Temná tání

Temná tání https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/295442/bmid_temna-tani-fjL-295442.jpg 4 114 21

Smrtná zima série

< 2. díl >

Rada padla. Přišlo tání… Svět za Emmelininou pevností čeká. Po pádu rady může Emmeline konečně následovat své sny a vydat se spolu s novou kamarádkou Matisou a milovaným Kanem za svobodou, do divočiny, do neznáma. Do nebezpečí. Tajemství, které zajistilo Matisiným lidem mír po generace, bylo prozrazeno. Nově příchozí uplatňují nárok na zemi a přinášejí s sebou nepředstavitelné hrůzy. Emmeline slíbila, že Matise pomůže její lid varovat, ale na cestě se stále setkává s novými nebezpečími. Bojovné klany, otrokáři, kolonisté, nemoci i přírodní katastrofy na každém kroku… Emmeline začíná pochybovat o všem, co se kdy naučila a co zná. Neudělala chybu, když opustila osadu? A může její vztah s Kanem tohle martyrium vůbec přežít? Brzy se ocitne před neřešitelnou volbou: opustit kamarádku, která jí zachránila život, nebo se vzdát kluka, kterého miluje?... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Host
Originální název:

Darkthaw , 2015


více info...

Přidat komentář

emilieselden
08.02.2024 3 z 5

Za mě spíše zklamání. Nic moc se nedělo, chování postav nelogické, hlavní hrdinka otravná. Slabší 3*.

sadlo
13.06.2022

Druhý díl této trilogie byl setjně dobře čtivý jako první díl. Stojí za přečtení.


kačuleee29
18.04.2022 5 z 5

Skvělé pokračování série, které bylo zase plné napětí, lásky, překvapení a překážek, se kterými si autorka moc dobře poradila :). Strhávám tak půlku hvězdičky za to, že jsem se někdy špatně orientovala v prostředí. Byla jsem často zmatená, co nebo kdo je Dominium, První národy, Matisini lidé, Leonovi lidé, přistěhovalci a tak.. Pořád to ale je na mém žebříčku pro nejlepší, či spíš nejzajmavější, série, které jsem četla. Věřím, že třetí díl bude také super :). A ŘÍKÁM VÁM, tohle.. to musí být zfilmované !! :D

temna.vila
03.10.2020 4 z 5

Výborné pokračování série, která má krásně nakročeno k jedné z nejzajímavějších sérií, které jsem doposud přečetla. Autorka opravdu umí pracovat s atmosférou a hlavní hrdinku neustále vystavuje novým překážkám. Knihu jsem si opravdu užila.

s1ombrehimawari
11.07.2019 1 z 5

Příšerný. Výplňkový díl ve kterém se jen cestovalo od někud někam. Hlavní hrdinka je nehorázně arogantní a neví co chce. Její druh je strašně hloupý. Záporáci taky. Strašně výplňkové a nepromyšlené postavy. Slovník a uvažování hrdinky je příšerně jednoduché a k politování. Klady: Thomas a hm hm (což bylo vlastně až na poslední stránce),(spoiler) konec E+K (aspoň prozatím).

kathla
30.05.2019 4 z 5

Tak tenhle díl se mi líbil více než první - více napětí, nečekaných situací a celé to vyústění... Těším se na poslední díl.

MíšaS.
09.04.2019 2 z 5

Já se přiznám, že jsem lehce zklamaná.
Kniha se čte dobře, takže s tím problém není, ale celkově příběh mi přijde nějaký divný. Pořád se vlastně neorientuji v jaké době se to odehrává vzhledem k tomu, jak lidé žijí a jaké zbraně kdo vlastní.
Ano v tomto díle se toho dělo více, ale když už se mělo schylovat k něčemu, tak zasáhlo štěstí a vše se k dobrému obrátilo a mě to přišlo už moc nápadné.
Co se týče postav, tak mi žádná k srdci nijak zvlášť nepřirostla a vlastně je mi i jedno, jak kdo skončí, což je asi také vizitka knihy.
Nevím jestli je to příběhem anebo překladem, ale kniha mi přijde nudná. I bojové scény mi přijdou takové utahané.
Třetí díl si přečtu, protože ho mám doma, tak třeba překvapí... .

Hanjimka
29.03.2019 4 z 5

Zaujalo víc než Smrtná zima. Těším se na další díl

petrzel
05.05.2018 5 z 5

Výborně se četlo

Glimmer
23.04.2018 4 z 5

Pokračování Smrtné zimy pro mě bylo asi zajímavější než první díl. Více akce, více různorodých postav, přibylo napínavých a bojových scén,...Otázka zní, zda je to dobře, či ne, ale za mě rozhodně příjemná změna. Děj rychleji ubíhá, ale přesto příběh zahaluje jakési tajemno. Jsem zvědavá, co se z příběhu ještě vyklube. :)
Hodnocení: 82 %

andrea4315
31.03.2018 3 z 5

Už vím, proč jednička nějak neseděla. POZOr mohou být SPOILEry. Není zde jasně vymezené zlo, ten padouch, proti němuž hlavní hrdina bojuje či bude bojovat. Je to od začátku v podstatě takové hledání padoucha. Je to radní Stockham nebo tajemné příšery žijící v lese? Stockham není to zlo. Je to Jameston a celý jeho rod. Smrt mu náleží. A jéje oni jsou vlastně v oblibě trilogie, naštěstí máme sousedy. Dominium to bude to zlo. No jo, to je ale daleko, a možná ani to Dominium nebude ve všem jenom špatné. Už vím, Kormoráni, to jsou ti správní padouši, i když kdoví, ještě máme třetí díl. Pokud máte rádi pohádky, kde víte kdo je padouch a kdo hrdina, bude vás to štvát. Jestli přistoupíte na notu, že nic není jenom dobré nebo jenom špatné, můžete si to užít. Já si ale dám od tohodle pauzu, než začnu číst trojku.

Terry.89
25.01.2018 3 z 5

Druhý díl si u mě vysloužil jednu hvězdičku navíc. Já jsem prostě šíleně zvědavá osoba, takže jsem druhému dílo neododala navzdory tomu, že mě první příliš nenadchl. Temná tání přinášejí mnohem více akce a vzrušení a na mě už v knohovně čeká závěrečný díl, který mi, jak doufám pomůže takříkajíc "rozseknout" můj názor na tuto sérii.

Atita
02.08.2017 4 z 5

O moc lepší než první díl.

marketa262
13.07.2017 4 z 5

Druhý díl mi určitě přišel lepší než ten předchozí a do knihy jsem se začetla a hltala každou stránku. Děj je z mého pohledu akčnější a dobrodružnější a je to snad poprvé, co jsem knihu musela odložit, protože jsem prostě nemohla dál číst, co se jedné postavě pravděpodobně stane - a za to má u mě kniha plus, protože je to pro mě nový čtenářský zážitek. Přesto to rozhodně není na 5 hvězd. Jsem ráda, že jsem to v polovině Smrtné zimy nevzdala a už se těším na další díl. Jinak tahle série má skvělé obálky!!

cérka
16.06.2017 4 z 5

Tak u druhého dílu jsem nabyla dojmu, že vlastně čtu román z divokého západu :-). Děj je napínavý, dobrodružný, ale některé pasáže jsou na můj vkus zbytečně zdlouhavé a nepředvídatelné. Třetí díl si určitě přečtu, nemám ráda otevřené konce :-)

Halka2
30.05.2017 4 z 5

Zajímavé. Druhý díl série se mi líbil víc, než ten první. Napínavější, akčnější a záhadnější. Začátek byl sice trochu zdlouhavý, ale přesto vás autorka chytne a musíte číst dál. A ten konec vás drží v napětí a slibuje nové začátky v dalším díle. Budu netrpělivě očekávat další díl. Doporučuji.

Lucy07
17.04.2017 5 z 5

Kniha plná dobrodružství a napětí. Dost věcí mě překvapilo a nikdy jsem nevěděla, co bude dál. Úžasné. Těším se na třetí díl.

Márinka
06.02.2017 3 z 5

Druhý díl je sice trochu slabší než první, ale přece jen mne autorka dokázala "navnadit" na trojku :)

Alex.Barunka
26.01.2017 3 z 5

Oproti prvnímu dílu autorka přidala více akce, i když je těžké říct, jestli to bylo dobře či špatně. Asi jak v čem. Kromě toho byl příběh plný podivných náhod a nelogičností. Svět, ve kterém se příběh odehrává se více prokresluje, ale je popsán podivně zmateným stylem .. Hlavní hrdinku snad ani nebudu komentovat.
Opět jsem váhala mezi dvěma a třemi hvězdami, nakonec jsem se rozhodla pro tři, protože na autorčině stylu psaní místy něco je.

Channach
11.01.2017 4 z 5

Za mě moc dobré. Ale předchozí díl se mi líbil víc. Na třetí díl jsem ovšem naladěná. Více v mé recenzi na Chrudimka.cz - odkaz v záložkách.

Autorovy další knížky

2015  72%Smrtná zima
2016  74%Temná tání
2017  78%Oheň srdce

Kniha Temná tání je v

Právě čtených7x
Přečtených174x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených10x
Knihotéce129x
Chystám se číst93x
Chci si koupit30x
dalších seznamech3x