Nestydaté plavky

Nestydaté plavky https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241443/mid_nestydate-plavky-VJk-241443.jpg 4 265 70

Rok 1957, západní pobřeží USA a mladý muž Colm s filmařskými ambicemi – tak začíná nová kniha úspěšného autora C. D. Payna. Colm odchází do malého městečka, aby zde po smrti svého strýce vedl rodinnou firmu na výrobu plavek nadměrných velikostí. Po příjezdu se obává, že ho čekají dlouhé měsíce naplněné maloměstskou nudou. Naštěstí má překvapivě krásnou kuchařku a hospodyni Jean, která je ale vůči Colmovým poklonám imunní. Mladý muž musí firmu zmodernizovat, jinak ji bude muset zavřít. Společně s kamarády dostává geniální nápad – začne šít dvojdílné plavky značky Drzé bikiny, které spočívají ve 4 miniaturních trojúhelnících spojených šňůrkami. Podaří se Colmovi uchvátit trh úžasnými stylovými plavkami? Přesvědčí nádhernou Jean, že právě on je pro ni ten pravý? Nová kniha autora kultorní série Mládí v hajzlu, prošpikovaná paynovským ironickým nadhledem a nekorektním humorem!... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Jota
Originální název:

Cheeky Swimsuits of 1957 , 2014


více info...

Přidat komentář

Ladislav73
23.03.2024 audiokniha 5 z 5

Hlavní hrdina je vynalézavý, trochu mladý, trochu nerozvážný, ale uličnicky šarmantní v tom, jak uvažuje o ženách, sexu a dalších radostech života. Člověk by mu moc přál úspěch nejen na poli plavkovém, ale i milostném, jenže schopnost zasnoubit se s každou dívkou, která se mu líbí, to docela komplikuje.

Mám rad autorův humor a nejinak to bylo u této knihy.

betička
06.09.2023 3 z 5

Úsměvné, příjemné čtení.
I když já bych možná, místo detailně popisovaných milostných scén, upřednostnila detailní popis života v 50tých letech v USA :-)
Malinko mě iritoval hlavní hrdina, který byl schopný se zasnoubit s téměř jakoukoliv sukní, která šla kolem a projevila zájem :-)
Je zde vidět jak moc se posunulo smýšlení o manželství a zralosti vstupování do něj ... jak bylo zcela normální se vzít mezi 20-25 rokem a mít děti a nikdo se nepozastavoval nad tím, jestli jsou ve 20 dost zralí a zodpovědní atd.


gambinka87
17.08.2023 3 z 5

Úsměvná kniha, "přečteno" jako audiokniha, kde mne trochu zarazela vyslovnost "žán" místo "džín", jak bych to v US očekávala, ale dobrá. Plavky byly super, továrna, její osazenstvo a příběh okolo ní, milostné zápletky mne moc nenadchly, Betty mne rozčilovala šílene :) nicméně oddechové čtení na pohodu

jaroiva
16.07.2023 4 z 5

Pokleslá zábava :D Hotová panmixie. Trochu fraška. Připomnělo mi to trochu něčím styl Toma Robbinse.
Ale na letní pohodičku ideální oddechovka.

INCOGNITOREADER
22.09.2022 3 z 5

Neurazí nenadchne. Načtení v audio verzi je vlastně stejné. Nenadchne ani neurazí, ale psát domů o tom jak skvěle načtené to bylo rozhodně nebudete. Je to vlastně variace na Nicka Twispa. Autor vlastně ve většině toho co jsem od něj četl má hlavního hrdinu, který je psaný podle jedné a té stejné šablony. Asi jsem na tohle už prostě moc starý...

Maky78
05.07.2022 3 z 5

Z pohledu dnešního čtenáře úsměvné.
Nejsem z toho úplně hotová, ale ani mě to neurazí. Lehké čtení pro zábavu.

Ales.BD
14.07.2021 4 z 5

Veselohra z doby kdy manželství bylo závažným aspektem každého vztahu a otcové do toho měli co mluvit. Celkově takový odvázanější Wodehouse. Colm Moran připomíná Bertieho Woostera. Byl jsem zvědav, jestli mezi tolika krásnými vstřícnými dívkami spíše obratně manévruje, nebo je vážně takový trouba. Lehké zábavné čtení.

haki34
29.08.2020 3 z 5

typická Paynovina...ve stylu Nicka Twispa - respektive jeho mladých let...Colm je šarmantní, možná trochu více ostýchavý (době potažmo) než Nick, každopádně celou dobu se motá do vícero dobrodružství s holkami..vše ale líznuté jen povrchně, postav hodně, jak se u Twispovské série stalo také nedobrým zvykem...nejvíce mě bavila samotná linka s plavkami. Colmovyy milostné eskapády byly nudné, holky až velmi chápavé, vstřícné a přátelské jedna k druhé (asi to maloměsto nebo co) a výpravu v karavanu na propagaci bikin bych celkově oželela...nejsem filmovým fanouškem (nebo ne až tak zažraným), takže popisy rande v kině, a co sledovali za filmy a kdo v nich hrál - to mě také moc nezaujalo. Nejvíce zbytečná byla postava Betty, která se ani na dálku moc nestihla projevit...
A konec - doslov - hmm. Když už je rozvíjení twispovské série vpřed trochu daleko, tak popojedem vzad ?? ;)

nebyla špatná, taková oddechovka ke kávě, nic světoborného k zapamatování, ale ani neurazila.
a obávám se, že jí podobných vychrlí autor ještě hodně na počkání...

Boby17
24.04.2020 4 z 5

Úsměvná kniha, plná laskavého humoru. Na druhou stranu to není dílo, ze kterého bych padl na zadek. Po dlouhém přemýšlení dávám 3,5 hvězdy, takže zaokrouhluji na 4. Přece jen by ta šedivá trojka byla z mé strany příliš příkrá.

Yeschois
19.01.2020

Koupila jsem si tuhle knihu, která mě zaujala svým obalem i obsahem. Je to lehké nenásilné usměvavé čtení, které sice neobsahuje hlubokou světabornou myšlenku, ale bude vás bavit. Byla to má první kniha od C. D. Payna, která mě seznámila s autorovou populární serií deníka Nicka Twispa - Mládí v hajzlu, a udělala z pana Payna mého oblíbeného autora :).

Cajda
17.12.2019 5 z 5

Sáhla jsem po této knize pro její název - neznalá příběhu ani spisovatele. Ale četlo se mi to parádně a po dočtení mi bylo líto, že už je příběh u konce....

Kacennnka
03.11.2019 3 z 5

Payna jsem chtěla zkusit už dlouho, ale abych pravdu řekla, zrovna mi to nesedlo. Stejně mu dám ještě někdy šanci, ale na první pokus trochu zklamání.

_Michelle_
30.08.2019 3 z 5

Letní lehce humoristické čtení pro náctileté, tím jsou pro mne Nestydaté plavky. Knihu jsem dostala jako dárek a i když už můj věk nemá koncovku náct, tak jsem si ji po dlouhém čase, který nečinně strávila v knihovničce, přeci jen přečetla. Lze se u ní odpoutat od všech starostí, vypnout a bez hlubších myšlenek proplouvat nenáročným dějem. Nevýhodou však je, že kniha nic moc zajímavého ani podnětného (tedy alespoň dospělému člověku) dle mého názoru prostě nepřináší. Bylo to pro mě první setkání s tímto legendárním autorem, ale trochu se bojím, že možná i poslední, protože nejspíš cílí na věkovou skupinu, ke které může každý patřit jen jednou.

petra1394
25.07.2019 3 z 5

Ze začátku mě to moc nebavilo. Bylo to příliš oddechové a humor mě nějak nebral. Nicméně poslední jedna třetina knihy mě docela bavila, dokonce jsem se dvakrát zasmála nahlas. Jak tady zazněl jeden komentář - bylo to nadýchané jako obláček. Hodně oddechové čtení, ale příjemné. Bezstarostné.

Peťulka3
08.02.2019 5 z 5

Pohodové čtení.

elen79
13.01.2019

Je to druhá kniha co čtu od tohoto autora. Příjemná oddechovka.

katerina5544
02.01.2019 5 z 5

Libila se mi a doporucuji! Mila oddechovka ;-)

Patapuf
21.09.2018 4 z 5

Krásné odpočinkové čtení.... je to nadýchané jako obláček... libí se mi autorův styl psaní... trochu jako Rosamunde Pilcher, ale ne tak infantilní a zábavné...

NymphMaeve
21.05.2018 3 z 5

Těšila jsem se na další knihu od tohoto autora a bohužel zase zklamaní. Téma zajímavé, situace komické, ale vtipy se asi v polovině knihy přejí a pak už je to celkem nuda. Velká škoda :(

Dervish
26.03.2018 5 z 5

Parádní a ještě jednou parádní. Dlouho jsem čekal kdy Payne dokáže navázat na knihy o Nicku Twispovi a konečně jsem se dočkal. Ne dějem, ale kvalitou. Vtipné, zamotané, kouzelné. A happy-end, což u Payna není vždy pravidlem. Navíc jsem se dozvěděl hodně o bikinách a těžkých začátcích tohoho kouzelného oděvu bez kterého si dnes nedokážeme pláže představit. Prostě po všech stránkách povedená kniha a já doufám, že Payne už je zpět na té zábavné vlně. Teď z ní jen nespadnout.