Romance Dawn: Dobrodružství začíná

Romance Dawn: Dobrodružství začíná
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535482/bmid_romance-dawn-dobrodruzstvi-zacina-660c1edbe0c28.jpg 5 21 21

One Piece série

1. díl >

Nadešel zlatý věk pirátů. Období honby za One Piecem – Velkým pokladem, který po sobě zanechal legendární Gold Roger a za nímž se na moře pod pirátskou vlajkou vydalo nespočet mužů a žen prahnoucích po slávě. Ti všichni učarovali chlapci Luffymu, který následuje jejich příkladu a hodlá se stát králem pirátů.

Přidat komentář

Hor89
02.06.2024 5 z 5

Úvodní díl jedné z nejslavnějších a (bohužel pro moji knihovnu praskající ve švech) nejdelších mang. Kresba je výborná - přehledná, detailní a nápaditá, jen mi občas trochu vadí přehnané emociální projevy u postav. Překlad se naštěstí také povedl. Příběh je akční, napínavý a dost vtipný. Děj prvního dílu je klasický seznamovací díl, přesto je hodně zábavný a navnadí na pokračování.

Budulman
02.06.2024 5 z 5

Z One Piece jsem vždycky za poslední roky viděl střípky... jednotlivé obrázky přehnaně vytlemeného kluka, kdy jsem si pokaždé říkal, že to je strašná blbost a ty přehnané emoce na obrázcích mě prostě iritovaly.
Jindy to byla nově vydaná hra, které jsem nevěnoval pozornost, protože One Piece.
Když jsem během časů, kdy jsem skládal papírové modely narazil na vystřihovačku zvláštní lodi, kterou musel ve světě každý mít, vůbec jsem si to s ničím nespojil a právě teď to zapadlo.
Včera jsem si tedy zašel koupit první díl té slavné a opěvované manga serie...
Musím uznat, že jsem byl zbytečně skeptický a první díl mě tuze pozitivně překvapil a vlastně jsem ze sebe vnitřně udělal tak trochu hlupáka, co celou dobu soudí jen z obrázků bez kontextu.
Vypadá to, že s tím, jak bude Crew vydávat 6 knížek ročně, mám do důchodu seriál, který snad stihnou vydat a budu na to ještě mít funkční oči :D
A pokud budu netrpělivej, tak si holt schrastím anglickou mutaci :D


pejty
01.06.2024 5 z 5

Konečně jsem se po 20 letech dočkal a mohl si přečíst první díl, za mě té nejlepší mangy, v češtině. One Piece je pro mě srdcova záležitost a už se těším na další díl. Výborně napsané postavy, úžasný příběh, jedinečná kresba a kopec zábavy, toť vše obsahuje tento jedinečný počin.

Áňa 998
29.05.2024 5 z 5

One Piece je taková pro mě zvláštní záležitost. Anime mám rozkoukané, ve volných chvílích ráda zapnu. Manga? Sbíráme anglické omnibusy. Ale když jsem se dozvěděla, že @crew_komiks se pustí do vydání One Piece, bylo jasno, že doma ve sbírce nesmí chybět.
.
Kdo jste byli třeba na Animefestu, mohli jste zachytit přednášky na toto téma. Byla jsem i na novinářském křtu, a musím říci, že se mi moc líbí, jakým stylem Crew celé One Piece a proces vydávání uchopila. Velmi zodpovědně, po všech stranách. Jedině dobře, protože tohle dosbírat... To bude běh na dlouhou trať!
.
V prvním svazku mangy se seznamujeme s Luffym. Je tady jako malý chlapec, který se seznamuje s životem pirátů. Později se přesouváme o několik let později, kdy už Luffy může sám vyrazit na moře... A najít si posádku.
.
První díl je opravdu rozjížděcí, ale můžete se těšit na začátek velkého dobrodružství na moři. Nechybí akce, bitky, ale hlavně zábavné scény a hlášky. Manga se mi díky tomu četla sama!
.
Ještě před přečtením jsem věděla, že tohle chci doma komplet. Povedlo se po všech stránkách, i po překladu. Ten je povedený a je znát, kolik práce za tím stojí.
.
Pokud jste ještě nezkusili, zkuste. Mangu, anime... Věřím, že si Vás získá, stejně jako nás doma!

Raynyy
27.05.2024 5 z 5

Zdravím všechny, One Piece je jedna z nejznámějších a nejdéle vycházejících mang. Toto neobyčejné dobrodružství chlapce Luffyho si prostě musíte přečíst, jelikož je to opravdu skvělý příběh, plný mnoho skvělých postav, které se postupně vyvíjejí a posádka hlavní postavy Luffyho se stále a stále rozrůstá a s ní i celý svět One Piece. Tak na co ještě čekáte ? Naskočte na palubu a pojďte se vydat hledat spolu s Luffym a dalšími postavami velký poklad, One Piece.

EvikU.
26.05.2024 5 z 5

One piece je vymazlená záležitost. Nic jsem o něm nevěděla dokud se ke mě nedostal první díl komiksu. Dobrodružství začíná. Chlapec Luffy se zamiluje do kapitána pirátů, slavný Gold Roger, chce být s ním na lodi a stát se pirátem, všichni se mu posmívají. 

Po 10 letech se na malé lodi vydává do pásu hledat poklad One Piece, na své cestě si hledá posádku a hodlá se stát Králem pirátů. Díky čarovnému ovoci získává super schopnost. 

A teprve začíná to pravé dobrodružství. Komiks si mě získal. Nevím jestli se to k mému věku hodí, ale moc se mi líbil. :) Luffymu nešlo nedandit a bylo to vtipné. Chtěla jsem si ho pošetřit, ale nedalo se. Už netrpělivě vyhlížím druhý díl. 

Prostě jsem si ty jeho bitky a vtipné komentáře moc užívala. Ty obrázky jsou prostě dokonalé! Můžu vám zaručit, že u této mangy se nudit nebudete. Skvělé odreagování po náročném dní. Komiks od komiksu tomu propadávám víc a víc. Říkají, že tetování jsou jako chipsy, začnete prvním a nejde přestat. Takhle to mám já s komiksy a tenhle nebude vyjímkou.

Štítky knihy

piráti manga

Autorovy další knížky

Eiičiró Oda
japonská, 1975
2024  96%Romance Dawn: Dobrodružství začíná
2024  0%Střet s Buggyho posádkou!