Římská čest

Římská čest https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494368/bmid_rimska-cest-KFU-494368.jpg 4 47 12

Orel série

< 20. díl >

Patnáct let po římské invazi do Británie se centurion Macro vrací na místo činu. Ostrov je nyní osídlený, obchodům se daří. Macronovým cílem je pomoci matce s vedením hostince v Londiniu a začít využívat přidělenou půdu. Je připraven na nepřízeň počasí a barbarské způsoby lidí. Jenže než dojde na jeho záměry, musí zdolat ještě mnohem smrtelnější hrozby. Městu vládne banda vedená bývalým legionářem, požaduje výpalné a terorizuje ty, kdo odmítají zaplatit. Římský správce se tváří nevšímavě. Macro musí jednat. Potřebuje pomoc toho nejlepšího vojáka, kterého zná: prefekta Catona. Ale Cato je v dalekém Římě. Nebo ne? Ulice se barví doruda krví a vojenští hrdinové musí čelit nepříteli stejně bezohlednému a lstivému jako jakýkoli barbarský kmen. Mají ve svých rukou čest Říma… Římská čest je dvacátým svazkem autorova románového cyklu Eagles of Empire (Orli říše).... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , BB art
Originální název:

The Honour of Rome , 2021


více info...

Přidat komentář

Mystifica
09.10.2023 4 z 5

Četlo se dobře. Velká část je v tomto díle věnována Macronovi, ale rychle to ubíhá a zase je to o něčem jiném než jen o tažení. Za mě dobrý díl.

Ramiel
05.09.2023 2 z 5

Kniha neurazí ani nenadchne, bohužel zase o něco málo horší než předchozí knihy v této sérii. Děj spíše rozvláčný, spousta stran na mě působila jen jako výplňová vata. A chování hlavních hrdinů bylo pro mě až příliš naivní a neuvěřitelné. Tuto sérii čtu už vlastně jen ze setrvačnosti. Snad jen s optimistickým očekáváním, že povstání Icenů by mohlo zvednout laťku zase hodně nahoru.


apq
18.08.2023 3 z 5

Knihy Simona Scarrowa mě baví všechny, stejně jako i tato, ale abych byla trochu objektivní, tak mi tahle přišla již taková lehce natažená, přestože děj byl sám o sobě napínavý. Taky mi vadila nepřítomnost Catona v první polovině. Myslím, že by bylo pomalu vhodné sérii zakončit, dokud si ještě zachovává dobrou úroveň.

hanzmb
03.08.2023 4 z 5

Jestli byl minulý díl hlavně o Catovi, tak to autor musel srovnat a tento díl věnovat Macrovi. A pokud se věnuje jemu, je to opravdu vynikající čtení, navozující pocity z první poloviny série. Bohužel v poslední čtvrtině se na scéně objeví i Cato a úroveň nevím proč jde úroveň dolů. Je to rázem uspěchané, zápletky a řešení jsou spíš o náhodě. Uvidíme co bude v dalších 2 již napsaných dílech. Udělám si přípravu přečtením série Boudica od Mandy Scott,

Lolila
17.07.2023 5 z 5

Opäť skvelá časť. Hlavný hrdinovia sa vracajú do Británie, najskôr Macro spolu s Petronellou. Samozrejme, že žiadny oddych a dôchodok na Macra nečaká:-). A tiež som sa nevedela dočkať, kedy sa v Británii objaví aj Cato, aby to malo tie správne "grády":-) Teším sa na každé pokračovanie.

Markiibuks
02.06.2023 5 z 5

Opět jsem si s Catonem a Makronem skvěle užila. Takže nemůžu jinak než pět hvězd. Jen se mi nechce uvěřit, že to bylo již dvacáté dobrodružství. Nemohu se dočkat toho jednadvacátého.

Badun
28.10.2022 2 z 5

Oproti předchozím dílům dost slabé. Je to v podstatě jen taková akční řežba bez nějakého většího historického přesahu. Asi trochu příprava na díl o povstání Icenů. Víceméně jsem to prolistoval, protože ani dialogy nebyly moc obohacující. K tomuto dílu série se vracet určitě nebudu.

OlafSveinsson
28.09.2022 3 z 5

Po velmi dobrém minulém díle, pro mně trochu slabší. Hlavně tedy první polovina, která je sice hodně akční, ale přišlo mi to trochu až moc na sílu, aby se pořád něco dělo. V druhé polovině, po návratu Catona už to bylo o mnoho lepší a konec knihy jsem si užil.

klokan.1905
20.08.2022 5 z 5

Římská čest...
Je to těžko k uvěření, ale toto je jubilejní dvacátý díl série Orel... Musím zmínit, že se na každé další pokračování strašně moc těším... S tou naší dvojicí Cato a Macro se vždy ponořím do dávných dob a užívám si s nimi každou přečtenou stránku... Všechny knihy z této série jsou ozdobou mé knihovny - obaly knih jsou naprosto luxusní... Bohužel musím zklamat ty, kteří by si chtěli tuto Orlí sérii pořídit... Některé z dílů opravdu nejsou nikde k sehnání, a když už ano, tak za nehoráznou cenu... Knihy však jdou zapůjčit ve veřejných knihovnách, tak neváhejte... Jestliže jste fanoušky historických románů, tak tohle pro Vás bude trefa do černého!!!
Něco málo k samotné knize...
Přenesete do Londinia roku 59 našeho letopočtu, kam zavítáte společně s vysloužilým centurionem Macronem, který se do Británie vydává společně se svojí manželkou Petronellou, aby zde pomohli Macronově matce s vedením hostince... Problémy na sebe nenechají dlouho čekat... ;-)
Víc ze mě nedostanete ani při mučení... ;-) Prostě se pohodlně usaďte a nechte se unášet na palubě Delfína po řece Tamesis směrem do Londinia...
Moc se těším na začátek třetí desítky...

21olaf
14.08.2022 5 z 5

Opět a zase - skvělé počteníčko. Doufám, že další pokračování nebude poslední. Byla by to škoda, opustit tyto hrdiny.

jurass1976
07.08.2022 5 z 5

Autor opět nezklamal. Výborně čtení.

nero 13
19.07.2022 5 z 5

(SPOILER) Dvacátý díl série nás zavede zpátky do Británie, kde Macro místo toho aby si užíval zaslouženého důchodu v hostinci, který vlastní se svou matkou, musí čelit vyděračským bandám, jejichž brutalita se vyrovná všem nepřátelům Říma kterým Macro musel čelit jako legionář.
V druhé části knihy se do děje zapojí i Cato a Boudicca se svým manželem Prasutagem, a vypadá to, že jak jsem si v komentáři k 18. dílu dovolil předvídat že by celá série mohla vyvrcholit slavným povstáním Boudicci, při kterém se jí skoro podařilo vyhnat všechny Římany z Británie zpátky na pevninu, tak jsem se asi trefil.

Autorovy další knížky

Simon Scarrow
britská, 1962
2010  87%Pod znakem orla
2012  90%Orlova kořist
2011  89%Orel na lovu
2010  88%Vítězství orla
2014  88%Gladiátor

Kniha Římská čest je v

Právě čtených2x
Přečtených58x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce73x
Chystám se číst32x
Chci si koupit12x
dalších seznamech1x