Růženka

Růženka https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/396897/bmid_ruzenka-8zg-396897.jpg 5 63 12

Mýty (Bill Willingham) série

< 15. díl >

Růženka, sestra Sněhurky, se dostala až na dno. Zůstane na něm ležet, nebo se bude hrabat zpátky vzhůru? Farma je v troskách a je mnoho frakcí, které by měly zájem o vládnoucí pozici. A přímo na návsi se schyluje k velkému magickému souboji…

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

Rose Red , 2011


více info...

Přidat komentář

fvalek
11.07.2023 5 z 5

Docela jsem se tohohle dílu bál jeho rozsahem a tématem, protože jasně, Růženka je super, ale nechtělo se mi úplně řešit celý díl její depku a přišlo mi i docela vedlejší během aktuálních problémů řešit ty její (docela malicherné), ale nakonec to byla opravdu paráda. Musím velmi ocenit, že se konečně po 15 dílech dozvídáme původní příběh a pohádku o Sněhurce a Růžence prostřednictvím docela rozsáhlého flash-backu. Pohádka je nejen zajímavě originální a mýticky obohacená, ale ještě ukazuje, že Sněhurka to neměla úplně lehké, hlavně s trpaslíky, no a že Růženka byla fakt docela mrcha. No a konečně se tak v jejím ději i nějak posouváme, docela výrazně a příjemně drsně a vůdcovsky.

Nicméně co je hlavní je druhá půlka knihy, která se KONEČNĚ zabývá střetem s panem Temným, což, nebudeme si lhát, už vážně chtělo. Síla čarodějnic je nezpochybnitelná a celý střet byl doslova úžasný. Mýty mám sice rád pro tu mytickou základnu a zajímavé příběhy, ale čas od času není vůbec od věci se tam zrubat na tři doby. Finále poukazuje na další drsárny, takže se těším dál. Tenhle díl je ale zatím jednoznačně jedním z nejlepších.

LordSnape
31.07.2022 5 z 5

Je to patnáctý díl a kvalita je pořád hodně vysoko! Nechápu a tleskám ve stoje! Pokud jste sem zabloudili náhodou a Mýty neznáte, okamžitě to napravte! Až na mýtický cross-over se jedná po Sandmanovi o nejlepší komiksovou sérii vydávanou u nás.


TomTomis
06.02.2022 5 z 5

Tak tento rozsáhlý síl se mi líbil asi zatím nejvíc. Prolíná se tu pohádka i boj s Temným. Zpracování super. Myslím, že jsem pochopil vše, co se dalo. S ohledem na to, že jsem některé díly nečetl. A rozhodl jsem se, že už ani nebudu. Už jen vpřed... :)

Lenka.Vílka
27.04.2021 5 z 5

Proč je tahle kniha tak skvělá? Protože jsem dostala přesně to, co jsem podle názvu čekala. Příběh Růženky a kompletní uzavření minulosti, aby se Sněhu mohly jít dál. A bylo to super

Druhá část se věnuje Temnému. A musím říct, že ta vsuvka (hlavně její pojmenování, no spoileros) mě vážně dostala. No, stejně jako zbytek knihy.

Chápu, ono se tam toho zase tolik nestane. Jenže to jak je to napsaný, se čte strašně dobře. A stále je to krutopřísná zábava.

Vychytávky, blbibky a bonusovky na konci? Jenom důkaz, že tahle série má co říct i po tolika dílech

KubaHanzelin
19.08.2020 5 z 5

Další mýtický nářez! V hlavní roli.. Růža a Frau "Zvonek" Totenkinder.
Po několika svazcích tu máme zase něco u čeho řeknete, sakra, já ty Mýty fakt miluju a musim je mít všechny! Děj se oproti předchozím knihám hodně posunul, stalo se dobré i zlé, dozvěděli jsme se nějaké ty zajímavosti o nejmocnějších postavách napříč všemi světy, jen škoda jak píše adevr pode mnou, zapadajícího textu do vazby..
PS: Odpověď na otázku čtenáři č. 2 mě rozsekala:)

adevr
15.07.2020 5 z 5

Opět plná palba. Knížka je zase nacpaná kreativitou a fantazií. Jen je trošku škoda zpracování. Je mi jasné že je to docela knižní špalek, ale i tak... prostě mnohdy ten text uprostřed, nejvíce mi to vadilo v psané povídce, mizel ve vazbě.

annes
31.01.2020 5 z 5

Mýty, sakra! Stále stejně dobré jako na začátku. Jestli mi zbude místo v knihovně, asi bude patřit právě této serii. Příběh o tom, jak to vlastně bylo s Růženkou a Sněhurkou pro mě dal klasickým pohádkám jiný rozměr.
Na konci jsou odpovědi malované v komixech na otázky některých "slavných" čtenářů mýtů a že je mezi nimi i Robin Scherbatská. A taky je tam mýtovské "papírové divadlo" a hra. Jako paráda! A těším se, co ukáže v příštích dílech Ozma ;-)

Kapis
08.10.2019 5 z 5

Konstantně výborná série, pomineme-li ten tragický crossouver. Stý sešit pořádný macek a je zajímavé vidět, jak celá kresba vyzní úplně jinak, když chytne inkoust do ruky někdo jiný. Celé to působilo pak více "umělecky." Po hlavním souboji jsem si hned říkal, proč ho nezalili rovnou do zlaté krychle, když tam měli toho zlata tolik, určitě by vydržela déle. Nicméně kdyby to i teď skončilo hned vítězně, tak už by to bylo pro hrdiny až nezábavně jednoduché. Takže klasicky mohu jen říct, už ať je tu další díl!!!

Mooneylan
26.08.2019 5 z 5

Dlouho jsem čekala na další díl Mýtů a už je to konečně tady :) dozvídáme se něco z rodinné historie Růženky a Sněhurky - sester, které k sobě musely najít cestu. Vrcholí nám tu zápletka s panem Temným, která bude opravdu nečekaná a zároveň se posouváme dál v ději i ve vývoji oblíbených postav. Těším se na další díl! :)

elenai
17.08.2019 5 z 5

Patnáctý díl Mýtů s sebou přinesl zajímavé zvraty. V tomto dílu zabírají valnou čast příběhu dvě dějové linie. První osvětluje minulost Sněhurky a Růženky, přičemž jsou zde umně převyprávěny známé pohádky. Druhá nabízí vyústění linie Pana Temného s nečekaným zakončením. Hodně povedené jsou i bonusy a povídka o Pinocchiovi, která rozšiřuje zápletku tohoto dílu.

martinstefko
14.08.2019 4 z 5

Kniha "Mýty 15: Růženka" rozhodně ukázala, že série ještě nepatří do starého železa a že má co přinést.

Disease
01.08.2019 4 z 5

Sice mám trochu pocit, že to kupuju a čtu už jen ze setrvačnosti, ale momentálně je to jediná série na českém trhu, která se dá dospělým čtenářem číst.

Je to lepší než předchozí Čarodějnice a docela těsně to na ně navazuje, takže jsem si je musel vzít k ruce a občas zalistovat.