Obhajoba šílencova

Obhajoba šílencova https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375769/bmid_obhajoba-silencova-tAR-375769.jpeg 4 34 5

„Opět jsem se pokusil spáchat sebevraždu. Tentokrát jsem si navlhčil nos a strčil jej do zástrčky. Naneštěstí nastal zkrat a pouze jsem vykopl ledničku. Stále posedlý myšlenkou na smrt, ustavičně přemítám. Jestlipak je posmrtný život? Pokud ano, rozmění mi tam dvacku?“ V Obhajobě šílencově, téměř souborném vydání povídkového díla Woodyho Allena (obsahuje sbírky Vyřídit si účty, Bez peří a Vedlejší účinky) narazíte nejen na šílenou filozofii, ale též filozofické šílení. Je to totéž? A jak to poznat? Jak se vyrovnat s géniem, který pod vámi neustále podtrhává sesli? Obhajoba šílencova potěší každého fanouška Woodyho Allena. A koho nepotěší, ten je prostě šílenec.... celý text

Literatura světová Humor Povídky
Vydáno: , Argo
Originální název:

The Insanity Defense , 2017


více info...

Přidat komentář

Bingus
06.01.2024 3 z 5

Ze začátku to moc vtipné není, pak se to začne zlepšovat. Bavili mě povídky s Pinchuckem.

vlkcz
25.05.2022 2 z 5

S panem Konigsbergem se moc nepotkávám ani u jeho filmů (s čestnou výjimkou opomíjené Purpurové růže z Káhiry). U jeho povídek to nebylo, bohužel, jiné. Ze zhruba 50 kousků mě zaujalo snad pět, především ze závěru (Obhajoba Allenova, Postava Kugelmasse, Odplata, Jarní věstník, Nejpovrchnější člověk). Ne že by chyběly nápady, ale zpracování mi zhusta připomínalo pubertální pokusy o napodobení cimrmanologů. Příliš slov, příliš absurdit, málo point, z mého pohledu málo humoru.
Takže možná ty 2* jsou až moc.


Greenfingers
21.01.2022 5 z 5

Budu se asi opakovat, ale humor Woodyho Allena mě prostě baví. Obhajoba šílencova obsahuje všechny ty úžasné příběhy ze tří předchozích sborníků, takže se jedná o téměř kompletní soubor jeho povídek. Doporučuji!

Camri
02.01.2021 5 z 5

Tak přesvědčivě se vysmát intelektuálům může zase jen intelektuál. A Woody Allen – když se mazaně vydává za šílence – to prostě umí.

DennisMoore
20.08.2018 5 z 5

Tady není co řešit. Vysoká škola humoru.