Romance Dawn: Dobrodružství začíná

Romance Dawn: Dobrodružství začíná
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535482/bmid_romance-dawn-dobrodruzstvi-zacina-660c1edbe0c28.jpg 5 107 107

One Piece série

1. díl >

Nadešel zlatý věk pirátů. Období honby za One Piecem – Velkým pokladem, který po sobě zanechal legendární Gold Roger a za nímž se na moře pod pirátskou vlajkou vydalo nespočet mužů a žen prahnoucích po slávě. Ti všichni učarovali chlapci Luffymu, který následuje jejich příkladu a hodlá se stát králem pirátů.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew

Romance Dawn, 1997

Lovehorses366
10.05.2025 5 z 5

Aaaaaa! Tak tohle naprosto miluju!
(projednou nemáme stejný názor capybarkoo :D
Luffy je prostě naprosté srdíčko!!
Rozhodně jdu po dalších dílech a mám v plánu si koupit všechny díly série.
Jo, vím že to má hodně, jako fakt hoodně dílů.
Jo, a taky vím že vám musím připadat jako blázen, ale když se do téhle manga série zamilujete, nebudete jíst abyste měli víc peněz na knihy :D
Což ...
Se jistojistě nepovede :D

Nelíísek
10.05.2025 4.5 z 5

Zajímavé počtení, příběh sice už znám jen z Netflix adaptace a pár dílu anime v japonštině zatím mě nijak nenadchl ale kresba je něco neskutečného.

Capybara18
25.04.2025 4 z 5

První díl jedné z nejznámějších manga sérií mě zaujal, ale ne natolik abych měla nutkání se vrhat do dalších dílů.
Příběh je zajímavý vypráví o chlapci Luffym který se chce stát pirátem a v tom mu bráni pouze to že neumí plavat. Omylem také sní ovoce, kvůli kterému může hodně roztáhnout své tělo a to mu pomáhá třeba v boji proti různým dalším pirátským posádkám.

Abych byla upřímná tak z anotace jsem si myslela že mě to bude bavit více, ale ve výsledku to není vůbec špatný nápad na mangu o pirátech a životě na moři.
Myslím si zle bych i pokračovala, pokud bych si ihned nevyhledala kolik má série dílů, protože absolutně nechápu jak rozvětvený a beztak i zdlouhavý příběh autor do těch 107mi dílů nacpal.
Příjemný, humorný příběh, ale já se dál nepouštím.

P.S. Možná zbytek příběhu odbydu u anime, ale nevím. Podle počtu mých právě rozkoukaných anime si vůbec nejsem jistá…

Stanislava27
07.04.2025 5 z 5

Romance Dawn je je prvou časťou zo série: One Piece, ktorú napísal japonský autor Eiičiró Oda...
Príbeh je o chlapcovi Luffym, ktorý sa rozhodol stať kráľom pirátov a nájsť poklad, ktorý po sebe zanechal Gold Roger...
Legendárny pirát, ktorého poklad hľadalo nielen mužské ale dokonca aj ženské pokolenie...
Poďte sa spolu so mnou ponoriť do príbehu, ktorý je plný dobrodružstva , priateľstva a hlavne veľa veľa odvahy...
Kniha je veľmi krásne spracovaná,tie kresby sú parádne, prepracované až do dokonalosti, ktorým sa nedá nič vytknúť...
Nájdete v nej aj kopec zábavy, môžte si vytvoriť pirátsku vlajku, nakresliť lebku a kopec ďalšej zábavy...
A ja sa už neviem dočkať pokračovania, určite bude stáť za to...

Surmovic
21.03.2025 5 z 5

Začátek úžasného dobrodružství plného pirátů, akce a hlavně emocí! Kresba je úžasná, propracovaná do detailů. Nechybí vtipné hlášky, ani dojemné chvíle. Určitě se co nejdříve pustím do dalších dílů. Anime je skvělé, ale tohle je ještě o něco dál.

Dragonian
28.02.2025 3.5 z 5

Ve svém věku nejsem úplně cílovka. Mangu mám všeobecně rád a chtěl jsem zkusit i tuto nejprodávanější a nej a všechna nej co nese.
Velice milý příběh, dobrodružný a svým způsobem, tak trochu nakažlivý dobrou náladou.
V dalších dílech budu pokračovat.

6591
30.01.2025 4.5 z 5

Do One Piece jsem se pustila hlavně proto, že jsem už viděla Netflix adaptaci a moje nejlepší kamarádka tuhle mangu miluje. Byla jsem zvědavá, jestli mě taky chytne – a musím říct, že jo!
Hned na první pohled mě zaujala kresba. Je hodně detailní, někdy možná až složitá, ale má svůj jedinečný styl, který k příběhu skvěle sedí. Postavy jsou dobře rozlišitelné, každá má něco svého, takže se v nich dá snadno orientovat.
Celkově mě první svazek bavil a rozhodně budu ve čtení pokračovat. Jsem zvědavá, kam se příběh bude dál vyvíjet, a chápu, proč je tahle série pro tolik lidí srdcovka!

SkcSAM
19.01.2025 5 z 5

Začiatok jedného z najlepších, najdlhších a najpremyslenejších príbehov, ktoré sa v mange objavili. Každá jedna postava môže v budúcnosti zohrať veľkú úlohu. Dlhšie som uvažoval, či sa oplatí aj po tom ako mám zhliadnutú väčšinu anime siahnuť po mange, ale po pár zväzkoch som nadšený. Manga je ešte o triedu lepšia ako anime a to hovorím o prvých zväzkoch, takže bude lepšia aj o dve triedy neskôr, keď anime bolo zbytočne naťahované. Toto je legenda a spolu s Berserkom asi jediná manga, ktorú potrebujem vlastniť fyzicky.

trudoš
30.12.2024 3 z 5

Na jednu stranu rozumím fenoménu, který One Piece představuje, protože ta kombinace humoru, odhodlání a akce je vážně působivá. Na stranu druhou zas musím popravdě říct, že do kolen jsem z toho nešel. Kluk snědl gumové ovoce, stal se z něj doslova nezničitelný optimista a teď kráčí za svým snem o postu Největšího piráta. Po cestě přitom nabírá podobně vyšinuté jedince, kterým buď dodává sebevědomí, nebo dobrou náladu. Ta premisa je ve svém důsledku miloučká, kdyby mi bylo tak deset let. Ale v porovnání s tím, co už jsem od těch desíti přečetl, mi Eiičiró Oda nepředkládá vlastně nic nového. Svéhlavé dobrodružství party potřeštěných hrdinů má bezesporu své kouzlo, ostatně už první kniha nabízí mnoho hravých nápadů a bezprecedentních skečů, ovšem představa nekonečné ságy, z níž jsem vyrostl dřív, než jsem jí vůbec začal číst, mě jednoduše neláká. Ona je to v důsledku jen další šónen manga se vším, co k tomu patří, akorát že z pirátského prostředí a v duchu příběhů Astrid Lindgrenové.

Lenka.Vílka
21.08.2024 5 z 5

Připravte si slamáky, začíná jízda vašeho života!

A že ta jízda začíná ve velkém stylu: budete se smát. No, a potom smát. A kdyby byla náhodou začala být trochu nuda, nezapomeňte na to hlavní. Na to, jak se budete smát.

V prvním díle se postupně dává dohromady posádka lidí, kteří by si asi původně spolu k pivu nesedli. Ale... možná o to je větší zábava, když si spolu sednou k jídlu. Piva netřeba. Akorát by jim teklo nosem. Od toho smíchu.

Pokud z tohohle komentáře nešlo poznat, jak moc jsem nadšená, tak to sem pro jistotu napíšu. Jsem nadšená.

Takže jo. Připravte si slamáky, začíná jízda vašeho života!

w.d.taylor
03.08.2024 5 z 5

Hele, je to One Piece!!!!! Snad to nemusím komentovat!!

Atlantis
02.08.2024 5 z 5

Jsem až absurdně velký fanoušek One Piece, a tak už tuto mangu čtu poněkolikáté, ale poprvé v češtině. A můžu jen chválit, česká verze se nadmíru povedla, překlad není krkolomný, vtipy a výrazivo postav se taky zachovaly. O obsahu není třeba už mluvit, je tu tisíckrát. Tak ať se dočkáme konce (psáno v roce 2024 :D)!

Witchann
31.07.2024 5 z 5

Příběh Luffyho a jeho ´Slamácké´ posádky sleduji (a zbožňuji) už x-let skrze anime zpracování, takže chňapnout v knihkupectví po prvním dílu v češtině byla prakticky povinnost. Návrat na úplný začátek pro mě byla nádherná nostalgie. Zaručená dávka smíchu i slz do budoucna.
Taky nemůžu než vyzdvihnout a pochválit skvělou práci překladatelů. Zatím jsem u nás nenarazila na překlad mangy, který by byl tak krásně "vypiplaný". Jim i vydavatelství Crew patří obrovské ´Arigatou´!

Teddy2023
03.07.2024 3 z 5

Jak už tu několikrát padlo...one piece je konečně v češtině. Malý návrat do detstvi. Už se těším na další díl!

PrincaListicka
20.06.2024 5 z 5

Nikdy neříkej nikdy. Tak by se nejlépe dal charakterizovat počin v podobě jedné z nejlepších mang, které kdy vyšly. V první řadě si musíme ujasnit, že OP není žádnou novinkou, neb vychází od 22. června roku 1997. Dovolím si zdůraznit slovo vychází, protože příběh dosud není uzavřen. Nyní se ale pojďme věnovat příběhu.

Hlavní hrdina, pirátský chlapec jménem Monkey D. Luffy, odmalička poslouchal zvěsti o pokladu, který za sebou zanechal zesnulý král pirátů. Není tedy divu, že touha získat toto bohatství a hlavně titul "král pirátů" v Luffym hluboce zakořenila. Snaží se stát členem posádky Rudovlasého Shankse, jenže je neustále odmítán, což ho namíchne. Jednoho dne se rozhodne ukořistit Shanksův lup - Ďáblovo ovoce, jehož pozřením získá výjimečnou schopnost - stane se gumovým. Od té doby dokáže tělo jakkoliv ohýbat, natahovat a dokonce je imunní i vůči pirátským kulkám. To zní vážně super, že? Jenže ten, kdo ho sní, zároveň už nikdy nebude moci plavat a půjde ke dnu jako kotva. Dá se říci, že je to takový danajský dar, obzvláště pro piráta.

Víc vám toho o příběhu zatím prozradit nemůžu. Mohu vám ale říci, že svět OP je rozmanitý, živý. Každá lokalita je odlišná a originální. Kresba je pak naprosto perfektně odvedená, osvěžující a vítaná jako čerství vítr do plachet pirátské bárky. Příjemným bonusem jsou vstupy autora jako poučky či drobné návody, například jak nakreslit vlajku.

Nezmínil jsem se ještě o postavách, a to zcela úmyslně. Nejsem příliš obeznámen s anime, viděl jsem jen pár z více než tisíce epizod. Nebudu proto hodnotit postavy jako takové, musím ovšem říci, že cestu si k nim najdete snadno.

Co říci závěrem? One Piece je bezesporu léty prověřená manga, kterou bych rozhodně doporučil všem milovníkům humoru, napětí, akce. Všem, kdo bojují za své sny a váží si svých přátel. Mohu jenom doufat, že Crew bude svědkem vydání posledního dílu.

JT90
17.06.2024 5 z 5

Paráda! Konečně jsme se dočkali a legendární manga One Piece vychází i v češtině. Nakladatelství Crew si dalo opravdu záležet a vydání je vymazlené včetně českého překladu, který je skvělý.
Doteď jsem sledovala pouze anime a návrat na úplný začátek příběhu je suprový.

DennisMoore
17.06.2024

Co na tom One Piece všichni mají? Už vím. Tohle je zkrátka papírová dobrodružná pohoda, moc milá a zábavná. Další díly mě neminou.

Peter73
14.06.2024 5 z 5

Konečné, už je pirátska sága One Piece aj našich končinách. Všetkým ospevovaná sága, ktorej vydanie v v ČR a SR predchádzal hraný seriál. Prečo je táto manga cool ? Dobrý scenár s príbehom na hrane detinskosti, čistá ostrá kresba. Toto všetko podčiarknuté honbou za veľkým pokladom. Tento komiks má už vyhradené čestné miesto v knižnici.

cestina_s_linus
14.06.2024 4 z 5

Recenze vznikla ve spolupráci s CREW

První část legendární série One Piece je tady! Doufala jsem, že ten hype, který kolem knihy vznikl, bude zasloužený a nebudu po přečtení zklamaná. Stal se zázrak! Po dlouhé době jsem narazila na opěvovaný kousek, který si knihomolskou pozornost zaslouží!

První díl si čtenáře získá svou čtivostí a humorem. Jednotlivé stránky jsem doslova hltala a byla jsem smutná, když jsem se “brzy dostala na konec prvního svazku. Doufám, že Crew vydá všech 108 svazků, protože mám pocit, že se toto pirátské dobrodružství teprve rozjede a bude to jízda!

Každý ví, že mám radši písmenka než ilustrace. Jasně, manga je na ilustracích postavena a o to více jsem byla překvapena ze způsobu, jakým je s jednotlivými okénky pracováno... ono se to nezdá... ale občas jednodušší kresba dá čtenáři víc.

A nejoblíbenější postava? Jasně, že gumák Luffy! Toho kluka žeru! Jeho humor, schopnost a cílevědomost... těším se na jeho pirátské dobrodružství!

faba
12.06.2024 5 z 5

Při brouzdáním po netu jsem objevil, že vyšel komiks, který mě ihned zaujal. Protože mám tričko s hlavní postavou Luffym. Protože jsem zhlédl pár dílů anime seriálu. A protože mě komiks odjakživa baví.
Nevím jestli se vydavatelství Crew pustí do vydání všech 108 svazků, což bych už nestačil přečíst :-), tak jako asi nezhlédnu všech 1108 dílů anime seriálu One Piece.
Skvěle udělaná kniha na japonský způsob (čte se odzadu, z prava do leva).
Luffy, Zoro a Nami vás vtáhnou do děje během pár stránek, jakmile si zvyknete na ,,japonské" čtení knihy :-) .

Eiičiró Oda
japonská, 1975
2024  93%Romance Dawn: Dobrodružství začíná
2024  88%Střet s Buggyho posádkou!
2024  87%O takový věci se nelže!
2024  86%Půlměsíc
2024  90%Komu zvoní hrana