Mrtví nikdy nespí

Mrtví nikdy nespí
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/145432/mrtvi-nikdy-nespi-145432.jpg 4 20 20

Spisovatelka Kate Ivoryová nemůže ani uvěřit svému štěstí, když je oslovena úspěšným oxfordským nakladatelstvím. Konečně se zdá, že dny, které prožila jako nevýznamná a nepříliš úspěšná autorka milostných románů, jsou sečteny. Její štěstí má však jen krátké trvání. Ve chvíli, kdy je její nový nakladatel obviněn z podvodu, a krátce nato dokonce i z vraždy, nemá Kate na vybranou: za každou cenu musí najít skutečného vraha. Svůj sen si přece zničit nenechá!... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Oxford Proof , 2012


více info...

Přidat komentář

Sandalkar
22.06.2023 4 z 5

Pekne remeslne vypracovana detektivka s aktualni zapletkou kyberkriminality. Konec zbytecne rychly (od nalezeni mrtvoly do konce knihy asi 20 stran, jakoby autorka mela neco lepsiho na praci a spechala...).

Krom nesouvisejiciho nazvu jsem z obalu cekala neco z historie???

babicka_amalka
12.09.2022 4 z 5

tak jsem dočetla poslední u nás přeložený a vydaný díl série;
bohužel, jak je ve zdejších krajích nepříjemným zvykem, další 4 díly (poslední vyšel v originále v r. 2011) opět nebyly přeloženy a vydány - takže další nedokončená série :-(
nezbývá tedy, než číst v originále;
ale upřímně řečeno, tuhle "editorskou politiku" opravdu nechápu a hodně mě štve;


Vydrýsek
13.04.2019 3 z 5

Jedna mrtvola, a detektivka, u které se název neshoduje s obsahem, ale celkový dojem je ucházející.

soukroma
28.06.2016 3 z 5

Mám tuhle sérii docela ráda, zejména, pokud se věnuje víc Oxfordu. To ale nebyl zrovna tenhle případ; kniha mi celá připadala poněkud mimo sérii (Kate tu neměla žádnou roli - kdyby se tu nevyskytla vůbec, na příběh by to nemělo žádný vliv), i když něco málo o nakladatelství a práci literárního agenta zmíněno bylo. Začátek mi připadal velmi slibný, ale druhá půle se zadrhla, opakovalo se donekonečna totéž, vše se zpomalilo až do sirupovité podoby, poměrně uměle se vnutily známé postavy z dřívějška a napětí i věrohodnost šly stranou.
A zase mám problém s českým titulem, který se opět na hony vzdaluje originálnímu názvu a výrazně neodpovídá obsahu knihy.

Loucillé
28.08.2013 5 z 5

Výborná detektivka. Spisovatelka Kate jako detektiv "v sukních". Velice čtivá. Určitě si z produkce autorky přečtu i další knihy.