Mapa Tolkienovy Středozemě

Mapa Tolkienovy Středozemě https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156309/mapa-tolkienovy-stredozeme-156309.jpg 5 14 3

Barevná mapa Středozemě vytvořená dvorním ilustrátorem Tolkienova světa Johnem Howem a doplněná textem Briana Sibleyho.

Literatura naučná Mapy a atlasy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

The Map of Tolkien , 1994


více info...

Přidat komentář

tatjana1737
29.03.2016 4 z 5

Mapa je krásná, ale trochu schématická, pro základní orientaci v místech a dějích trilogie však postačující. Škoda, že Howe neilustroval i Atlas Středozemě, pak bych byla naprosto spokojená :-).

AndyTheReader
16.03.2016 5 z 5

V podstatě totožné provedení jako v případě Mapy k Hobitovi J. R. R. Tolkiena. Opět se jedná o rozkládací "knížku" ve stylu digipacku, s vlepeným sešitkem po levé straně, který se tentokráte, zhruba na dvaceti stranách, věnuje vybraným důležitým místům ve Středozemi a v závěru ještě obsahuje kratičkou kapitolku o pár odstavcích, s názvem "O kreslení map Středozemě". Vpravo je poté vlepena samotná rozkládací barevná mapa, při maximálním rozložení dosahující velikosti zhruba 70x70cm. Její krásné zpracování má na opět na svědomí (stejně jako černobílé ilustrace v sešitku) jeden z nejznámějších ilustrátorů Tolkienova díla, John Howe. Okraje mapy zdobí známé výjevy ze Středozemě, např. Gandalf Bílý prohánějící se na Stínovlasovi před branami Minas Tirith nebo Nazgûlové na svých okřídlených bestiích.


Corvus
22.09.2014 5 z 5

Nádherně zpracovaná mapa mistrem Johnem Howem. Knížečka je řešená tak, že na levé straně je 24 stránkové pojednání o místech Středozem (doplněné černobílými kresbami) a vpravo je vlepena velká rozkládací (barevná) mapa. Neměla by chybět ve sbírce žádného příznivce díla mistra J.R.Tolkiena. Po přečtení zcela jistě dostanete chuť již po několikáté sáhnou do police a začíst se do stránek Pána prstenů.