Kamarádi na výletě

Kamarádi na výletě https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422613/bmid_kamaradi-na-vylete-mNm-422613.jpg 5 11 11

Na malém dvorečku žijí dobří kamarádi. Pejsek, kočka, kohoutek a tři slepičky. Jednoho letního rána se zvířátka rozhodnou, že prolezou mezi plaňkami v plotě a vyjdou si na výlet. Od té doby už nic není, jak bývalo. Objevovat svět je krásné dobrodružství, obzvlášť když si najdete nové přátele. Veselé ilustrované vyprávění o domácích i jiných zvířátkách obohacují krátké tematické písničky.... celý text

Přidat komentář

Janizoun
25.10.2022 5 z 5

Pěkná dětská knížka o zvířátkách, nezklamala mě a dětem se moc líbila. Líbí se mi, že po příběhu přijde i písnička, která má u sebe notový zápis i s akordy, což je skvělé. Krásné jsou i ilustrace, nám se moc líbí. Za mě i děti plný počet bodů :⁠-⁠)

liana 12
28.08.2022 5 z 5

Výborná kniha, krásně dětská a taková předzvěst Mňouka :) (čtěte tedy před Mňoukem krásně to naváže) :) Paní Jakešová má všechny knížky provázané, byť se to úplně na první pohled nezdá. Dcera má 4 roky, řekla bych, že knihy jsou naprosto dokonalé pro tento školkový věk.


Klaris29
17.08.2021 5 z 5

Líbivá kniha o zvířátkách , kterou si zamiluje snad téměř každé dítě. Za každou kapitolou je písnička o dané kapitole, děti si snadno zapamatují slova. U nás měla kniha veliký úspěch, četli jsme ji několikrát a stále se k ní vracíme. Doporučuji.

lenkaBajza
28.09.2020 4 z 5

Krasne,opravdu krasne pribehy o zviratkach. Dcera si vsechna zviratka zamilovala,budu ji muset poridit i domu:)
Jen je velka skoda,ze v knize neni vic ilustraci. To me skutecne mrzi, s tema by byla kniha proste dokonala:)

bookcase
24.09.2020 5 z 5

Milé a poučné vyprávění pro nejmenší, moc se líbilo nejen synovi, ale i mně.

veronika0382
07.08.2020 5 z 5

Tato krásná pohádková kniha pro naše nejmenší si vás získá od prvních stránek... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

jahlina
11.05.2020 5 z 5

Knížka Kamarádi na výletě je knížka určená primárně pro předškoláky. Příběhy o zvířátkách jsou napsané jednoduchým jazykem přístupným dětem. Moje děti pohádky o zvířátkách milovaly, když byly malé a myslím, že by se jim líbila i tato knížka. Je to přesně takový ten typ knížky, co čtete pořád dokola. Příběhy přináší i drobná ponaučení. Doplnění textu písničkami je dobrý nápad, i když ne každý umí noty.

dmull
04.05.2020 5 z 5

Knížka z nakl. Bambook Kamarádi na výletě se u nás doma bere do ruky často. Čteme ji každou chvíli, resp. si podle ní zpíváme veselé písničky, které jsou za každou kapitolou. Pokud někdo neumí noty, jako my, může si jednoduše broukat dle sebe. Písničky jsou chytlavé a malé děti si snadno zapamatují. Knížku doporučuji i začínajícím čtenářům. Obrázky jsou veselé a přírodní. Doporučujeme.

JessieEx
11.04.2020 4 z 5

Knížka se mi dostala do rukou díky autorce, bohužel obálkou by mě nezaujala. Celkově musím konstatovat, že ilustrace jsou na knize to nejslabší - nicméně je to spíš otázka vkusu, synovi se líbí :)
Autorka vypracovala příběh zvířátek, která se vydávají na výlet a zažívají nová dobrodružství. Zakomponovala do něj poučné a vzdělávací prvky i známé písničky. Na konec každé kapitoly přidala vlastní písničku včetně not.
Knížečku považuji jako ideální na předčítání před spaním. Vystačí na deset večerů a je vhodná pro všechny děti, které už udrží pozornost cca deset minut čtení. Jako bonus si po přečtení může rodič zazpívat s dítětem písničku, která pojednává o tom, co se v právě přečtené kapitole přihodilo.
Spojení pohádky a písniček vnímám jako výborný nápad. Více o knížce najdete v recenzi (tu najdete zde v záložkách a na mém blogu)