Někdo zůstává

Někdo zůstává https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496879/bmid_nekdo-zustava-aP5-496879.jpg 4 119 31

Někdo série

< 3. díl

Aliza by se ráda zamilovala, ale na vztah nemá čas. Studuje práva, aby si mohla splnit svůj sen a pomáhat znevýhodněným lidem, přičemž ještě vede úspěšný blog a instagramový profil o vaření. Plné ruce práce má i s přípravou své první kuchařky. Takže si nesmí dovolit žádné rozptýlení – ani když je tak atraktivní a fascinující jako Lucien. Také pro Luciena je momentálně láska až na posledním místě. Od smrti rodičů je jeho hlavní prioritou mladší sestra, kterou má v péči. Obětování svého osobního života a svých snů bere jako povinnost, závazek a splnění odkazu rodičů. Čím lépe se však Aliza a Lucien poznávají, tím silnější je přitažlivost mezi nimi. Jejich odhodlání držet od sebe ruce pryč tak čím dál víc pokulhává...... celý text

Literatura světová Pro ženy
Vydáno: , Red
Originální název:

Someone to Stay , 2020


více info...

Přidat komentář

Luccinda
02.04.2024 3 z 5

Na příběh Alizy a Luciena jsem se moc těšila, ale nakonec byl pro mě spíše zklamáním. Romantická linka byla hodně slabá. Na čem byste taky chtěli budovat vztah, když se spolu hlavní hrdinové kvůli svému pracovnímu vytížení viděli asi tak pětkrát za celou knížku. No, moc jsem jim tu lásku nevěřila.

Nehledě na to, že se postavy po vztahové stránce občas chovaly, jako by jim bylo patnáct. Čekala bych, že vysokoškoláci v new adult romanci už budou trošku zkušení, a že v příběhu proběhne i něco víc než pár líbaček. Takže bohužel, tohle byl za mě nejslabší díl celé série.

Kristy.Seb
17.03.2024 4 z 5

Najdi si svou vlastní cestu, jdi po ní a nepouslouchej nikoho jiného než sebe.

Zakončení série bylo příjemné.


Weezi64
12.03.2024 4 z 5

Za mě lepší než ty dva díly předtím.
Ale tato série autorky se mi nedostala "pod kůži".

NiKub
25.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Třetí díl zároveň poslední díl ze série Někdo. Ze všech dílu přečtený nejrychleji.
Aliza a Lucien.
Půlka knihy byla jen o tom jak Aliza vydává knížku a s Lucienem se zřídka někde setkají. Ona nemá čas vydává knížku o jídle a on zabrán do učení a práce jen aby mohl uživit sebe a svoji sestru.
Od půlky se začalo něco dít a děj se dával do pohybu. Jen bylo předvídatelné co se stane. Když Aliza měla hlídat rebelskou sestru Amicu, stala se lehká nehoda. Lucien se rozešel s Alizou a pak už člověk jen věděl co se bude dít.

be_pa
23.01.2024 3 z 5

Lucien byl bojovník a stejně jako Aliza plný plánů a stresu. Zase tak rozdílní nebyli. Ne, že by se mi kniha nelíbila, ale je určená spíš pro mládež. Celkově povrchní příběh plný chytlavých povolání, koníčků a životního stylu, co teď letí. Spoiler: A je smutné, že Aliza chce pomáhat znevýhodněným v začlenění, přitom její vlastní původem pákistánská rodina Američanovi Lucienovi nedůvěřuje.

Lucyk01
10.01.2024 4 z 5

(SPOILER) Na knihu jsem se už dlouho těšila, protože Laura Kneidl patří mezi mé oblíbené spisovatelky a tahle její série mě bavila, protože každý díl pojednává o nějaké tabuizované věci, o které by se mělo více mluvit. Takže je jasné, že i na tento díl jsem se hrozně těšila, protože už z předešlých dílů jsem si oblíbila Luciena a Alizu.

Tento poslední díl trilogie pojednává o pákistánské dívce Alize, která má moc práce s právnickou školou, svým logem o vaření a instagramu, a do toho má starosti s vydáním své vlastní kuchařky. A pak je tu Lucien, který přišel o rodiče a musí vychovávat svou 15 letou sestru, která si prochází těžkou pubertou. Takže se jedná o dva lidi s protichůdnými zájmy i problémy.

Alizu i Luciena jsem si moc oblíbila. Ale nacházím i nějaké nesrovnalosti. Protože mi přišlo, že i když Lucien je představován jako ten, co nechce vztah, protože musí se starat o svou sestru, která bude vždy u něj na prvním místě, tak v knize se chová opačně. A pak, když Alize ho konečně chce, tak on najednou začne být totální idiot a začne hrát tu svou stanovenou roli. Takže jsem si říkala: Už se konečně rozhodni!

Kniha je čtivá a čtenář ji má za 2 dny přečtenou. Děj je obyčejný a předvídatelný, takže akorát pro ty, kteří chtějí vypnout na dva večery a užít si příjemnou romantiku.

Konec mi přišel nedokončený a useknutý. Asi přijde menší spoiler - > Oni se pohádají, pak spolu nemluví, on k ní přijde, oba si řeknou, že se milují a je happy end. Na mě to přišlo useknuté, jen aby už byl konec. Nevadilo by mi, kdyby kniha měla pár stran navíc.

Za mě taková příjemná oddechovka s předvídatelným, ale useknutým koncem pro milovníky Laury Kneidl.

libuse6749
12.11.2023

Někdo zůstává je 3. díl ze série NĚKDO od německé autorky Laury Kneidl a pro mě nejlepší z celé této série.

Aliza se už objevila v prvním díle, Lucien se mihl v druhém, věřila jsem, že se jejich cesty spojí právě v další knize. Aliza studuje práva, vede úspěšný blog a instagramový profil o vaření a finalizuje svou první kuchařku, která má co nevidět vyjít. Co však Alizu trápí je nedostatek volného času, na rodinu, přátelé, ale hlavně na lásku.

Druhý hlavní hrdina je na tom velmi podobně, od tragické smrti rodičů se stará o mladší sestru. Lucien obětoval veškeré své sny a osobní život se závazkem „nahradit rodiče“ a připravit sestru do života, tak jak považuje za správné.

Celá kniha se nese na romantické lince, nečekejte žádné velké zvraty, jen takové krásné pomalé oťukávání a sbližování. Líbilo se mi jiskření mezi Alizou a Lucienem, které vystihlo chemii, co právě funguje v počátcích začínajícího vztahu. Alizu jsem během čtení obdivovala za její úsilí na cestě k dosažení svých snů, její příběh může být skutečně inspirující pro mnohé mladé dívky. Z celé série byl právě příběh Alizy mě nejbližší, právě díky jejím zájmům.

Autorka uzavřela knihu 2 epilogy, které byly sladkou tečkou a skvělým zakončením i celé série. Styl autorky je milý, klidný a lehce se čte. Sérii mohu doporučit, ale bude se líbit spíše mladším čtenářkám.

petusska01
25.10.2023 4 z 5

S Alizou a Lucienom sme sa stretli už v predchádzajúcich dieloch. Autorka popisuje viac menej aj problémy tejto doby, kedy si študentka Aliza naložila na seba viac ako dosť, študuje, plus pracuje na svojom blogu, varí, snaží sa dosiahnuť svoj sen a byť právničkou...Všetci ju podporujú a ona nechce nikoho sklamať až nakoniec je na pokraji vyhorenia....Lucien predstavuje toho menej štastného, prišiel o rodičov a pretĺka sa sám, stará sa os voju sestru, bojí sa o niekoho iného oprieť, požiadať o pomoc...Niekedy mi samozrejme ich správanie prišlo premrštené a také priveľa, ale s ohľadom aj na vek aký majú postavy....Autorka dokázala ich emócie, strach preniesť aj na mňa a aj keď ide o romantický príbeh, viac menej romantika je akoby v úzadí a v popredí vidíme najmä rozvíjajúcu sa dôveru dvoch mladých ľudí medzi sebou. Dúfam, že sa s nimi ešte stretnem v ďaľších príbehoch, som zvedavá ako sa majú :-D

MamaKnihomolka
19.09.2023 5 z 5

Třetí díl série Někdo a za mě nejlepší. Celkově byl první díl nejzajímavější a druhý takový průměr, ovšem třetí si mě prostě získal postavami.
Alizu známe už od prvního dílu, Lucien se objevil v druhém a já se na ně hrozně těšila. I když chemie mezi nimi byla i nebyla a přišlo mi , že najednou si Aliza uvědomila, že na Luciena myslí víc, než by chtěla. I zvrat se dal rychle odhadnout, ale chcete to číst dál.

Obdivovala jsem, jak autorka dokázala vytvořit tak reálné a charakterově zajímavé postavy. Kéž bych je mohla potkat...

Série Někdo je nenáročné čtení, u kterého si odpočinete a budete milovat jak děj, tak i postavy.
A ty obálky také mluví za vše...

Hypatia1010
12.08.2023 4 z 5

(SPOILER) Po přečtení třetího dílu této série jsem stále přesvědčená, že první díl byl nejzajímavější, nicméně třetí díl za ním nezaostává příliš daleko. Jistě, v příběhu se objevují i hluchá místa, ale přesto byl celkově poutavý a zajímavý. A to bez mučení přiznávám, přestože zrovna nepatřím do cílové skupiny tohoto žánru.
Aliza a Lucien mi byli sympatičtí už v předchozích dílech a jejich rozvíjející se vztah jsem si vychutnávala. Naprosto jsem chápala, že Lucien vždy za každých okolností bude upřednostňovat svou mladší sestru, kterou má v péči. Právě proto jsem se trochu obávala, že bude až příliš nekompromisní a neústupný, když se s Alizou rozešel kvůli sestřině zranění, způsobenému Alizou při menší autonehodě. Jasně, v prvním okamžiku má člověk tendenci reagovat přemrštěně pod vlivem emocí, protože je rozčilený a má strach o své nejbližší, ale když emoce opadnou, měl by být schopen odpustit, tím spíš, když se vlastně nic tak závažného nestalo.
Aliza mi sice byla sympatická, ale ne vždy jsem se s jejím jednáním a způsobem myšlení dokázala ztotožnit nebo je pochopit. Lucien si mě rozhodně získal tím, jak se snažil vyrovnat se ztrátou rodičů a současně se postarat o svou sestru, která byla občas opravdu docela nevděčná, prostě puberťačka. Že vždy upřednostnil sestřiny potřeby před svými mi velmi zaimponovalo.

pogmanka
24.07.2023 3 z 5

Nebylo to špatné, ale nějak mě to chytlo až poslední třetinu, kdy se to rozjelo, začátek byl na mě takový utahaný a nudný, ale postupně se to zlepšovalo a poslední část se četla nejlépe. Postavy jsem si oblíbila, jen kdyby ten začátek byl lepší, hodnotila bych lépe.

Books_by_Dee
08.06.2023 4 z 5

IG: books_by_dee

První díl jsem hodnotila 4,5 , druhý díl 3 a poslední díl má ode mne 5 . Za mě z celé série nejvíce povedený díl, svižný a reálný příběh, jiskřičky tam létaly , bylo to vtipné, bylo to sexy, byla to fajn romanťárna a hlavně žádnej slow-burn (jak já je nemám ráda ale tak také knížka je poloviční oproti Někdo nový).

Aliza toho má na starosti milion, nic a nikoho nestíhá a nechce ani stíhat Luciena, i když jí to k němu táhne od prvního setkání. Lucienovo hlavní starost je jeho sestra, kterou má v péči od doby, kdy jeho rodiče přišli při autonehodě o život. Je to jeho číslo 1 a nechce si připustit do života další starost, ani Alizu, ke které ho to táhne od prvního setkání. Aleláska si občas nevybírá, a i když něco v životě nečekáš, můžou se až díky tomu začít dít zajímavé věci. V příběhu bylo krásné, jak se navzájem podporovali ve svých snech a říkali si, že to zvládnou. Ke konci mě Lucien lehce naštval (ale zároveň jsem ho i chápala vzhledem k minulosti) ... naštěstí jsme se dočkali happy-endu, a dokonce i příjemného epilogu, díky kterému jsme se i dozvěděli, jak dopadli ostatní páry z předchozích knih.

Já tuhle sérii opravdu doporučuji, a tak trochu doufám, že třeba do budoucnosti se dočkáme i pokračování, třeba o Alize (sestře Luciena).

Šárka88
02.05.2023 4 z 5

Pohodový román bez nějaké akce a reakce. Čekala jsem větší zápletku s nějakým napětím když Aliza je jiného původu než Lucien, třeba že oni mají jiné zvyky a rodiče budou proti a najdou ji manžela.
Bylo to i svým způsobem zajímavé, ale první díl asi nejlepší. Dvojka o něčem a ničem a tento díl bych doporučila si přečíst po nějakém náročném thrilleru, jako jsem to udělala já a spokojenost. Dočkáme se knížky o Amice?

Verresa
20.04.2023 4 z 5

Kniha se mi dost líbila. Po tom co Lucien a jeho sestra museli zažít a jak se k tomu pak postavil bylo úžasné. Aliza mi byla sympatická hned od začátku, její pohnutky a jak co vnímala jsem dokázala pochopit. Kniha je milá, nesmírně čtivá a romantické duše si přijdou na své. Celá série je super a doporučuju k přečtení

Terka18
07.04.2023 5 z 5

Krásný příběh, který pohladí po zamilované duši. Autorka umí krásné psát. Příběh jsem si užívala od prvních stráněk. Luciena jsem si hned zamilovala, Jeho sílu a vytrvalost, i když samozřejmě udělal pár kopanců, ale i přes to si získal mé srdce. Přečteno za dva dny a dokonce mě i mrzí, že jsem knihu zhltla tak rychle, protože jaký příběh si vzít teď?

Malíček
02.04.2023 4 z 5

Čtení knih od této autorky je prostě jedna radost.
Tento díl si mě získal nejvíce hlavními postavami, protože s Alizou jsem se dokázala velmi snadno ztotožnit a její příběh mě opravdu zajímal, byla jsem napjatá, jak to nakonec dopadne, i když nějakou představu jsem samozřejmě měla. Přeci jenom je to pořád romantika na entou. Lucien byl pro mě docela záhadou, takovou velmi sympatickou a sexy záhadou. Ten si mě získal svým přístupem k rodině, ke své mladší sestře, o kterou se staral.
Celkově jsem si čtení opravdu užila a knihu mohu doporučit zejména čtenářům, kteří chtějí vypnout, u knihy si oddechnout a na chvíli se vypravit do světa nerozhodných vysokoškoláků.

JanistaN
01.04.2023 5 z 5

Laura Kneidl je prostě skvělá vypravěčka. Miluju její knihy.

vera5841
21.03.2023 3 z 5

Tento díl mě v sérii bavil nejméně. Aliza si mě vůbec nezískala a párkrát jsem se přistihla, že jsem Lucienovi přála někoho jiného. Bohužel jsem se do ní vůbec nedokázala vcítit a celkově mi přišlo, že téma "jsem úspěšná, ale mám trauma z toho, že jsem cizinka" přišlo docela na sílu. Mám pocit, že autorka si mnohem lépe poradila se složitějšími tématy.
Co se mi na knize líbilo byl úplný závěr, kdy autorka vlastně shrnula budoucnost všech postav a celkem důstojně zakončila sérii.

AnnaNes
16.02.2023 4 z 5

Ještě uvidím jedno “o. k.” a asi se zblázním!
Po X přečtených stránkách jsem zjistila, že jsem omylem přeskočila 2. díl a šla rovnou na 3. Oproti prvnímu mi tento přijde slabší, ale jinak se mi to líbilo.

ELENtheKNIHOMOL
15.02.2023 4 z 5

Třetí a závěrečný díl série Někdo

Aliza a Lucien... tihle dva opravdu nemají čas na nějaké vztahy.
Aliza je vášnivá blogerka,která miluje pečení a vaření a naplno se věnuje nejen studiu,ale i přípravě své první kuchařky.Je to velmi silná osobnost,která bojuje za své sny a dává pro jejich uskutečnění ze sebe vše.
Lucien se naopak po tragické smrti rodičů ujal výchovy své mladší sestry,studuje a rád navrhuje hororové masky,jeho sny ale musely jít stranou,protože na prvním místě je teď péče o Amiciu.
Dokážou si na sebe,i přes své povinnosti,udělat čas a upřednostnit city před rozumem?

Milostný příběh se tu rozvíjí velmi opatrně a autorka věnovala oběma hlavním postavám spoustu času. Poznáme nejen je,ale i jejich hektický a stresující život.

Ani v této knize nechybí důležitá témata,která autorka ráda začleňuje do svých knih.Všechna jsou dobře zpracována do příběhu a dovedu si dost dobře představit, že si z toho mnozí čtenáři mohou něco odnést.
Stejně jako u prvních dvou dílů jsem se dobře a rychle vžila do děje a cítila jsem se s postavami velmi příjemně.Styl psaní Laury je hezký, klidný a snadno se čte.
Epilog byl skvělým zakončením série.

Autorovy další knížky

Laura Kneidl
německá, 1990
2020  84%Nedotýkej se mě
2021  84%Neopouštěj mě
2021  79%Někdo nový
2021  72%Ve skrytu stínů
2022  73%Někdo jiný

Kniha Někdo zůstává je v

Právě čtených5x
Přečtených169x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených6x
Knihotéce244x
Chystám se číst151x
Chci si koupit49x
dalších seznamech6x