníčko při chladném večeru u krbu, kdy se vám nechce do ničehoš složitějšího.

Štítky knihy

filmování Pán prstenů o natáčení filmu fantasy filmy

Autorovy další knížky

Brian Sibley
britská, 1949
2010  94%Harry Potter: Filmová kouzla
2023  93%Pád Númenoru
1996  93%Mapa Tolkienovy Středozemě
2003  84%Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce
1998  93%Tam a zase zpátky - Mapa k Hobitovi J. R. R. Tolkiena

Kniha Pán Prstenů: Oficiální filmový průvodce je v

Právě čtených1x
Přečtených55x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce39x
Chystám se číst7x
Chci si koupit10x
dalších seznamech5x