Oheň srdce

Oheň srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/344369/bmid_ohen-srdce-7j0-344369.jpg 4 65 13

Smrtná zima série

< 3. díl

Matisin lid byl doposud chráněn před zákeřnou nemocí, kterou znají jako „krvácení“, tajemnou bylinou, jež znají jen vyvolení z jejího kmene. Teď se však zdá, že její účinek slábne a Matisin lid je touto smrtelnou chorobou opět sužován. Tím však jejich trápení ani zdaleka nekončí. Vojáci Dominia se nezadržitelně blíží a nesou s sebou další hrozbu v podobě smrtících zbraní. A nárokují si jejich území a současně také pátrají po léku. Aby měli alespoň nějakou šanci vyjednat s Dominiem mír, musí Matisa a Emmeline co nejdříve najít nový lék. Jejich sny jim však odhalují nečekané. Zdá se, že cesta za novým lékem vede zpět do pevnosti, kde se Emmeline narodila a z jejichž zdí toužila dlouhá léta uniknout. Emmeline tak musí znovu čelit své minulosti a riskovat život, aby získala budoucnost, po které její srdce touží.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Heartfire , 2016


více info...

Přidat komentář

kačuleee29
15.05.2022 4 z 5

Moje mínění se potvrdilo, knihy rozhodně patří mezi tu nejzajmavější sérii, kterou jsem kdy přečetla. Je to prostě něco jiného. Mrzí mě, že tam nebylo tolik těch hororových scén (jako v druhém, ale hlavně v prvním díle), protože to bylo něco, co se mi na knihách hrozně moc líbilo. Stále si ale stojím za svým. Autorka vytvořila úžasné a nevídané sci-fi, které je, jak jsem již psala, něco opravdu jiného. Myslím si, že něco takového sepsat by jen tak někoho nenapadlo a hrozně ji za to obdivuji :). Celá série si rozhodně zaslouží více přečtení.

s1ombrehimawari
08.11.2020 2 z 5

Mmm. Tahle celá série je jen o tom, že se někam cestuje a nejhorší na tom je, že se všechno opakuje. Někam dojdou, ale pak jdou zase zpátky. Hrůza! Ty postavy jsou tak straně nezajímavý. Záporáci jsou prvoplánoví. Všechno je moc jednoduché, inteligence postav na bodu mrazu, život nedává smysl.


temna.vila
03.10.2020 4 z 5

Závěrečný díl série hodnotím opět čtyřmi hvězdami, přestože se mi líbil asi nejméně. Kniha se mi nečetla tak dobře, objevilo se pár vycpávkových míst, která se neskutečně táhla. Co musím ale opravdu pochválit je atmosféra celé série, ve většině případů mě kniha opravdu pohltila a nechtěla pustit. Z hlavních postav mám pocit, že většinou prošly nějakým zřetelnějším vývojem a nezůstaly zamrzlé v čase. Autorčin styl psaní mi opravdu sedl, zároveň oceňuji, jak promyšlený svět čtenáři naservírovala. Nebála bych se sérii doporučit i starším čtenářům.

kathla
22.06.2019 4 z 5

Nemohla jsem knihu odložit :-) příběh v pěkném tempu v celé trilogii. Jsem ráda, že jsem si to nakonec přečetla a doporučuji.

MíšaS.
11.04.2019 2 z 5

Tak za mě tedy opět zklamání. Opět jsem se nudila, jako u druhého dílu. Nevím, jestli je to překladem, že je děj tak nezáživný, nebo jestli je takový i originál, ale doopravdy mě to nebavilo.
Vlastně to ani nijak neskončilo. Má být 4. díl??

Hanjimka
02.04.2019 4 z 5

Vyvrcholení série, zajímavý motiv, jen jsem se chvilkami ztrácela.

cérka
28.05.2018 5 z 5

I já se přikláním k názoru, že tato série má vzestupnou tendenci a poslední díl je nejpovedenější. Celá série mě vrátila do mého dětství, kdy knihy nebyly plné sexu a milostných scén. Za to se mi dostalo příběhu o odvaze, přátelství, snech a naději. Příběh si drží napětí až do samotného konce a i já se nakonec nerada loučím s Emmeline, Matisou a jejich lidem. Řekla bych, že se mi dostalo trochu historie od Štorcha, spousta dobrodružství od Maye a špetka tajemství od Verneho :-).

Terry.89
17.05.2018 4 z 5

Závěrečný díl u mě rozhodl o osudu této trilogie, a to v její prospěch. V prvních dvou dílech se našly místa, kde jsem se bezmála nudila, přesto jsem byla zvědavá, jak vše nakonec dopadne. Jak se ukázalo pro mě měla série vzestupnou tendenci a každý další díl byl lepří, než ten předešlý. Závěrečný díl je plný zvratů a napětí, neustále se něco děje. Přijde mi, že je autorka s každým dílem nápaditější a troufám si říct, že i zkušenější a na příběhu je to opravdu znát.

petrzel
05.05.2018 5 z 5

Škoda ,že už je konec trilogie , knihy se mi moc dobře četly.

marketa262
21.04.2018 3 z 5

Rozhodovala jsem se mezi 3 a 4 hvězdičkami. Nakonec jsem zvolila 3. Ačkoli mě kniha vtáhla a těžko se odkládala, přišlo mi to jako nejslabší ze všech dílů.

minek
27.02.2018 5 z 5

Třetí díl trilogie přinesl i docela akční zvraty děje. Bylo docela těžké se od čtení odtrhnout. Konec trilogie de facto zůstal otevřený a nechal na čtenářově fantasii, kterým směrem se bude ubírat.

Márinka
26.01.2018 4 z 5

„Můžeme si přece zvolit sami,“ pokračuji. „A tohle je naše šance prokázat ctnosti způsobem, kterým byly odjakživa míněny. Tohle je šance, jak dosáhnout skutečného poznání, skutečné poctivosti a skutečné odvahy. Tohle je naše šance zvolit si nový život. Šance vydat se konečně vlastní cestou.“

Více zde: http://www.treninkpameti.com/news/muzeme-si-prece-zvolit-sami/

milunka21
28.12.2017 5 z 5

Za mě nejlepší ze všech dílů. Škoda že už je konec. :-)

Autorovy další knížky

2015  72%Smrtná zima
2016  74%Temná tání
2017  78%Oheň srdce

Kniha Oheň srdce je v

Právě čtených1x
Přečtených100x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených7x
Knihotéce100x
Chystám se číst57x
Chci si koupit27x
dalších seznamech4x