Otevřené manželství

Otevřené manželství https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210931/mid_otevrene-manzelstvi-Csm-210931.jpg 4 227 69

Potřeba drobného rozptýlení se může snadno vymknout z rukou… Mia Allenová si na život v Anglii nikdy nezvykla. Všichni její přátelé zůstali za oceánem, zatímco ona se dusí v nudě maloměsta kousek od Oxfordu. Návrat nepřipadá v úvahu, poněvadž její muž Kit si zdejší pospolitost a především práci učitele na soukromé škole navýsost užívá. Trochu vzruchu do rutiny běžných dní by ráda vnesla také Kitova nadřízená Charlie. Nekonečná frustrace z manželství s odtažitým Robem ji stále častěji přivádí k úvahám, jak by mohla od života získat něco víc. A pak se seznámí s Miou. Hned první setkání obě ženy utvrdí v tom, že konečně našly spřízněnou duši. Obě rodiny se začnou scházet, vše se zdá být na nejlepší cestě. Zdání ale klame: vzájemná přitažlivost zamotá vztahy všech čtyř aktérů do nepřehledného uzlu. Až příliš pozdě si někteří uvědomí, že při sexu neobnažujeme jen tělo, ale i duši – a že když se přestaneme ovládat, je to hlavně duše, kterou dáváme všanc.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Domino
Originální název:

An Open Marriage , 2014


více info...

Přidat komentář

Hakl54
02.05.2024 3 z 5

Příliš sexu a málo jiného děje. Jako by se celý jejich život točil pouze u milostných her. Konec divný.

KatkaHutyrová
19.05.2023 3 z 5

Četla jsem všechny autorčiny knihy a pokaždé jsem byla nadšená. Tuto jsem přelouskala jako poslední a... nebylo to špatné, ale autorka to umí i lépe.

Sex ani erotika mi nevadí, autorka to navíc popsala velmi vkusně. Ale zdálo se mi to příliš "dokola." Hodně sexu a dialogů, málo děje. Příběh jsem našla až v poslední třetině knihy a líbil se mi, ale pět hvězdiček z pěti už knize dát z pochopitelných důvodů nemohu.

Čte se to hezky, ale žádnou hlubší stopu to ve mě nezanechalo.


ErčaV.
14.02.2021 4 z 5

Děj příběhu se mi líbil. Kniha se četla velmi dobře.

Iva-JU-KA
02.10.2020 2 z 5

Sexuální sodoma gomora. Nechápu smysl tohoto příběhu. V životě to chodí jinak.

jindriskamalovc
25.09.2020 2 z 5

Ja to sice po pár stránkách nechtěla vzdát, ale dočetla jsem to s nepříjemnou náladou. Nevím jestli se kniha nepovedla, mě nezaujala.

Madi
05.09.2020 1 z 5

Chtěla jsem to vzdát už po pár stránkách, kdy jedna z hlavních hrdinek hodila moudro, že vybuchující bomby jsou skvělý afrodiziakum.
Hlavní hrdinové - 2 manželské páry, jsou krásní, bohatí, úspěšní, s dokonalými těly a blablabla. Ale taky se asi tak nějak nudí a tak si to začnou mezi sebou rozdávat. Ale (nečekaně) zjistí, že ani trojka, natož čtyrka není pro každého a málokdo to ustojí. A tak se to začne komplikovat a zamotávat.
Charlie i Mia byly obě nesnesitelný, protivný slepice. Pořád prohlašovaly, že manželství je pro ně prioritou, ale hned vzápětí udělaly něco, čím manželství sprostě ohrozily.
Rob, krasavec Rob-strašný kretén se kterým bych nebyla ani 2 hodiny, natož 20 let.
Kit mě vůbec ničím nezaujal.

Mruskulka
13.04.2020 4 z 5

Další z knih, které mi už delší dobu leželi v knihovničce nepřečteny. Kniha se mi líbila, bylo to velmi pohodové čtení. Erotická část mě překvapila, tak jako u většiny knih, netušila jsem, do čeho jdu. V knize byl dobře vepsán příběh 4 lidí, které to mezi sebou přitahuje, milenecké problémy, láska, přátelství, odpuštění.

Martinaa24
08.01.2020 3 z 5

Jednoduchá odpočinková kniha. Konec mě velmi překvapil.

martiline
15.08.2019 5 z 5

Mně se kniha líbila. Krásně, lehce a čtivě napsané tak, že jsem přečetla během chvíle. Příběh v knize tedy je daleký mému šálku kávy ... ale vím, že takové páry jsou. Nazvala bych to "nenáročné odpočinkové dovolenkové čtení".

Nunynka
18.04.2019 4 z 5

Knihu jsem přečetla rychle. Bavila mě. Ale konec byl na mě už pak moc romantickej. Hlavní hrdinky jsem někdy moc nechápala a připadaly mi naivní. No prostě kniha tak trochu inspirovaná manželstvím a životem.

Hospodyňka
19.03.2019 3 z 5

Zlákala mě obálka, jelikož mám ráda sekt, nicméně tohle bylo takové teplé, vyšumělé Avanti, ve kterém je sice taky kromě vody, cukru, jablečného koncentrátu a dochucovadla i náznak vína, ale tak nějak jsem chtěla prostě zažít to praskání perliček na patře a to se tedy nekonalo. Závěr byl překvapivý, ale celkový dojem nezachránil.

pokecka
10.03.2019 odpad!

nedočteno, pro mě velké zklamání

Acquenta
15.10.2018

V knize vlastně o nic nešlo a přesto se mi líbila. Možná mě trochu děsila ta dokonalost všech...ženy zralého věku s nádhernými postavami, překrásní manželé, luxusní domy...nevím no...a co se týče těch orgií v domě, kde spaly děti, tak to byl hnus...ale závěr mě úplně dostal, to bych nečekala..

Peti
10.10.2018

Dva manželské páry, které se stanou víc než přáteli. Kniha se mi vlastně líbila . Když se odprostím od erotických částí, byl příběh velmi hloubavý a konec mě rozplakal. Ovšem co se mi velmi nelíbilo, bylo provádění erotických hrátek v přítomnosti spících dětí o patro výš - to mi trochu kazí celkový dojem

Stani95
15.08.2018 5 z 5

Jednoduche cteni, na odpocinek a vycisteni hlavy dobry :)

LadyCotton
11.08.2018 3 z 5

Nemyslím si, že to je špatná knížka. Jako odpočinkové čtení na dovolenou nebo na dlouhé zimní večery proč ne. Erotické pasáže jsou psány velmi stylově a čtivě.

jaroiva
09.08.2018 4 z 5

Zezačátku se zdá, že knížka je hodně o sexu, ale za mě je to víc o tom, co ještě dokáže vztah manželů přežít. Po dočtení se mi zdá, že je to víc o vzájemných vztazích.
Dost se mi líbí jedno hodnocení na jiné databázi, že to bylo mimo komfortní zónu čtenáře. Mám podobný pocit... místy to bylo hodně mimo mou komfortní zónu, asi proto, že jsem v podobném věku, jako jsou hlavní postavy a šlo by možná najít více paralel (naštěstí ne těch pro příběh zásadních). Vidím v příběhu snahu o řešení krize středního věku nebo manželské krize způsobem, který předznamenává spíš ještě víc problémů, než které by se vyřešily.
Líbil se mi dvojí pohled na věc - střídavé kapitoly z pohledu Mii a Charlie. Možná by se mi ještě víc líbil i pohled z nějakého mužského úhlu pohledu, ale i toto střídání bylo osvěžením toku textu.

Jen nechápu ten štítek "ženská obřízka" tady na databázi... asi jsem něco nepostřehla...

MíšaS.
19.07.2018 1 z 5

Příběh začal celkem zajímavě, ale zvrhlo se to v naprostou kravinu. A ten konec tomu dal tečku...

Lucinky
20.06.2018 5 z 5

Odpočinkové a velmi lechtivé čtení :-) Doporučuji na dovolenou

kaculliv
23.04.2018 5 z 5

Super odpočinková kniha. Konec knihy mě dostal.