Obojí pramen

Obojí pramen https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/177087/bmid_oboji-pramen-Zyw-177087.jpg 4 6 2

Duchovně mystická baladická báseň mladého českého křesťanského autora.

Poezie
Vydáno: , PDN
více info...

Přidat komentář

ZaS
08.01.2018 4 z 5

Zajímavý literární experiment. Dobře čitelné, težko chápatelné. Výtrysk ryzí fantazie bez kouska destruktivní reality. Bezpochyby stvořené za pištivého přispění odvaru z Vrantova fazoleonu.

jardadr
16.08.2016 5 z 5

Nemůžu si pomoct, ale tohle je největší příběh Petra Stančíka. Žádný takový druhý už nevytvořil. Navíc v představivosti, kterou může vystihnout jedině jazyk, kterým je vyprávěn. Je to vrcholně umělecké dílo, o tom není pochyb. A zřejmě právě proto (jak zákonitosti tohto světa káží) je zapomenuto v mizerném nákladu (ostatně jako většina Stančíkových knih), zatímco beletrie jiných guruů naší "literatury" jde neustále na dračku a točí se podle nich "úžasné" filmy.
Těžko k čemu přirovnat podivně fantaskní atmosféru tohoto hrdinského příběhu, Obsahuje vlivy evropských legend a mýtů, ale je to obohaceno i autorovou osobitou fantazií, která se vyžívá ve vykreslování na první pohled absurdního světa, který se ale postupně zhmotňuje, jak už se přestáváte divit všemu co se tam děje a popisuje.
Raději bych obětoval Péráka i Mlýn na mumie, pokud by Stančík psal jako kdysi. Jenže tentkrát to vlastně byl Odillo Stradický ze Strdic a ten už je vlastně po smrti. Tak aspoň že nám po něm zůstal tento klenot.