Na večírku

Na večírku https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241446/bmid_na-vecirku-241446.jpg 3 40 13

Povídky o večírcích a oslavách. Dvě dvojice sedí v baru a baví se o sexu v povídce Michala Viewegha. Na večírek v masce upíra se chystá hrdinka příběhu Petry Soukupové. O tom, že pohřební hostina se může změnit v pranici, píše Hana Lasicová, j.h. Téměř demolicí bytu končí pánská jízda Jaroslava Rudiše. Anabázi s mrtvým psem v kufru ličí N. Kocábnová. Povodňovou veselici nabízí Marek Epstein. Na silvestrovskou a zároveň svou iniciační noc se chystá maldík v povídce Ireny Hejnové. Večírek ve formě zabijačky se odehrává v povídce S. Berana.... celý text

Přidat komentář

novina
16.05.2019 3 z 5

Nic, co by ve mně zanechalo hlubší dojem. Přečteno a zapomenuto.

Johncze
27.01.2019 2 z 5

Většina povídek byla jakési nijaké a nic ve mě nezanechali. Jedná výhoda je, že se to dá přečíst víceméně za den, nicméně nějaký hlubší význam jsem v tom nenašel. Tohle musí být vyloženě váš styl.


Simi129
31.10.2018 odpad!

Bohužel, ale tato kniha za mě “ne”.

pegasek
21.09.2018

Pro me tato kniha je naprosty propadak.Ze vsech povidek me bavila snad jen jedna.Knihu jsem silou vule docetla do konce,ale nikdy vic.

gersie
19.08.2018 3 z 5

Některé povídky rozhodně stojí za přečtení , jiné jsou slabší , ale to už je údělem povídkové knihy.

Noctua8
26.04.2018 3 z 5

Rozhodně jedna z těch slabších knih ze série Českých povídek. Zdá se, že většina autorů si při slově "večírek" představí jen nějaký trapný zážitek se sexuálním podtextem.
Líbila se mi povídka od Marka Epsteina - Slavnost přílivu. Pragmatismus a nezdolnost lidí žijících u vody a vystavených jejím vrtochům byla dojemná a inspirující. Hodně jsem se zasmála při povídce Natálie Kocábové - Můj den se Slávkem. Byť už to bylo tak trochu za hranicí reality, byla vážně vtipná. A do třetice ještě povídka Hany Lasicové - Dědictví. Ta je tak absurdní a tak moc ze života, že se prostě musí líbit. Zbytek nic moc...

Koka
25.08.2016 3 z 5

Naprostá většina povídek mě nezaujala, ani tématem ani zpracováním. Pobavilo mě pouze Dědictví od Hany Lasicové j.h., (to hostování zahraniční autorky velice oceňuji) . Její povídka jde v šlépějích kvality povídek Ruda Slobody a náznakem tam cítím i vliv Dušana Mitany - hodně povedené. Přitažlivý námět a skvělá místa má i povídka J. Moníka Hledání domova.
Tyhle "sběrné nádoby" povídek různých autorů jedné generace jsou skvělý nápad - při srovnání jednotlivých položek se snadno ukáže tematická monotónost a mělkost nápadů, a tedy i dobře vynikne jakékoliv vybočení z jinak obecně pěstované nálady znechucenosti, typické pro tuto tvůrčí generaci.
Počet mnou přidělených hvězdiček je tedy kompromisní a odráží tu nevyváženost.

Brambu
18.08.2016 3 z 5

Večírky, všichni to známe a rána poté těžce prožíváme... =D Zajímavá sbírečka s celkem silnou základnou autorů. A konečně zase o něco lepší kousek povídek. Tento výběr se mi povedl, bavila jsem se!

saruse
04.08.2016 5 z 5

Povídky jako žánr jsem dlouho opomíjela, ale tenhle soubor je skvělý. Každá povídka má něco do sebe, Vieweghova nejslabší, tu bych snad i oželela, podle mě se to do výboru nehodí - jen prvoplánové sexistické obnažování, ale ostatní povídky jsou báječné čtení o nejrůznějších mezilidských peripetiích. Epsteinova "Slavnost přílivu" mi připomněla Otu Pavla a jeho rybářskou poetiku. Doporučuji. První povídku když tak přeskočte. ;-) :-)

Alaglesia
23.03.2016 3 z 5

Další moje kniha ze série české povídky. Tahle se mi líbila nejvíc, protože se mi nelíbila jenom povídka od M. Viewegha. Líbilo se mi, jak každý z autorů pojal téma úplně jinak. Určitě to není typ knihy, po které bych znovu sáhla.

Lucieee91
24.02.2016 4 z 5

Bylo to jako na houpačce, jedna povídka dobrá, další už slabší. Nicméně nejvíc se mi líbila ta od Kocábové a Hejdové.

milan.krimsky
03.02.2016 3 z 5

četl jsem tento výbor povídek, ale docela mě nenadchnul, styl psaní se mi moc nelíbil, hodně fantas magorie

pagac17
18.10.2015

Přečetl jsem novinku z oblíbené řady Český povídek. Dobře jsem se pobavil nad touto letošní novinkou.