Kdo seje vítr

Kdo seje vítr https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449924/bmid_kdo-seje-vitr-Cra-449924.jpg 4 47 9

Mýty (Bill Willingham) série

< 17. díl >

A POVEDE JE DÍTĚ Obávaný pan Temný je mrtvý. Při svém sebevražedném útoku ho zabila jediná bytost ještě chladnější než on sám: Severní vítr, král Zamrzlé pustiny, vládce jednoho z hlavních větrů... a Wolfiho nanicovatý otec. Nyní, protože se Wolfi zřekl jakéhokoliv nároku na trůn, si musí korunu nasadit jedno z jeho dětí... a Zlý vlk, společně se svou ženou Sněhurkou, musí nečinně přihlížet, jak služebníci Severního větru podrobují jejich potomky sérii zkoušek, které rozhodnou o novém svrchovaném vládci. Větry změny začnou mezitím vát i v jiných zemích. Improvizovaná revoluce kdysi okřídleného opičáka Bufkina proti novému vladaři Pan-ozského císařství získává nečekané spojence. Růženčin průzkumný tým doráží na Farmu těsně před Vánoci a nachází ji v podivuhodně dobrém stavu. A v Temném hradě čeká zdravotní sestra Sprattová na návrat ostatních Mýtů se zadrženým dechem – a naostřenou čepelí.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew , Netopejr
Originální název:

Inherit the Wind , 2012


více info...

Přidat komentář

fvalek
22.07.2023 4 z 5

Asi trošku pomalejší díl, který tak nějak vybočuje z dosavadního vyprávění, ale zase docela vkusně a vhodně navazuje na poslední události. Pan Temný je pryč a je třeba s tím nějak naložit. A co je výraznější aktuální problém, než absence Severního větru. Wolfi několikrát jasně ukázal, že ho tohle téma nezajímá, jeho vlčí bratři jsou zase sebranka jak ze zvláštní školy, takže jasně, naprosto chápu, že budou jmenovat jedno z dětí, proč ne. Improvizované zkoušky sice nic moc, čekal jsem něco většího a tradičnějšího, ale jak poznamenali sluhové - Severní vítr se vyjeví sám. Tedy snad. Ale musím říct, že nakonec to všechno dopadlo velmi dobře a jak bylo naznačeno, tak se i stalo - Severní vítr se skutečně vyjevil sám, a to více než jasným znamením.

Ostatní dění zatím nic moc, všechno se po válce s panem Temným teprve rozjíždí, ale jsou to zkrátka staré dobré Mýty. Do popředí se dostávají mláďata a asi je to dobrá dějová linka, žádná jiná postava aktuálně nemá tolik co nabídnout.

TomTomis
06.02.2022 3 z 5

Tak zatím poslední díl, co jsem četl, myslím, že si ještě půjčím ten poslední, co vyšel, ale jsem z toho poněkud unaven. Linka se se Santa Clausem už byla na mě nějak moc a myslím, že jsem některé části asi nepochopil zcela. Příliš nakosnutých věcí... aspoň dle mého.
S ohledem na to, že jsem nepřečetl všechny díly, dohánět se mi to ale už nechce a zřejmě na chvíli komiksy vůbec přestanu číst.


Lenka.Vílka
21.05.2021 3 z 5

Bavilo mě to, to jo. Ale bohužel se nemohu zbavit jaké si pachuťi na patře po dočtení.

Všechno, co se tady stane je sice fajn, ale působí to ma mě vata, aby dílo hledání nástupce nebyl moc krátký. Kvůli tomu další linky působí rušivým dojmem a v celkovém výsledku mě silně otravovaly.

Snad to bude příště lepší. Dnes "meh" a popojedeme :/

Kapis
17.03.2021 4 z 5

Hmmm, pořád to má tu atmosféru, baví mě to, ale není to kapku přetažené celé už?

jirincz
30.12.2020 2 z 5

Četl jsem od crossoveru najednou až po tuto knihu. A tato kniha mi přišla zatím nejslabší. Wolfiho děcka mě moc nebaví, pan Severák byl ale správný pruďas, potěší tady návštěva dalších větrů. Bufkin byl vtipná opice, ale to dělání superhrdiny z něj mi k tomu nesedí...

elenai
28.12.2020 5 z 5

No, tak to je tedy něco! Tři příběhové linie a jen jedna byla částečně vyřešena, druhá skončila cliffhangerem jako prase a třetí si dala pauzu mezi obědem a večeří. Vzhledem k tomu, že jsem hnedle navázala na předchozí díl, byla jsem víc v obraze, což bylo fajn. Za moc povedené považuju minipříběhy na konci, obvzlášt ty s želvou a Pokémonem (pardon, kouzelníkem) Kadabrou byly povedené. Pěkně rozvíjí historii Pohádkového světa aka Císařství.

Mooneylan
30.11.2020 5 z 5

Sedmnáctý díl báječné série Mýty se mi konečně dostal do rukou. Po událostech v předchozím díle je zde otevřeno mnoho nových témat, ale žádné nedojde k řádnému konci. Otevírá se tak prostor pro budoucí vyprávění, které rozhodně nebude na škodu. Tři velké příběhy bez konce, nový král severního větru a malá pohádková dobrodružství. To vás čeká v tomto nesmrtelném komiksu!

Disease
02.11.2020 3 z 5

Opět takový překlenovací díl, kde je rozjeto tolik linií, že se vlastně nic moc neděje.
Stále více mám pocit, že od 12. booku už to není "ono" a čtu to tak trochu ze setrvačnosti.
Možná to přehodnotím, až po dalším booku dám komplet 12-18 v zátahu.

KubaHanzelin
27.10.2020 4 z 5

Poprvé kdy jsem čekal až vyjde další díl Mýtů, protože jsem neměl žádný v zásobě, ne poprvé, ale možná po druhé, kdy jsem se přistihnul, že mi příběh přišel slabší než jsem u této skvostné série zvyklý. Minimálně ten hlavní, byl takový (doufám) přípravný na další (snad zajímavější) svazek.
Takže když už jsem si leštil své 3* dostal jsem se ke krátkým příběhům, které na čtenáře čekají po hlavní lince a musím říct, že příběh o jistém čaroději to vytáhnul na ty 4*
Jinak obálka jako vždy skvostná a jisté proslovy mistralů mě opravdu rozesmály:)