Pravá láska

Pravá láska https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/185629/bmid_prava-laska-iHC-185629.png 4 119 20

Nevěsty z Nantucketu série

1. díl >

V nové trilogii Nevěsty z Nuntucketu Jude Deveraux představuje nové postavy ze známé rodiny Montgomeryů – Taggertů. Alix Madsenová právě dokončuje studium architektury, když jí Adelaide Kingsleyová odkáže ve své závěti okouzlující Nuntucketské sídlo z devatenáctého století, které může využívat po jeden rok. Pro energickou Alix – která se právě zotavuje z rozchodu s přítelem – je vztah postarší ženy k Madsenově rodině opředen tajemstvím, ale z několika důvodů přijme podivné podmínky závěti. Získá tak čas, aby naplánovala svatbu své nejlepší přítelkyně. V Nuntucketském sídle se však dějí podivné věci. Zdá se, že Adelaide Kingsleyová vymyslela pro Alix poněkud zvláštní úkol: vyřešit podivné zmizení jedné z žen rodu Kingsleyů – Valentiny – která se ztratila před více než dvěma stovkami let. A aby to nestačilo, Alix se musí vypořádat s arogantním (a neuvěřitelně pohledným) architektem Jaredem Montgomerym, který žije v domku pro hosty. Alix to netuší, ale Jared má za úkol na ni dohlédnout, zatímco bude bydlet v domě – což je pro něj snadné vzhledem k nepopiratelné přitažlivosti, která se mezi nimi rozhoří. Jared však ukrývá vlastní tajemství, které by mohlo mladý pár rozdělit navždy. Alix a Jared se náhle ocitají ve víru bouřlivých událostí a zjišťují, že naději na společnou budoucnost mají jen tehdy, pokud napraví křivdy z minulosti.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

True Love , 2013


více info...

Přidat komentář

laura
15.06.2022 3 z 5

Jude Deveraux patří mezi mé oblíbené spisovatelky a její romány - výborně namíchaná směs jiskření, romantiky, vášně a humoru je přesně to, co se mi na těch příbězích líbí...

Ale Pravá láska nějak nebyla ta pravá - alespoň pro mne ne...

Bylo to čtivé, ale taaaak moc předvídatelné. Bez špetky humoru, nebo jsem ho alespoň tentokrát téměř nepostřehla. Nejzajímavější postava byl dědeček a Victoria. Četlo se to hezky a příběh pěkně plynul, ale... Takových příběhů jsem četla už hodně. Tenhle bohužel nějak neměl nic navíc.

Někdy čtivost zkrátka nestačí...

pip11
31.12.2020 5 z 5

Úvodní díl z Nantucketu pojednává o architektech a dvěstě let mrtvém dědečkovi. Celý příběh se mi velmi líbil, ať už sžívání Alix s Jaredem, nebo duch Caleb :) Příjemně čtivé a také zábavné, autorka mě opět nezklamala.


Kudík
23.01.2020 3 z 5

První díl trilogie a má druhá kniha od této autorky. Děj relativně hezký, postavy zajímavé a ani duchovno mi nevadilo, ale jako celek mi to přišlo trošku moc překombinované. Mimo hlavních hrdinů (Alix a Jareda) je zde postav vícero, naštěstí je snadné se orientovat, kdo ke komu patří či patřil před více jak 200lety.

AniDi
28.05.2019 1 z 5

Dala jsem na hodnocení a knihu přečetla. Ale už dlouho mě nic tak nenudilo. Hlavní postavy naprosto nesympatičtí. A. je nepříjemná rozmazlená princezna co si jen kreslí a J. je namachrovaný pitomec. Jejich romantická linka je hrozná. Naprosto jsem jim nevěřila vůbec nic. Pokud by na mě (tak jako na ně) celé městečko tlačilo ať jsou spolu, beru nohy na ramena a utíkám. A duchové? (čekala jsem napětí nebo aspoň humor). Ale bylo to velké zklamání. Chvílemi jsem se do čtení nutila, protože mě přece jenom zajímalo, co se stalo V. A nakonec se to velké tajemství kolem kterého se točí celá kniha dozvídáme v epilogu na pár řádcích. Tak toto opravdu ne. Je mi líto, že jsem ztratila 2 večery s touto knihou.

marketa4469
13.04.2019 5 z 5

Krasna kniha, Deveraux se mi líbí čím dál více.

veveronka
10.03.2018 5 z 5

Super,jako vždy přečtené jedním dechem

Gi-Gi
24.11.2017 4 z 5

Tak o proti Černému lvu to byla "stará dobrá Deveraux", klasická oddechovka, u které se nemusí přemýšlet, ale říkající, že na té Lásce potvoře asi něco je.

katst
16.06.2017 4 z 5

Už dlouho jsem od Deveraux nic nečetla, přestože v knihovně mám mnoho jejích knih a vždy jsem pro ni měla slabost... Pravá láska je po dlouhé době první kniha, která mi od ní přišla do ruky a Jude opět nezklamala :-). Její styl psaní mi velmi vyhovuje a skutečně mě baví. Holčičí kniha jak má být :-)

moudivlacek
15.10.2016 5 z 5

I když nejsem zastánce knížek se střídáním minulosti a přítomnosti či budoucnosti, ani mě moc neoslovuje reinkarnace. Ale je to moje oblíbená autorka.
A... opět jsem mile překvapena. Hezký příběh, na jehož konci budete se dívat kolem sebe a říkat si, jestli na té reinkarnaci totiž něco opravdu není.
A co se týče nadpisu knihy - úplně vystihuje celý děj, pro pravou lásku stojí za to žít.

Haňulec
27.03.2016 5 z 5

Po dlouhé době kniha, od které jsem se nedokázala odtrhnout. Velmi mě zaujal příběh a děj celé knihy. Duchařská stránka knihy byla velmi zajímavá a nutila člověka přemýšlet, jak to vlastně všechno je. Knihu si přečtu určitě znovu a mohu ji s klidným srdncen dporucit. :-)

Nuttelka
17.01.2016 5 z 5

Po dlouhé době jsem opět sáhla po mé milované spisovatelce a prostě Jude nikdy nezklame :-) Příběh mě strašně bavil, Alix s Jaredem jsem si hned zamilovala a strašně jim fandila. Co se týče duchařské zápletky, tak pro mě to bylo tak přirozené, až úplně normální, jak to do děje zapadalo :-) Vůbec mi Caleb nevadil, bylo to zpestření a díky tomu bych na duchy i začala věřit :-) Kdo Jude milujete jako já, neváhejte a vrhněte se do čtení, já se vrhám na další díl...

modranka
01.12.2015 1 z 5

Na konci knihy som už mala pocit, že dokážem naprojektovať a postaviť dom ja sama (to akože je irónia, aby bolo jasné). Tej reinkarnácie tam bolo akosi veľa - popritom som sa neskutočne nudila. Teda u mňa táto kniha nezabodovala. Ten kto nečítal postupne sériu o rodine Montgomeryovcov tak v príbehu bude mať poriadny chaos. Hoci ja som sériu čítala dávnejšie, nevedela som v skutočnosti kto je kto a či vôbec postavy vystupovali v predchádzajúcich častiach.
Celé mi to pripadalo ako keby hlavným zámerom autorky bolo podporiť cestovný ruch na Nantucketu.
Jednu hviezdičku som dala len za obálku.

TaLu
14.10.2015 4 z 5

Knihy od autorky splňují všechno, co od romantických knih očekávám. Tentokráte mne zarazila ta duchařská stránka, kterou já rozhodně nemusím, ale kupodivu v této knize mi to přišlo milé a vtipné. Možná proto, že nešlo o esoteriku, ale o příběh.

raty
20.04.2015 4 z 5

Pěkná pohádka.... "Duchařské" romance moc nevyhledávám, ale tahle byla milá a dobře se četla.
Jen ke konci už byl příběh zbytečně natahovaný.

locin
04.03.2015 5 z 5

Skvělý příběh. Líbilo se mi že ho autorka postavila na skutečném městě. Možná se do Nantucketu někdy podívám, byl to opravdu úžasný popis :)

mikika
24.09.2014 4 z 5

je pravda, že by knize neškodilo trochu sesekat, na druhou stranu zas potěší všechny fanynky autorčiných sérií, že se tu objevují Taggertovi a Montgomeryovi - a v některé z příštích dílů budou hrát větší roli opět identická dvojčata - která od sebe rozliší pouze osudová láska.. v kteréže knize už taková dvojčata byla? :-)

Katera
08.07.2014 4 z 5

Oddychové čtení na prázdniny. Kniha není špatná, ale už jsem od této autorky četla i lepší.

78lulu
07.07.2014 5 z 5

kniha byla skvělá dobře se čte a nezklamala mě, jako všechny knihy od Jude Deveraux

liskarysava
25.04.2014 2 z 5

Knížka mě nenadchla. Bylo to zdlouhavé a zbytečně roztahané. Duchů a převtělování tam bylo zbytečně moc.

Špendlík
31.03.2014 5 z 5

Po dlouhé době jsem sáhla po knížce této autorky a neudělala jsem chybu. Knížka je pohodová a já ji měla za dva dny přečtenou. Určitě doporučuji.