Nejjasnější hvězdy

Nejjasnější hvězdy https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479788/bmid_nejjasnejsi-hvezdy-XqZ-479788.jpg 3 86 22

První díl nové série od autorky fenoménu After! Karina vyrostla ve vojenské základně a ví, jaký chaos a komplikace to do života přináší. Snaží se proto vést klidný dospělý život ve svém malém domku. Neznamená to však, že by se k rodině postavila zády. Naopak – je právě tím, co ji drží pohromadě, například když má její bratr Austin problémy se zákonem. Karina ví, že by se měla soustředit i na sebe. Nemusí pořád všechny zachraňovat. Když se ale Austinovo chování začne zhoršovat, Karina začne ztrácet pevnou půdu pod nohama. A tehdy ho potká… Kael je dvacetiletý pohledný voják, který se vypořádává se zážitky ze dvou cest do Afghánistánu. Je mlčenlivý a uzavřený. Karina si však zvykne na jeho tichou přítomnost, která ji dodává klid, jaký už dlouho necítila. Tato iluze ale nemůže trvat věčně… Strhující příběh o lásce a lžích, který ve vás zůstane dlouho po dočtení poslední stránky.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

The Brightes Stars


více info...

Přidat komentář

Peťulka3
29.03.2024 5 z 5

Pomalejší rozjezd, ale myslím si,že příběh má potenciál a proto neubírám hvězdičku. Těším se na další díl a vzhledem k závěru soudím, že tam se na plný plyn pojede už od začátku. Odpočinková kniha,která se čte sama.

Zuzíček77
18.03.2024 3 z 5

Musím přiznat, že od této knihy jsem čekala opravdu hodně. Autorka která si mě získala sérií After píše moc hezky. Bohužel tato kniha mě moc neoslovila. Přišlo mi, že se tak nějak moc táhne a nějak se tam úplně nic moc neděje, a když už se k něčemu schyluje tak je konec. Druhý díl až bude tak si asi přečtu ale jen, proto, že nemám ráda rozečtené věci. Na knize se mi líbí prostředí v kterém je to psané, zase je to něco jiného.


florentinas
24.07.2023 3 z 5

Stále jsem čekala a čekala až se to rozjede, takže začátek, prostředek trochu nuda.

Barča 008
08.07.2023 4 z 5

Konečně vypuklo drama, a byl konec! Byl to sice hodně pomalý rozjezd, ale potenciál pro další díly je hodně slibný. Doufám, že pokračování vyjde v češtině co nejdřív. :)

Kniholapka
10.06.2023

Děj plynul, s postavami jsem se seznámila, ale že bych se nemohla odtrhnout to ne.
Ke konci mě hlavní hrdinka docela štvala a ani hlavní hrdina mi zatím moc nepřirostl. Vše se vlastně teprve otevřelo. Další díl si přečtu, ale není to jako s předchozími knihami, které se mi vryly do paměti a stále na ně vzpomínám...

Books_by_Dee
08.06.2023

IG: books_by_dee

Dlouho, ale sakra dlouho jsem se přemlouvala k tomu, abych knížku dočetla, až jsem si řekla, že můj čas si prostě nezaslouží knížka, která mě absolutně nezaujala a nutím se do ní. A tak jsou Nejjasnější hvězdy první knížkou, kterou v letošním roce odkládám a předpokládám, že se k ní už nevrátím a tím pádem ji posílám další čtenářce, která třeba bude mít jinej názor. Sto lidí, sto chutí.

Nemyslím si, že mě přísluší knížku hodnotit, jelikož jsem ji nepřečetla celou, ale můžu vám prozradit, že za prvních 60 stránek, které jsem zvládla, se nestalo nic, absolutně nic necítím ani maličkou chemii mezi hlavní dvojicí , není to vtipný a mám pocit, že čtu návod na to, jak být správná masérka (hlavní postava pracuje v masérském studiu). Asi nejsem cilovka.

mina_harker
30.05.2023 3 z 5

Na konci mě zklamalo, že se nic neuzavřelo, protože se jedná o první knihu trilogie, to jsem netušila.

Ann98
22.05.2023 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Hned od začátku mě vtáhla do děje a nemohla jsem se dočkat, jak to dopadne. Pěkná zápletka, hezký vývoj postav.
Děj byl trošku pomalejší, autorka nás prakticky seznámila s hlavními postavami. Díly mají být celkem tři, tak jsem zvědavá, jakým směrem se to rozjede v těch dalších.
Zajímavě zvolené prostředí, které bych řekla, že se snad ani do romantické knihy na první pohled nehodí.
Ve srovnání se sérií After.. Nejjasnější hvězdy jsou diametrálně odlišné. Ať už tím tempem. V After bylo všechno jako na houpačce, nahoru dolu. Tady je všechno tak poklidné. Vztah Tessy a Hardina byl toxický. Vztah Kariny a Kaela je spíš v přátelské rovině. Chápu, že fanouškům série After tento příběh může přijít nudný.
Za mě příjemná oddechovka, u které jsem se ani chvíli nenudila.

kytarka
12.05.2023 3 z 5

Kniha se čte jedním dechem. Což u knih mám ráda a naznačuje to, že bude skvělá. Tady se to za mě však nestalo. Chybělo mi v knize nějaké wow, něco co by mi otevřelo pusu. Za me to bylo takové trochu nemastné neslané. Byla to má první kniha od spisovatelky. Nevím jestli ji ještě někdy dám šanci.

Gabriela456
23.03.2023 3 z 5

Nelze říct, že by kniha byla napsaná špatně, ale chyběla mi tam určitá jiskra, která mě vždy nutí číst dál a dál. Dlouho jsem nemohla přijít na hlavní myšlenku autorky, knížka mě začala bavit teprve až po 150 stránkách. I když mě děj ze začátku moc nebavil, tak další díl si určitě přečtu, přece jsem trochu zvědavá, jak příběh skončí.

Laf
28.02.2023 2 z 5

Nejlepší na této knize je obálka. Ta se opravdu povedla a líbí se mi. Co se týče příběhu samotného, tak jsem docela rozpolcená, co že jsem to vůbec četla. Zápletka skoro žádná. Postavy jsou mi záhadou. A akorát zůstává spousta otázek, na které odpovědi nemám. Asi si to autorka nechává do dalších dílů. Na knihu jsem se těšila, ale byla pro mne spíše zklamáním :(

adel_21
28.02.2023 2 z 5

Nevím, co napsat. Kniha se četla dobře, ale celou dobu jsem čekala na nějakou pořádnou zápletku, abych se na konci dočetla, že budou ještě dva díly, ve kterých se tedy (doufejme) vše odehraje? No uvidíme, jestli po dalších dvou dílech, které mají následovat, v budoucnu sáhnu.

Mojepočteníčko
28.01.2023 2 z 5

• Už dlouho se nestalo, že by se mi dojmy z přečtené knížky popisovaly tak těžko. Je to příběh, ve kterém figuruje Karina – holka, co vyrůstala na vojenský základně, vedle bráchy, co věčně lítal v problémech a s přísným tátou v zádech. Ve 20 letech se z toho všeho nějak vymanila, pořídila si vlastní domek a našla práci, kterou si zamilovala. Jenže osud jí do cesty strčí Kaela. Kluka, co se upsal armádě a po misi v Afganistánu se prostě potřebuje dát v klidu dohromady. Tak, hlavní aktéry bychom měli.

• Jasně, nepatřím do cílové čtenářské skupiny. Ale ať dělám, co dělám, nemůžu přijít na nic, co bych ráda vyzdvihla. Možná tak obálku, závěr a cca poslední čtyři kapitoly, které mě doopravdy bavily.

• Chyběl mi vývoj, dynamika, sebemenší rozruch. Hlavní hrdinka byla…no neoblíbila jsem si ji. Jediný, co mi pořád dokola běželo hlavou bylo – tý jo, a to jsem ve dvaceti byla taky takhle pitomá? Jestli jsem ale do něčeho dokonale pronikla, pak to rozhodně byla její práce i myšlenky. A ty teda taky kolikrát stály za to.

• Příběh mě bohužel nijak neoslovil.

nada3314
16.01.2023 4 z 5

3,5 hvězdičky
Takové moje vykročení z komfortní zóny. Občas mám chuť přečíst si nějakou knihu pro mladé, ať nejsem úplně mimo  Autorka napsala již sérii After – která byla jednu dobu úplně všude. Já ji teda nečetla, ani jsem neviděla seriál. Tak jsem si říkala, že zkusím... tuto novou krásku.

Kniha je opravdu pro mladé, hodně mladé. Není zde sex, ani žádné erotické jiskření. Moc se mi líbilo, jak je kniha vymazlená, hned na začátku je playlist, který se mi fakt hodně líbil a poslouchala jsem při čtení kdykoliv to jen šlo. Obálka je překrásná. Ale příběh je na mě takový pomalejší, je to první díl ze série, tak chápu, že nás autorka chtěla seznámit s hlavními hrdiny a, že to chvilku trvá. K&K (Karina a Kael) nejsou až zas tak úplně mladí, mají cca 20 let – Karina pracuje jako masérka a Kael už byl i nasazen v armádě.

Skončilo to tak, že chci vědět, jak to bude dál. Uvidíme, jestli se k pokračování někdy dostanu. Já spíš asi ne. Anna Todd píše čtivě a myslím, že přesně tohle mladé dívky chtějí číst a budou nadšené.

ReziEngli
02.01.2023 3 z 5

Pro mně to byla od autorky první kniha - série After mě minula. A musím říct, že mi kniha přišla velmi dobře napsaná, čtivá, sedly mi skoro všechny postavy, a konec mě hodně překvapil. Jsem zvědavá, co další díly přinesou v tomto příběhu.

hopen
25.12.2022 5 z 5

Moc se těším na další dva díly z této trilogie až vyjdou. Tento díl sem přečetla dosti rychle a jsem zvědavá jak to celé dopadne. After je After - prostě top,ale toto má taky pěkný rozjezd a proto mě to tak láká jak to celé dopadne.

Tessininka
17.12.2022 4 z 5

Já byla za knihu ráda. After se mi fakt dost líbil. Takže jsem si tuto knihu nemohla odpustit, bohužel, ze začátku to byla docela nuda.. ale nakonec jsem fakt byla zvědavá jak to celé bude. Těším se na další díl.

kamca4151
16.12.2022

Opravdu velke zklamani. Bohuzel. V podstate zadna dejova zapletka a kdyz uz se neco delo, bylo to vyjadreno snad v jednom odstavci tak, ze ctenar nema vubec "cas" Pochopit, co se deje.

katasokolov
12.12.2022 2 z 5

TAK TAKHLE NE!

Těšila jsem se na podobný příběh jako After a dostala jen táhlou nudu, ve které se střetnou dva lidé napojení na armádu, byť každý jiným způsobem.

Armádní prostředí mám ráda a čekala jsem tudíž nějaké drama. Místo toho jsem četla jen plnou snůšku keců a rádoby filozofických úvah o životě a válce.

Nezaujala mne žádná hlavní, ale ani vedlejší postava a děj byl suchopárný a proklatě zdlouhavý. Knihu bohužel nedoporučuji a dvěma navazujícím dílům se obloukem vyhnu. Jako řeknu vám, Hardin byl sice blb, ale aspoň nebyl nudnej :-D. Tady dostanete tak nanejvýš nepříliš mluvného vojáka a dívku, která se neustále za někoho omlouvá a stěhuje si do baráku naprosto cizí lidi.

Výňatek z textu s WTF efektem:

“Dnes měl košili s dlouhým rukávem, se jménem své jednotky na štítku, a k tomu modré džíny s roztřepenými nohavicemi, jako by je nosil už léta. Měla jsem chuť sáhnout si na ty roztřepené konce a cítit pod prsty měkká vlákna.” :-D

Ještě bych chtěla zmínit, že naprosto nechápu označení 17+ na přebalu knihy, neděje se tady naprosto nic nepřístojného, na rozdíl od série After, kde toto označení jaksi chybělo.

Pokud čekáte příběh podobný kupříkladu letošní novince na Netflixu Purple Hearts, tak se nedočkáte :-(.

petusska01
28.12.2021 2 z 5

Knihu som čítala na preskacku s inými lebo ma veľmi nebavila a nevedela som sa zacitat ani do príbehu ani vžiť do hlavných postáv. Celkovo som mala pocit, akoby mi tam chýbali celé pasáže. A Karina bola fakt otravná, tie jej myšlienky a hysterické správanie... Akože, prečítam si určite pokračovanie nakoľko nemám rada nedoriešené veci, ale čakala som viac.

Štítky knihy

láska rodina vojáci pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Anna Todd
americká, 1989
2015  77%Polibek
2015  74%Přiznání
2016  78%Tajemství
2016  79%Pouto
2020  69%Před námi

Kniha Nejjasnější hvězdy je v

Právě čtených3x
Přečtených121x
Čtenářské výzvě13x
Doporučených2x
Knihotéce168x
Chystám se číst147x
Chci si koupit54x
dalších seznamech4x