Největší přání

Největší přání https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/523578/bmid_nejvetsi-prani-65193b79d95c9.jpg 5 5 5

Helenka je osmiletá dívenka, která se ocitla v dětském domově. Její velikou oporou a největším kamarádem se stal Máťa. Proto mu Helenka jednoho dne svěří své veliké tajemství..

Přidat komentář

domiii97
27.03.2024 5 z 5

Knížka pro děti z pera české spisovatelky pojednává nejen o nelehkém tématu života dítěte v dětském domově, ale i o víře v čase Vánočním, kdy se tajné sny plní.

V příběhu je zmíněna láska v podobě kamarádské, stesku po rodičích, ale i v nově vytvořeném vztahu mezi tetou v domově a dětí.

Příběh se odehrává v období adventního času, kdy se děti připravují na Vánoce a společně s jejich tetou probírají všemožné zvyky a tradice.

Helenka, stejně jako i ostatní děti, si prochází nelehkým obdobím. Autorka popsala tyto pocity velice detailně a čtenář tak nemá problém se do pocitů postav vžít.

Knihu doplňují milé ilustrace a je zde větší obsah textu, tedy bych doporučila pro zdatnější mladé čtenáře. Příběh jako takový si ale užijí i menší děti ve společném čtení s rodiči.

Kniha je to sice oddechová a zároveň naučná, ale nechybí i trocha napětí.

Při čtení jistě nejednomu dospělému čtenáři úkapne slza. Osobně jsem po dočtení určitě naplnila kbelík slz. Bylo to dojemné, smutné, ale zároveň krásné počtení.

Jsem ráda, že autorka sepsala příběh s posláním a o tématu, které by se nemělo opomínat. S knihou se dá i dále pracovat, třeba při některé z besed - ať už v knihovně či ve škole.

Děkuji autorce za poskytnutí recenzního výtisku

Henriette
19.01.2024 5 z 5

Největší přání je nádherná knížka a i když máme od autorky rádi všechny, které dosud vydala a dosud vedl jednoznačně “Snovík, stala se pro nás tou NEJ. Ať hodnotím knihu jako dospělý čtenář, autorka knih pro dospělé i pro děti, nebo jako maminka dvou dětí, které se zaujetím poslouchaly – a to se zdaleka nestává u všech knížek – Největší přání je podle mě ta nejlepší kniha, jakou dosud autorka napsala a rozhodně si zaslouží pozornost čtenářů – velkých i malých.


Jitty502
10.01.2024 5 z 5

Krásně i smutně napsaná knížka z prostředí dětského domova. Děj se odehrává v adventní době, jsou zde ukázané různé zvyky a tradice. Četli sme se synem během Vánoc, moc se nám knížka líbila vřele doporučuji už pokoukávám po dalších knihách od autorky.

sandra8qus
30.10.2023 5 z 5

Tak z téhle knížky jsem si zcela upřímně sedla na zadek. Znám autorky knížky všechny a můžu říct, že Největší přání je úplně top-kniha. Přečetli jsme si s dětmi, na konci jsem zamáčkla slzu. Kluci nad tím diskutovali a myslím, že se k ní budeme vracet.
Knížku vřele doporuči, je napsaná jemným způsobem. Ačkoli téma, kterému se knížka věnuje není jednoduché, je napsanána pochopitelně a krásně.
Smekám! Krásná knížka !

Danago
12.10.2023 5 z 5

Naprosto skvělá dětská knížka vhodná ke čtení ideálně v adventním čase. Doporučila bych ji dětem od 4 do 7 let.
Je to velice krásný dojemný příběh odehrávající se v době adventní a o Vánocích, kdy se se plní ta největší dětská přání.
Při čtení se k dětem i jejich rodičům přenese zimní a vánoční atmosféra.
Jsou zde nenásilně popsány běžné zvyky a tradice, které se u nás v tomto čase dodržují asi v každé české rodině.