Orlové Říma III + IV

Orlové Říma III + IV https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480090/bmid_orlove-rima-iii-iv-9b5-480090.jpg 5 41 10

Orlové Říma (komiks) série

< 2. díl

Příběh Orlů Říma pokračuje. Marcus je poslán na tajnou misi do Germánie, rodiště Ermanamera, aby odhalil jeho podíl na přípravě vzpoury tamního lidu. Zrada a spiknutí však nejsou jen výsadou barbarů... Autor Enrico Marini v této knize proměňuje historické vyprávění v úchvatné lidské dobrodružství, bohaté a tragické, a jeho realistická kresba nás vrhá do srdce mučení hrdinů a otřesů za panování císaře Augusta.... celý text

Literatura světová Komiksy Historie
Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Les aigles de Rome III + IV , 2013


více info...

Přidat komentář

jarynek
21.11.2022 5 z 5

I pokračování hodně bavilo, ale přesto mi přišlo trošku slabší, než první kniha. Arminova změna by měla být trochu propracovanější, takto to byla příliš rychlá změna. Ale to je tak jediné, oc bych tomu vytknul. Napínavý, akční děj, intriky, věrohodný historický základ, dobře vystihnuté chraktery postav i celkové tehdejší atmosféry. K tomu výborná kresba. tak teď jen doufat v brzké dokončení.

Jaruš7
31.05.2022 5 z 5

Další díl v dech beroucím spádu.
Mladíci dospívají a jejich rody je zavazují k věrnosti v tradici.
Lásky komplikují jejich cesty a bitvy jsou v novém postavení důležitější než dávná přísaha a slib.
Římská říše prosazuje svou moc a řád silou.


V pokračování série pevně doufám.


Denny456
19.04.2022 4 z 5

Parádní kresbička. Jednodušší scénář, ale velmi dobře napsaný. Boj římanů s germány. Co víc si přát?

Kapis
31.03.2022 5 z 5

I naši tvrdí římští zabijáci mají srdce, které nebije jen pro sekání nepřátel. Pokračování skvělé série na území hranic u Rýna, ve vojenských táborech mi přineslo ještě kapku více potěšení, než díl první. Už se těším na pokračování. Opět regulérních 90%.

fvalek
16.01.2022 5 z 5

Potřebuju akutně víc, měl by být ještě poslední díl, tak snad vyjde brzy, i když jde o jednu kapitolu, tak to bude tenoučké a mohli to nacpat sem, ale v pohodě, hlavně ať se to nějak zakončí. Druhá kniha je hodně podobná jako první a nese se ve velmi podobném duchu, ale vlastně je tak hrozně rozdílná... Místo časových skoků ve výchově a dospívání obou mužů a nějakých úspěchů a životních posunů se druhá kniha věnuje už pouze dění v Germánii, což vlastně není na škodu. Konečně se projevují Arminovy pravé úmysly a Marcus bojuje s vlastním přesvědčením. Popravdě bych i trošku chtěl, aby se dal na stranu srdce a ne povinnosti, ale uvidíme, co na to poslední díl. Moc se mi líbí prostředí Germánie a i nálada takového depresivního severu, kde se nikomu moc nedaří. Prohlubují se mé pocity k postavám, kdy jsem Marcusovi fandil víc už v první knize a i teď jsem spíš na jeho straně, zatímco Arminus mi vždycky přišel arogantní a nepříjemný, což je i tady. Nicméně děj se velmi výrazně posouvá a dá se říct, že na konci se jde na věc. Hezky se ukazuje nadutost, pýcha a hloupost Římanů, zároveň ale i kvality a loajalita některých opravdových hrdinů. Jsem opravdu zvědavý, v jaké podobě vyjde ta poslední kapitola, líbilo by se mi, kdyby měla stejnou podobu i rozsah jako dosavadní knihy, kdyby to nacpali nějakými bonusy apod., ale nechme se překvapit. :)

MARTh
28.12.2021 5 z 5

Tak jsem strávil tři velmi hezké večery s komiksem Orlové Říma (prozatím knihy I., II., III., IV.)...příběh samotný sice není nikterak komplikovaný, nicméně určitě zaujme svou napínavostí, akčností a úderností. Za sebe musím říci, že jsem dychtivě hltal příběhy a osudy obou hlavních hrdinů, "pokrevních" (ve smyslu uzavření krevní přísahy) bratří Marcuse a Arminiuse (v knihách III. a IV. tedy události související s chystaným povstáním germánských kmenů a postupné "zainteresování" obou hrdinů do této rebelie - byť prozatím v odlišných rolích)...Samostatnou kapitolou je perfektní, akční a do detailu propracovaná Mariniho kresba - souhlasím, je zde také dosti sexu, nicméně osobně vyobrazené scény, stejně jako vykreslení násilí v bojích, nepovažuji za prvoplánové, neboť Marinim popisovaná doba taková prostě byla...Velmi kvituji rovněž vysvětlující mapu Římské říše s popisem jednotlivých míst a kmenů, stejně jako slovníček základních pojmů. Moc se těším na pokračování!

Norri
22.12.2021 5 z 5

Děkuji pánům Marinimu a Vybíralovi, že mě vzali na tento strhující historický výlet. Díky skvělému scénáři a vyjímečné kresbě jsem si užil nepoddajnou Germáni ze začátku našeho letopočtu. Ten příběh má všechno, co jen dobrý příběh může mít - historický základ, na smrt rozhádané kladné hrdiny, nesympatické záporáky, nešťastnou lásku, sex a spoustu krvavých střetů. Jenom jsem nevěděl, jestli mám fandit Římanům anebo Germánům. Historie na tohle dilema odpověď má, ale když se najednou ocitnete uprostřed té bitevní vřavy… Ten komiks je skvostný!

špulo
04.10.2021 5 z 5

Pokračovanie sa dejovo nasmerovalo do konkrétneho smeru a hoci je cieľ jasný, ja som náramne zvedavý, ako sa bude vyvíjať vzťah hlavných hrdinov. Kresebne asi niet čo vytknúť. Isté scény by som si s prehľadom zavesil ako obraz nad posteľ. Dúfam, že nás vydavateľ nenechá čakať na ďalšie diely zbytočne dlho...

bazyk21
21.09.2021 5 z 5

čtení jedna báseň, příběh má spád, krev stříká všude kolem a vše nádherně kreslířsky zpracováno... jedním slovem lahůdka

GoodGames
07.09.2021 5 z 5

Orlové Říma patria k mojim najobľúbenejším komiksom a som nesmierne rád, že ich tu vydal Vybíral v kvalitnom prevedení, aké si aj zaslúžia. Pútavý príbeh, sympatické postavy, krásna kresba a tentokrát dôjde aj na poriadne krvavé bitky. Pevne dúfam, že sa k tejto sérii Marini čoskoro vráti.

Štítky knihy

komiksy starověký Řím

Autorovy další knížky

Enrico Marini
italská, 1969
2018  88%Batman: Můj Temný princ
2021  92%Orlové Říma I + II
2021  94%Orlové Říma III + IV