Neuvěřitelná dobrodružství se Snovíkem

Neuvěřitelná dobrodružství se Snovíkem https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/478812/bmid_neuveritelna-dobrodruzstvi-se-snovi-IXi-478812.png 5 14 14

Franta by chtěl zažít spoustu legrace a velké dobrodružství, prostě nejkrásnější prázdniny. Jenže to vypadá, že ho čekají spíš otravné a nudné dny. Jednou se však stane prapodivná věc. Bum! V pokoji mu přistane Snovík, kluk z kouzelné planety, a vezme ho i s kamarádem Honzíkem na vesmírnou výpravu. A nebude to jen obyčejná návštěva, kluky čeká parádní dobrodružství, kdy budou dělat neuvěřitelné věci – třeba sáňkovat v triku, bojovat s piráty nebo si ochočí dinosaura. Na planetě Snění je totiž možné cokoliv.... celý text

Přidat komentář

domiii97
25.03.2024 5 z 5

Knížka z edice Čtení pro prvňáčky dává malým čtenářům prostor pro fantazii. Ona už planeta Snění a možnost vysnít si cokoliv, je neuvěřitelné, ale v této knížce možné!
Čtenář prožije společně s hlavními hrdiny dobrodružství jako třeba návštěvu pravěku i s dinosaury, možnost potkat piráty nebo navštívit moře v obrovském klobouku.
V knize jsou barevné ilustrace Josefa Quise, které ihned zaujmou a hezky doplňují příběh.
Neuvěřitelná dobrodružství se Snovíkem je úzká knížka, takže i malý nečtenář nebude mít problém se začíst. Příběh je milý a potěší malé i velké knihomoly.

Děkuji autorce za poskytnutí recenzního výtisku

Mon.CouCou
30.06.2023 5 z 5

Měsíc červen je u konce a já bych dnešek zase ráda věnovala dětem. Jak ikonické, stejně jako totiž dětem, i Frantovi začínají prázdniny. Jenže jak se prokousat nudou? Kouzla mají v pohádkách i ve snech zelenou, a tak se můžeme radovat se Snovíkem při neobyčejných zážitcích rozšiřující dětskou fantazii.
Ačkoli jde o útlou knížečku, ideální pro začínajícího čtenáře, je psaná moc pěkně, a je doplněna obrázky ilustrátora Josefa Quise - přesně zapadajícího do celého příběhu. Můj Kikinek se u knížky nejednou zasmál a to je snad největší doporučení.


veronika0382
03.04.2023 5 z 5

Tahle útlá knížka skrývá opravdu originální dobrodružství. V několika krátkých kapitolách zažijí děti mnoho zábavy. Více v mojí recenzi v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Pupaja
05.03.2022 5 z 5

Se 4 letym synem jsme precetli na jeden zatah - ani nedutal. Krasne obrazky, pekny text plny dobrodruzstvi. Jeste byl smutny, ze kniha neni "tlustejsi".

bookcase
12.02.2022 5 z 5

Svižné, humorné a dobrodružné vyprávění pro všechny děti, které se nerady nudí a mají rády, když se něco děje, co podnítí jejich fantazii,

drazilka
18.10.2021 5 z 5

Nádherná knížka, plná neotřelých nápadů, která zaujme a rozhodně Vaše děti rozesměje. Kapitolky jsou krátké, takže ideální jako pohádky před spaním nebo pro začínající čtenáře.
Myslím, že právě tahle knížka si pozornost zaslouží,právě proto se k ní určitě ještě vrátíme:-).

Klaris29
16.08.2021 5 z 5

Hlavní hrdinou je chlapec Franta, který po prázdninách nastupuje do 2. třídy. Franta se těší na prázdniny, které prožije se svým nejlepším kamarádem Honzíkem. Ten odjíždí na prázdniny k babičce. Franta je z toho smutný. Jednou večer k němu do pokoje přiletí kluk jménem Snovík. Nejprve se Franta lekne, ale s klukem se začne kamarádit a zažijí spolu všelijaká dobrodružství.
Kniha je určena jako první čtení, ale myslím si, že knihu mohou číst i mladší čtenáři. Můj syn (4 roky) ji má moc rád. Myslím si, že příběh osloví nejen chlapce, ale také děvčata, která si také najdou to své.
Kniha je napsána, jak sem již psala, na první čtení. Kapitoly jsou krátké a kniha je proložena krásnými ilustracemi Josefa Quise. Kniha je i vtipně napsaná, tak se u ní děti i dospělí mohou zasmát.
Sice jsem dospěla, ale kniha se mi moc líbila a kdybych byla mladší, tak bych ráda snila o tom, jak mě Snovík navštíví a co bych ráda zažila já. Knihu doporučuji, myslím si, že by v dětské knihovně chybět neměla.

Štítky knihy

pohádky pro děti dětská dobrodružství

Autorovy další knížky

Lenka Jakešová
česká, 1966
2020  91%Pohádky z lesa
2019  95%Kamarádi na výletě
2021  96%Neuvěřitelná dobrodružství se Snovíkem
2021  100%Příhody včeličky Emičky
2021  95%Nezbedné příhody malého Mňouka